خرید تور نوروزی

دو سخنرانی مهم رهبری و رییس جمهور در این هفته

دیدار رهبری با رییس و اعضای مجلس خبرگان

آیت‌الله خامنه‌ای رهبر انقلاب اسلامی صبح پنج‌شنبه در دیدار رئیس و اعضای مجلس خبرگان، این مجلس را استثنایی، بسیار مهم و تأثیرگذار در حال و آینده‌ی کشور خواندند و با تأکید بر ضرورت احساس مسئولیت مسئولان در قبال مردم به‌ویژه در مسائل معیشتی افزودند: باید با تلاش بی‌وقفه و عینی کردن آثار اقتصاد مقاومتی در زندگی مردم، حرکت پرافتخار چهار دهه‌ی اخیر را شتاب و رونق بیشتری بخشیم.

به گزارش «خامنه ای دات آی آر»، آیت‌الله خامنه‌ای با اشاره به ضرورت عمق و کیفیت بیشتر فعالیت‌های مجلس خبرگان با قرائت بخشی از فرمان معروف حضرت علی (علیه‌السلام) به مالک اشتر، افزودند: امیرمؤمنان در این بخش از فرمان خود تأکید دارند که مسئولین باید برای هر اقدام و سخن و حتی سکوت خود در برابر خداوند و مردم حجت داشته باشند و بتوانند پاسخگوی آن باشند.

ایشان گفتند: در کلام حضرت امیرالمؤمنین (علیه‌السلام)، علاوه بر لزوم داشتن حجت روشن مسئولان در برابر خداوند و مردم، تصریح شده است نحوه‌ی عملکرد مسئولان باید زمینه‌ساز اعتماد و علاقه‌ی مردم به آنان شود و آثار اقدامات آنان بر روی زمین قابل مشاهده و ملموس باشد.

رهبر انقلاب اسلامی خاطرنشان کردند: اگر احساس مسئولیت در مسئولان به‌گونه‌ای بود که آنان همواره دغدغه‌ی کار و تلاش و هدف‌گرایی و مجاهدت داشتند، نشان می‌دهد آنان در خطوط اصلی حکومت اسلامی حرکت می‌کنند اما اگر برخلاف این بود باید بدانیم که از چارچوب‌های حکومت اسلامی خارج شده‌ایم.

ایشان به یک نکته‌ی حاشیه‌ای اشاره کردند و افزودند: برخی روشنفکرنمایان به‌گونه‌ای صحبت می‌کنند که گویا آموزه‌های غرب منشأ و مروج احساس مسئولیت در قبال مردم است درحالی‌که مسئولیت اجتماعی و احساس مسئولیت در قبال خداوند و مردم از مبانی اسلامی حکومت و معارف و مفاهیم قرآنی است.

رهبر انقلاب اسلامی، «احساس مسئولیتِ مسئولان» را موضوعی «فوری، ضروری و واجب» خواندند و گفتند: در قبال مسائل فرهنگی و معیشت مردم، به‌شدت مسئول هستیم و اگر حتی یک جوان مؤمن در اثر عملکرد ما خدای ناکرده از راه منحرف شود، ما مسئولیم.

آیت‌الله خامنه‌ای در ادامه به اختلاف‌نظر و سلایق متفاوت در موضوعات اصلی کشور و امکان وجود استدلال‌های گوناگون برای صاحبان هریک از دیدگاه‌ها اشاره و خاطرنشان کردند: در چنین مواردی، راه‌حل، رجوع به مبانی و اصول و محکمات نظام اسلامی است و اگر استدلال مطرح‌شده با اصول همخوانی داشت، صحیح است و در غیر این صورت، مردود خواهد بود.

ایشان با تأکید بر اینکه محکمات و اصول نظام اسلامی به‌صورت مکرر در بیانات امام راحل آمده است، گفتند: تأکید همیشگی و فراوان من برای رجوع مسئولان، مردم و به‌ویژه جوانان به بیانات و وصیتنامه‌ی امام بزرگوار (رحمه‌الله) به همین علت است.

رهبر انقلاب اسلامی، «تحقق احکام اسلامی ولو به‌صورت تدریجی»، «عقب‌نشینی نکردن از روند اجرای احکام اسلامی»، «مبارزه با استکبار و اعتماد نداشتن به آن» را از محکمات نظام اسلامی برشمردند و گفتند: «مبارزه با استکبار و مقابله با استبداد بین‌المللی و برتری‌جویی اهل کفر بر اهل ایمان»، از لوازم حتمی و بی‌چون‌وچرای نظام اسلامی است.

رهبر انقلاب اسلامی افزودند: مبارزه فقط به معنای رویارویی نظامی نیست بلکه ابعاد و شیوه‌های گوناگون فرهنگی، فکری، سیاسی و امنیتی دارد.

«مردم‌گرایی و اعتماد به مردم»، «عدالت‌طلبی»، «ایستادگی در برابر ظلم و فساد» و «اعتمادبه‌نفس‌ملی و عزت ملی» از دیگر مبانی و اصولی بودند که حضرت آیت‌الله خامنه‌ای به آن‌ها اشاره کردند و گفتند: «احساس سیادت فرهنگی» و «ذلیل نبودن در مقابل فرهنگ بیگانه» از دیگر مبانی و محکمات نظام است و ما نباید در فرهنگ، احساس ضعف و فرودستی کنیم بلکه باید همواره احساس برتری فرهنگی داشته باشیم.

آیت‌الله خامنه‌ای حرکت جهادی در همه‌ی زمینه‌ها ازجمله در عرصه‌ی علم و دانش را از دیگر مبانی نظام اسلامی دانستند و گفتند: «خودداری از گرایش به اشرافی‌گری» از دیگر محکمات نظام اسلامی است اما متأسفانه یکی از مشکلات امروز جامعه، گرایش به نمایش اشرافی‌گری حتی در طبقات متوسط و پایین در اثر عملکرد برخی مسئولان است.

ایشان، «دلسوزی بسیار برای طبقات ضعیف» را از دیگر اصول نظام اسلامی برشمردند و تأکید کردند: مهم‌ترین وظیفه‌ی مجلس خبرگان، در درجه‌ی اول بررسی وجود صفات برشمرده‌شده در رهبری و همچنین استمرار آن‌هاست.

آیت‌الله خامنه‌ای در بخش دیگری از سخنانشان، تکرار تعبیر «اقتصاد مقاومتی» را در بیان مسئولان، کارشناسان و صاحب‌نظران، نشانه‌ی پذیرش این چارچوب فکری برشمردند و افزودند: مهم این است که این چارچوب در عمل تحقق یابد.

ایشان با یادآوری اینکه در سال ۹۴ نیز مسئله‌ی اقتصاد مقاومتی مورد تأکید قرار گرفته بود، افزودند: چون آن سال، حرکت مطلوبی در عمل شکل نگرفت، سال ۹۵ را «اقتصاد مقاومتی، اقدام و عمل» نام‌گذاری کردیم.

رهبر انقلاب اسلامی افزودند: البته مسئولان دولتی کارهای قابل توجهی در این زمینه انجام داده‌اند اما این، فقط بخشی از کارهای لازم است.

ایشان خاطرنشان کردند: اگر همه‌ی کارهای ضروری در موضوع اقتصاد مقاومتی انجام شده بود، امروز تفاوت محسوسی را در اوضاع اقتصادی کشور و زندگی مردم شاهد بودیم.

آیت‌الله خامنه‌ای افزودند: به رئیس‌جمهور محترم هم گفته‌ام که بیان شاخص‌های کلان خوب است البته اگر آمارها قابل خدشه نباشد، اما به‌هرحال این‌ها در زندگی و معیشت مردم در کوتاه‌مدت و میان‌مدت اثر نمی‌گذارد.

رهبر انقلاب اسلامی با تأکید بر اینکه راه‌هایی برای اثرگذاری عینی در زندگی مردم وجود دارد، افزودند: شکایات مردم و دیدگاه‌های صاحب‌نظران به‌دست ما می‌رسد و باید در مسائلی نظیر تولید، اشتغال، از بین بردن رکود به معنای واقعی کلمه، قاچاق و واردات و صادرات به‌گونه‌ای عمل کرد که مردم تأثیر آن را در زندگی خود کاملاً احساس کنند اما اکنون این‌گونه نیست.

ایشان «جذب سرمایه‌گذاری خارجی» را اقدامی مثبت برشمردند اما افزودند: تاکنون میزان کمی از توافقات خارجی محقق شده است، بنابراین نباید به امید و انتظار سرمایه‌گذاری آن‌ها نشست بلکه باید آن کاری را که خودمان می‌توانیم، در داخل انجام دهیم.

ایشان در جمع‌بندی این بخش از سخنانشان تأکید کردند: اقتصاد مقاومتی با مبانی محکم فکری و نظری، تنها راه علاج مشکلات کشور است و باید اجرا شود.

بخش سوم سخنان رهبر انقلاب اسلامی در جمع خبرگان منتخب ملت به تبیین چرایی و ابعاد مختلف دشمنی سلطه‌گران جهانی با نظام اسلامی اختصاص داشت.

ایشان «تلاش نظام اسلامی برای تحقق اسلام ناب محمدی» و «حرکت عظیم و جهادی ملت به سمت آرمان‌ها» را علت اصلی خصومت عمیق و همه‌جانبه‌ی مستکبران با جمهوری اسلامی خواندند و خاطرنشان کردند: آن‌ها با حکومت روحانیان و اجرای ظواهر احکام اسلام مادام که با منافعشان تضادی نداشته باشد، مخالف نیستند و به همین علت با برخی کشورهای دارای این خصوصیات روابط حسنه‌ای دارند.

رهبر انقلاب اسلامی، «نجات کشور از وابستگی به قدرت‌ها» و «بسته شدن راه سوءاستفاده‌ی آن‌ها» را از نتایج روند تدریجی تحقق اسلام ناب در ایران برشمردند و افزودند: همین الان نیز اگر اجازه دهیم آمریکایی‌ها مثل دوران طاغوت، همه‌کاره‌ی ایران باشند و به آن‌ها اعتماد کنیم، هیچ مشکلی با نام «جمهوری اسلامی» نخواهند داشت.

آیت‌الله خامنه‌ای با اشاره به مراتب مختلف خصومت جبهه‌ی زورگویان جهانی با ایران، افزودند: دشمنی آمریکا و رژیم صهیونیستی، «نقد و تند و عملیاتی» است اما برخی دیگر، به علت منافعشان، این دشمنی را در زبان و عمل چندان نشان نمی‌دهند.

رهبر انقلاب اسلامی، استناد به اطلاعات موثق، مسائل امنیتی و سیاسی، فشار شدید اقتصادی و هجوم وسیع اما بی‌سروصدا در عرصه‌ی فرهنگ را از محورهای اصلی طراحی و عملیات جبهه‌ی دشمن دانستند و افزودند: هدف اصلی آنها ناامید کردن مردم از نظام اسلامی و گرفتن این پشتوانه‌ی اساسی از مسئولان در ایستادگی مقابل دشمن است.

آیت‌الله خامنه‌ای، «مقابله‌ی قوی، تهاجمی و متکی بر منطق» را راه اساسی خنثی کردن طرح‌ها و توطئه‌های جبهه‌ی مستکبران خواندند و افزودند: باید در همه‌ی زمینه‌ها ازجمله حقوق بشر، تروریسم و جنایات جنگی در مقابل غرب حالت هجومی داشته باشیم.

ایشان انتقادات شدید اخیر آمریکا از انتخابات در ایران را به سخره گرفتند و افزودند: آمریکایی‌ها که با پلیدترین و ضدبشری‌ترین رژیم‌های منطقه همکاری دوستانه دارند و این افتضاح بزرگ را در انتخابات اخیرشان به راه انداختند، انتخابات ملت ایران را مورد هجوم و انتقاد قرار می‌دهند.

رهبر انقلاب اسلامی خاطرنشان کردند: با وجود هجوم بی‌وقفه‌ی همه‌ی ابرقدرت‌ها و امپراتوری رسانه‌ای صهیونیست‌ها، ملت ایران پس از انقلاب در همه‌ی زمینه‌ها به پیش رفته است.

آیت‌الله خامنه‌ای افزودند: حتی در زمینه‌ی فرهنگ که با حساسیت و نگرانی و دغدغه‌ی بنده همراه است، به پیش رفته‌ایم و جوانان امروز با عمق بسیار بیشتر از جوانان اوایل انقلاب، آماده‌ی دفاع و جان‌فشانی در عرصه‌های مختلف هستند.

رهبر انقلاب اسلامی، عمق راهبردیِ عمیق و وسیع جمهوری اسلامی در دنیا و به‌خصوص در غرب آسیا را از مهم‌ترین پیشرفت‌های چهار دهه‌ی اخیر دانستند و خاطرنشان کردند: نفوذ روزافزون ایران و طرف‌داری ملت‌ها از نظام اسلامی، عقبه‌ی مستحکم ماست و این واقعیت، آمریکایی‌ها را عصبانی کرده و تحلیلگران آن‌ها را به فکر چاره‌ای برای مقابله با نفوذ روزافزون ایران انداخته است.

آیت‌الله خامنه‌ای در پایان سخنانشان، پیشرفت‌ها و موفقیت‌ها را نشانه‌ی الطاف الهی خواندند و مسئولان را به قدرشناسی این نعمات فراخواندند و تأکید کردند: عمل مسئولان به وظایف سنگین خود یعنی شکر واقعی این نعمات.

رهبر انقلاب اسلامی همچنین در ابتدای سخنانشان با تبریک ایام ولادت حضرت فاطمه‌ی زهرا (سلام‌الله‌علیها)، یاد و خاطره‌ی مرحوم آقای هاشمی رفسنجانی را گرامی داشتند و با اشاره به حضور فعال و اثرگذار ایشان در مجلس خبرگان از ابتدای تشکیل این مجلس، گفتند: مرحوم آقای هاشمی شخصیتی باارزش و از عناصر مؤثر در نظام جمهوری اسلامی بود و یاد این برادر عزیز از ذهن ما فراموش نمی‌شود.

آیت‌الله خامنه‌ای، یاد و خاطره‌ی مرحوم آقای شاهرخی نماینده‌ی مجلس خبرگان در استان لرستان را نیز گرامی داشتند.

ایشان به جان‌فشانی آتش‌نشانان فداکار هم اشاره کردند و افزودند: این انسان‌های فداکار و عمدتاً جوان برای حفظ جان و مال مردم از جان خود گذشتند و وجود این روحیه نشان می‌دهد در شرایطی که چنین انسان‌ها و روحیه‌هایی کمیاب است، روحیه‌ی فداکاری در کشور و در میان جوانان آن همچنان زنده است.

رهبر انقلاب اسلامی همچنین از رئیس و نمایندگان مجلس خبرگان به‌دلیل فعال کردن کمیسیون‌های این مجلس قدردانی کردند.

در ابتدای این دیدار، آیت‌الله جنتی رئیس مجلس خبرگان با قدردانی از مواضع راهگشای رهبر انقلاب اسلامی در موقعیت‌های حساس، گفت: خبرگان وظیفه‌ی خود می‌دانند که انقلابی فکر کنند، انقلابی بمانند و در مسیر انقلاب اسلامی حرکت کنند.

آیت‌الله جنتی تأکید کرد: اعضای مجلس خبرگان درباره‌ی وضعیت فرهنگی، مسئله‌ی فضای مجازی و به‌ویژه معیشت مردم و شرایط اقتصادی کشور دغدغه دارند.

آیت‌الله هاشمی شاهرودی نایب رئیس مجلس خبرگان هم با بیان اینکه دشمنان به‌دنبال ضربه زدن و تسلط بر انقلاب هستند، گفت: انقلاب اسلامی پس از رحلت امام خمینی (رحمه‌الله) اهداف و دستاوردهای خود و یکپارچگی و وحدت ملی را حفظ کرد و اقتدار و عزت بی‌نظیری را در منطقه و دنیا برای ایران به همراه آورده است.

آیت‌الله هاشمی شاهرودی در خصوص مباحث مطرح‌شده در دومین اجلاس مجلس خبرگان، گفت: «محکوم کردن فتنه و فتنه‌گران»، «حمایت از مستضعفان»، «مقابله با ظلم و دفاع از مظلوم»، «لزوم چاره‌اندیشی برای مشکلات اقتصادی و مسئله‌ی معیشت و بیکاری جوانان»، «لزوم توجه بیشتر دولت به اقتصاد مقاومتی»، «اهمیت انتخابات ریاست جمهوری و شوراها»، «ضرورت ساده‌زیستی مسئولان»، «تشکر و قدردانی از حضور پرشکوه مردم در حماسه‌ی راه‌پیمایی ۲۲ بهمن»، «تأکید بر پیگیری حقوق‌های نجومی»، «توجه به مشکلات مردم خوزستان»، «لزوم حفظ وحدت و همدلی اقوام و مذاهب»، «اهمیت توجه به تهدیدها و فرصت‌های فضای مجازی» و «تقویت روحیه‌ی جهادی» از مهم‌ترین محورها، مباحث و نطق‌های رئیس و اعضای مجلس خبرگان در اجلاس اخیر بوده است.


سخنان رییس جمهور در مراسم سالروز استقلال کانون وکلای دادگستری

رئیس‌جمهور با بیان اینکه بعد از برجام دو برابر گذشته نفت صادر می کنیم، گفت: باز پس گیری سهم ملت ایران از بازار نفت، احقاق حق ملت بود.

به گزارش خبرآنلاین، حجت‌الاسلام حسن روحانی در مراسم شصت و چهارمین سالروز استقلال کانون وکلای دادگستری گفت: خوشحالم در جمعی حاضر شده‌ام که خودم هم افتخار دارم که پروانه وکالت دارم.

رییس جمهور با بیان اینکه نام وکیل نام مقدس و از اسماء خداوند است، گفت: کلمه وکیل و وکالت یک معنای بسیار عام و گسترده‌تری دارد. همه مسئولان عالی‌رتبه نظام جمهوری اسلامی ایران به یک معنا وکیل مردم هستند چه به صورت رای مستقیم و چه رای غیر مستقیم. معنای آن این است که در نظام جمهوری اسلامی، یک پایه مهم مشروعیت؛ رای مردم و آرای مردم است. به عبارت دیگر بدون رضایت عامه مردم حکومت حق، معنا و مفهومی نخواهد داشت.

اهم اظهارات ریاست جمهوری را به نقل از خبرگزاری‌ها بخوانید؛

*ملت ایران، صاحب حکومت و کشور هستند، همه مسئولان باید افتخارشان بر این باشد که به نمایندگی از مردم و به عنوان وکیل مردم خدماتی که طبق منشور حقوقی ملی یعنی قانون اساسی بر دوش دارند به درستی آن را اجرا و عمل کنند.

*وکیل دادگستری از حق موکل یا موکلان خود در دادگاه صالح دفاع می‌کند، مسئله وکالت مهم‌تر و بالاتر از دفاع از فرد یا افراد خاص است. وکالت به معنای دفاع از حق مردم و جامعه است و همانطور که گفته شد حق باید هم اثبات شود تا تاثیر گذار باشد و هم باید از حق حراست شود.

* مسئولیت وکلا در دفاع و حراست از حق بسیار سنگین است، اگر در جامعه ما امنیت قضایی به عنوان یکی از پایه‌های مهم امنیت اجتماعی است، باید توجه کرد که این ‌امنیت قضایی بدون وکیل لااقل برای ذهن عامه مردم به طور کامل محقق نمی‌شود.

*در دادگاه صالح درست است که قاضی بر مبنای قانون قضاوت می کند و باید قضاوت او عادلانه باشد و همه مردم از هر جنسیت و قومیت و مذهب و افکار سیاسی دربرابر دادگاه و قانون حق مساوی داشته باشند اما در عین حال اگر در یک دادگاهی بدون وکیل حکمی صادر شود ممکن است، در جامعه و اجتماع افرادی تردید کنند اما اگر وکیل حضور داشته باشد و در برابر قاضی از حق موکل خود دفاع کند و آنچه در دادگاه واقع شده را تنها در دادنامه نخوانیم بلکه از زیان وکیل هم بشنویم، قطعا اعتماد مردم نسبت به حکم دادگاه بیشتر خواهد شد.

*آنچه که در جامعه مهم است علاوه بر مسئله امنیت قضایی، احساس امنیت قضایی است و این احساس امنیت قضایی گاهی تاثیرگذار تر از خود امنیت قضایی است. چراکه عکس‌العمل مردم براساس آن احساس شکل می‌گیرد. اگر امنیت قضایی برای ما مهم است و قضاوت مردم نیز برای مااهمیت دارد، پیس حضور ونقش و بیان وکیل در دادگاه اهمیت دارد.

*وقتی بیان وکیل در حکم قاضی مورد توجه قرار می‌گیرد، اعتماد مردم نسبت به امر قضا بالاتر می رود و برای جامعه ما و احساس امنیت جامعه بسیار موثر و تاثیرگذار خواهد بود.

*برای اینکه از حقوق یک ملت دفاع کنیم، راهش چیست؛ به جای دفاع از فرد و افراد باید از حقوق کل ملت ایران به عنوان رسالت بر دوش خود دفاع کنیم. آیا به غیر از وکلا و حقوق‌دانان با تجربه می‌توان در صحنه جهانی و مذاکرات تاثیرگذار از حقوق ملت به خوبی دفاع کرد.

*در دولت یازدهم از طریق کارشناسان ورزیده و دیپلمات‌ها و اقتصاددان‌ها توانستیم از حق ملت ایران دفاع کنیم . از مرحوم دکتر محمد مصدق یاد شد نخست وزیر حقوق دانی که از حق ملت ایران در زمینه ملی شدن نفت ایران دفاع کرد. اتفاقا در برجام یکی از حقوقی که به ملت بازگشت حق ملت در تولید و صادرات نفت بود.

*ما امروز بیش از دو برابر سال قبل نفت تولید و صادر می‌کنیم. این حق ملت ایران بوده اینکه بازار نفت را دیگران تصاحب کنند و سهم ایران را کشورهای دیگر برعهده بگیرند درست نیست. این سهم نفت حق ما بود و دیگران حق ما را در سایه تحریم غصب کرده بودند. امروز این حق به ملت برگشته از دیپلماسی نفتی‌مان تشکر می‌کنم که از حق ایران در اپک به خوبی دفاع شد و همه قبول کردند از تولید خود بکاهند به استثنای جمهوری اسلامی ایران.

*ما ناچار بودیم نفت خود را به کشورهای خاصی با سهمیه خاصی بفروشیم امروز دست ما باز است نفت را به هر کشور خریدار بفروشیم پول آن را مجبور بودیم در شرایط خاصی دریافت کنیم امروز مجبور نیستیم نفت‌مان را با ارز خاصی بفروشیم این حق ملت ایران بود ما در دوران تحریم نمی‌توانستیم در انتخاب آنچه می‌خواهیم در خرید اجناس و کالا و خدمات بین کشورهای مختلف انتخاب کنیم و مجبور بودیم از کشورهای معدودی خرید کنیم آن وقت دارویی که استفاده می‌شد در حد استاندارد بالا نبود حتی مواد غذایی استاندارد بالا نداشت.

*برخی می‌گویند آثار برجام را ببینیم. خب آثار برجام این است که در تولید و صادرات نفت امروز آزادیم آثار برجام این است که برای تبادل پولی و مالی مجبور نیستیم فقط از صراف استفاده کنیم که در برخی موارد هم اطمینان نبود. امروز از طریق بانکی می‌توانیم در تبادل پولی باشیم امروز در صادرت پتروشیمی و کشتی‌رانی و حمل و نقل آزاد هستیم.

*نمی‌خواهم الان آمار و ارقام برجام را بگویم یک کلام م‌گویم این حق ملت ایران بود و حق را حقوقدان می‌تواند بازستاند. اگر بخواهیم در تمام حقوق اجتماعی ملت احساس آرامش کنند، نیاز به حقوقدانان برجسته و کارآزموده‌ای داریم که بتوانند از حق تک تک افراد در محاکم داخلی و خارجی به خوبی دفاع کنند. این امر مهمی برای امنیت اجتماعی و قضایی ما ضروری است. دفاع جانانه از حق حاصل نمی‌شود مگر اینکه وکلا خود دارای امنیت کامل باشند. وکیل باید بتواند طبق قانون و حقوقی که برای موکلش وجود دارد، بدون کوچکترین ترس و واهمه و کوچکترین تزلزلی در کلام و بیان هم‌وزن قاضی استقلال داشته باشد.

*استقلال دستگاه قضا، استقلال دادگاه، استقلال قاضی حق مسلمی است. چطور امکان‌پذیر است که قاضی از قدرت حقوقی خودو از قدرت جایگاه خودش بتواند استفاده کند وکیل نتواند از قدرت حقوقی خودش و از قدرت جایگاه خودش استفاده کند که کانون وکلا باید هم تراز دستگاه قضا دارای استقلال باشد. این معناش این نیست که بر کار یک وکیل نظارت نشود. مگر نباید بر کار قاضی نظارت شود مگر ما قضاوت بی‌نظارت داریم.

*اگر دیوان عالی کشور به عنوان نظارت عامه در قوه قضاییه باشد که باید چنین باشد و اگر دادگاه انتظامی قضات باید نظارت بر قاضی داشته باشد که این چنین است، بالاتر از آن مردم و رسانه‌ها حق نظارت باید داشته باشند آن نظارت عامه‌ای که در اسلام از آن سخن می‌گوییم و آن نظارت عامه‌ای که قانون اساسی از آن سخن می‌گوید همین است. مگر صاحب کشور ملت نیست و مگر ملت نباید بر اعمال حکومت نظارت کند و مگر دستگاه قضا بخشی از قوای حاکمه کشور نیست.

*آن قاضی که با هیچ بیانی با هیچ مدرکی با هیچ کارشناسی خدای نکرده متقلبانه‌ای نمی‌شود سرش را کلاه گذاشت قاضی وجدان است وجدان ما به دقت راجع به زندگی و ما گفتار ما قضاوت می‌کند وجدان عمومی جامعه باید نسبت به ما به خوبی قضاوت کند. مگر می‌شود ما یک قضاوتی را انجام دهیم و فقط خودمان راضی باشیم و مردم رضایت نداشته باشند.

*ممکن است قاضی کاملا عادلانه رفتار کرده باشد عادلانه هم حکم داده باشد اما سرمایه اجتماعی وقتی حاصل می‌شود که مردم آن عدالت را حفظ کنند. تناسب بین جرم و مجازات را به عنوان قاعده مسلم دینی و اسلامی باید در نظر بگیریم. مردم باید احساس کنند که در دادگاه قومیت‌های مختلف جنسیت‌های مختلف مرد بودن یا زن بودن احزاب مختلف و جناح‌های مختلف در پیشگاه دادگاه و قاضی برابر هستند.

* اگر به ذهن مردم بیاید که این جناح با آن جناح یا حتی وکیل احساس کند این آقایی که به عنوان موکل پیش من آمده به کدام جناح وابسته است که راحت‌تر می‌شود وکالت داد اگر چنین تصوری در وکیل بوجود بیاید مردم مشکلی دارند اگر در ذهن وکیل بیاید برای این قومیت دفاع سخت و آن قومیت دفاع آسان است اینجا می‌توان از عدالت در برابر قانون سخن بگوییم اگر ما می‌خواهیم در یک دادگاه عادلانه به حق برسیم و به اثبات حق، اینجا باید وکیل هم از قدرت خودش قدرت علمی خودش و از هنر خودش که وکالت است استفاده کند که وکالت تنها علم نیست؛ علم است و بیان است و هنر است نحوه ورود و خروج در مطلب است نحوه استدلال است و علم و هنر با هم است که یک وکیل قوی مدافع از حق برای مردم می‌سازد.

*در برابر حضور شما می‌گویم و به آن عمل خواهم کرد که مسئله استقلال وکلا نه برای دولت و نه رییس جمهور بلکه برای همه مردم ما اهمیت دارد.

* اگر من مطمئن باشم که همان طور که قاضی استقلال دارد، وکیل هم دارای استقلال و بیان آزاد در محکمه است، به من‌آرامش داده می‌شود. امنیتی که ما می‌گوییم فقط با اسلحه درست نمی‌شود.

*ما باید با داشتن حقوقدانان و وکلایی که برای مردم و حق و عدل کار می‌کنند و در هیچ شرایطی حق را زیر پا نخواهند گذاشت، امنیت را به جامعه برگردانیم.

*{درباره خواسته وکلا برای نامگذاری هفتم اسفند به روز وکیل} به عنوان رییس شورای عالی انقلاب فرهنگی قول می‌دهم این موضوع را در جلسه شورای عالی انقلاب فرهنگی مطرح کنم تا روز هفتم اسفند به عنوان روز وکیل در تقویم نامگذاری شود.

* مسئله حقوقدانی و وکالت را نباید به دادگاه و پرونده و دفاع در محکمه منحصر کنیم، ما باید یک قدم جلوتر برویم. حقوقدانان و کلا باید کاری کنند که پرونده‌ای تشکیل نشود و نیازی به دادگاه نباشد.

*حقوقدانان در هنگام تنظیم قراردادها بگونه‌ای مشاوره دهند که کمتر نیاز به دادگاه باشد. باید در کنار دادگاه مراکز داوری تشکیل شود. از قدیم در کشور ما مسئله میانجیگیری وجود داشت و دو نفری که با یکدیگر به اختلاف می‌خوردند نزد عالم محل می رفتند.

* قراردادها می‌تواند جای قانون و لوایح را بگیرد،ما از فقه و قانون مدنی برخوردار هستیم که جای افتخار دارد. درود بر بزرگانی چون آیت‌الله مدرس که آن زمان این قوانین را به استحکام تنطیم کردند.

*باید در تنظیم قراردادها از حقوقدانان و وکلا استفاده کرد و اگر این کار صورت گیرد همه حقوقدانان مشغول به کار می شوند و دیگر الزامی به اجباری شدن وکالت نیست.

*باید فرهنگ استفاده از وکیل و مشاور حقوقی را گسترش دهیم تا مردم احساس کنند که همانطور که نیاز به پزشک خانواده دارند، در امور مهم نیز باید با یک حقوقدان مشورت کنند.

* دنیای حقوق وسیع است و نیاز به تخصص در حوزه های مختلف دارد. گاهی اوقات ما در برخی مسائل مهم بین‌المللی چندین ماه به دنبال حقوقدان و وکلای خبره برای محکمه و داوری‌های بین‌المللی می‌گردیم.

*وکلای سرشناس باید با همکاری حقوقدانان برجسته این موسسات را راه‌اندازی و به صورت تخصصی و برندینگ کار کنند تا اگر در جلسه محکمه‌ای وکیلی از آن موسسه در دادگاه حاضر شد قاضی حواسش باشد که آن کیل از کدام موسسه است و در مطالعه و صدور حکم توجه بیشتری داشته باشد.

*وکیل به معنای ایستادن مقابل قاضی نیست بلکه او یاری دهنده قاضی در کشف حقیقت و توجه به مواد قانونی است. وکیل و قاضی با هم می خواهند یک واقعیت را شناساسی و برمبنای قانون حکم صادر کنند.

*از ابتدای ریاست جمهوری به مردم وعده داده بودم که منشور حقوق شهروندی را تقدیم کنم و دستگاه‌های اجرایی را به اجرای آن ملزم و مردم را نسبت به حقوق خود بیش از گذشته آشنا کنم.

*اولین قدم این است که مردم به خوبی حق خود را بشناسند، مردم باید بدانند وقتی بازپرس در جریان تحقیقات از زندگی خصوصی آنها سوال می‌پرسد محکم بایستند و بگویند تو اجازه نداری در این خصوص از من سوال بپرسی.

*امام در سال ۶۱ در آن زمانی که بحران امنیت کشور را فراگرفته بود دستور دادند که اگر ماموران برای دستگیری فردی که اقدام مسلحانه وارد خانه شده و وسایل قمار و موادمخدر و مشروب دیدند، اجازه ندارند آن را در بیرون مطرح کنند.

*ما در زندگی خصوصی مردم نباید مداخله کنیم. مردم باید از حق خود مطلع باشند و بدانند که در چه مواقعی می‌توانند جواب بازپرس یا قاضی را ندهند.

*بهترین یاورمان در اجرای منشور حقوق شهروندی وکلا و حقوقدانان هستند. من از همه شما می‌خواهم که در تدوین این منشور که حقوقدان برجسته‌ای حضور داشتند، حمایت کنید.

* در لوایح قضایی و حقوقی به دولت کمک کنید، اگر اشکالی داشتیم با صراحت لهجه از ما انتقاد کنید.لااقل از قوه مجریه راحت انتقاد کنید چرا که انتقاد از قوه مجریه کم و بیش پاداش هم دارد.

* تا وقتی لوایح به قانون تبدیل نشده به ما کمک و حتی ما را نقد کنید. آنچه که برای ما اهمیت دارد احقاق حقوق واجرای عدالت و برقراری امنیت و آرامشی است که باید همه مردم در زندگی خود داشته باشند.

انتهای پیام

بانک صادرات

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا