ترید چیست؟ ترید را چطور باید شروع کنیم؟
رپورتاژ آگهی
ترید چیست؟ تریدر کیست؟ تریدر موفق چه ویژگیهایی دارد؟ چگونه میتوان تریدر شد؟ محبوبیت ترید در سالهای اخیر سبب شده تا این مطلب را به رشته تحریر دراوریم و در آن به سؤالاتی که اشاره کردیم پاسخ دهیم. تا انتها با ما همراه باشید …
ترید چیست؟
اگر بخواهیم واژه ترید (Trade) را از نظر لغوی بررسی کنیم، متوجه میشویم که مفهوم این لغت به معنی تجارت، بازرگانی، داد و ستد و مبادله کالاهاست. اما این واژه در بازارهای مالی متفاوت مانند فارکس، کریپتوکارنسی و حتی بورس مفهوم دیگری نیز دارد. به خرید و فروش یک کالا یا دارایی با هدف دریافت سود ترید گفته میشود. در زمان پاسخ به سؤال ترید چیست باید به یک نکته مهم اشاره کنیم و آن نکته این است که در بسیاری از بازارهای مالی مانند فارکس و ارزهای دیجیتال، تریدرها میتوانند از افزایش یا کاهش قیمت سود دریافت کنند. همچنین توجه داشته باشید که تنها کالاها و داراییهایی را میتوان به منظور ترید خرید و فروش کرد که ارزش آنها نوسان داشته باشد. تریدرها تنها میتوانند از نوسان سود کسب کنند و اگر یک دارایی نوسان قیمتی نداشته باشد، سودی برای آنها به همراه نخواهد داشت.
تریدر کیست؟
تریدر کیست؟ به افرادی که به منظور کسب سود از نوسان قیمت داراییها و کالاهای متفاوت ترید انجام میدهند، تریدر گفته میشود. تریدرها باید دانش کافی در خصوص موارد بسیاری را داشته باشند. زیرا تنها درصورتیکه بتوانند مواردی مانند کف و سقف قیمت، روند حرکت بازار و برخی موارد دیگر را بهدرستی پیشبینی کنند، سود دریافت خواهند کرد. درصورتیکه تریدر در پیشبینی روند اشتباه کند، متضرر خواهد شد. میزان سود یا ضرر او کاملاً به پیشبینی او از روند حرکت دارایی مدنظر وابسته است.
ترید را از کجا شروع کنیم؟
حال که با پاسخ سؤال ترید چیست و تریدر کیست آشنا شدید، زمان آن رسیده تا به مراحل تریدر شدن اشاره کنیم. عدم توجه به این مراحل و نکات مربوط به هر کدام میتواند سبب شود که بخشی یا حتی تمام سرمایهای که برای ترید در نظر گرفتهاید را از دست دهید. برای اینکه بتوانید ترید را شروع کنید، باید برخی مراحل را طی کرده باشید. این مراحل عبارتند از:
1- انتخاب بازار مناسب
اولین گامی که هر فردی که دوست دارد تریدر شود باید آن را بردارد، تحقیق در خصوص بازارهای مالی متفاوت است. او باید امکانات، نقاط ضعف، نقاط قوت، دسترسیها و بسیاری موارد دیگر را با دقت بررسی کند تا یک بازار مناسب با نیاز و سلیقه خود انتخاب کند.
2- افتتاح حساب در کارگزاری مناسب
گام دوم افتتاح حساب در کارگزاری مناسب با بازاری است که انتخاب کردهاید. کارگزاریهای بازارهای مالی متفاوت با یکدیگر تفاوت دارند. همانطور که در بخشهای قبل اشاره کردیم برای ترید در بازار فارکس شما باید از خدمات بروکرها استفاده کنید و برای فعالیت در بازار ارزهای دیجیتال باید در یک صرافی معتبر حساب باز کنید. در این بخش لازم است که کارگزاریهای متفاوت فعال در آن بازار را به دقت بررسی کنید و یک کارگزاری مناسب و معتبر که به ایرانیان خدمات میدهد را انتخاب کنید.
3- مطالعه و یادگیری
پس از انجام مراحل بالا نوبت به یادگیری میرسد. تریدرها باید اطلاعات مناسب در خصوص تحلیل تکنیکال، تحلیل فاندامنتال، ابزارهای ترید، ابزارهای پلتفرم معاملاتی، مدیریت ریسک و روانشناسی بازار داشته باشند. بدون داشتن اطلاعات مناسب در هر کدام از این زمینهها، امکان سودمند نبودن فعالیت تریدر افزایش خواهد یافت. برای مطالعه و یادگیری میتوانید از موارد متفاوتی مانند مقالات، ویدیوها و پادکستهای آموزشی استفاده کنید. در دلتاکالج بسیاری از نکاتی که شما به آنها نیاز دارید بهصورت مفید قرار داده شده است.
4- مشخص کردن نوع ترید
انواع ترید چیست؟ باید بدانید که ترید با توجه به برخی نکات در دستههای متفاوتی تقسیمبندی میشود. هر کدام از انواع ترید از نظر میزان ریسک، میزان دانش مورد نیاز، بازه زمانی باز بودن معامله و برخی نکات دیگر با یکدیگر تفاوت دارند. فرد پس از بررسی این انواع باید نوع مناسب ترید را با توجه به روحیات، میزان صبر و حوصله، میزان ریسکپذیری و دانش خود انتخاب کند. از مهمترین انواع ترید میتوان به موارد زیر اشاره کرد.
- اسکالپینگ (Scalping)
- ترید روزانه (Day Trading)
- ترید موقعیت (Position Trading)
- سوئینگ تریدینگ (Swing Trading)
5- تعیین استراتژی معاملاتی
چهارمین گام تدوین یک استراتژی معاملاتی مدون و منظم است. برای این کار لازم است که با انواع استراتژیها، انواع تریدها و بسیاری نکات دیگر که در بخشهای قبل به آن اشاره کردیم، آشنا شوید. سپس یک استراتژی مناسب و سودمند که با روحیه و شخصیت شما سازگاری دارد را انتخاب کنید و با توجه به آن فرصتهای موجود در بازار مالی مدنظر را پیدا کرده و از آن سود کسب کنید.
6- تمرین و کسب تجربه
آخرین گام تمرین و کسب تجربه است. بدون داشتن تجربه و همچنین بررسی دقیق استراتژی تدوین شده فرد نمیتواند به موفقیت برسد. بسیاری از صرافیها یا پلتفرمهای دیگر امکاناتی نظیر دمو ترید به کاربران خود ارائه میدهند. با استفاده از این امکانات کاربران میتوانند بدون اینکه سرمایه خود را به خطر بیندازند، تریدهای تمرینی انجام دهند تا تجربه کسب کنند.
ویژگیهای تریدرهای حرفهای
تریدرهای بسیاری در دنیا فعالیت میکنند. اما از تمام آنها نمیتوان به عنوان تریدرهایی حرفهای و موفق یاد کرد. ویژگیهایی وجود دارند که در موفقیت تریدر تأثیر بسیاری میگذارند. اما مهمترین ویژگیهای لازم برای ترید چیست؟ در ادامه مهمترین این ویژگیها را با هم بررسی خواهیم کرد.
1- دانش بالا و مطالعه مداوم
درست است که هر تریدر در ابتدای راه باید دانش مناسبی داشته باشد. اما بازارهای مالی به شکلی مداوم در حال تغییر هستند. هر چند وقت یک بار روشهای نوینی برای ترید، ابزارها و اندیکاتورهایی جذاب و تأثیرگذار و بسیاری موارد دیگر به این بازار افزوده میشود. به همین دلیل نیاز است تا تریدر بهصورت مداوم زمانی را برای افزایش دانش و مهارت خود اختصاص دهد.
2- نظم و انضباط
تریدرهای موفق به نظم و انضباط توجه بسیار ویژهای دارند. آنها معاملات خود را با توجه به استراتژی تعیین شده انجام میدهند و از آن تخطی نمیکنند. تنها با پایبند بودن به استراتژی است که میتوان ریسک را در معاملات مدیریت کرد و سود پایدار کسب کرد.
3- صبوری
تریدرهای موفق یاد گرفتهاند که باید صبور باشند. گاهی اوقات نوسانهای بازارهای مالی شدید است و درصورتیکه تریدر صبر کافی را نداشته باشد، نمیتواند سود مناسب را دریافت کند.
4- تصمیمگیری سریع
تریدرها باید بتوانند بهترین تصمیمات را در کمترین زمان ممکن بگیرند. گاهی پیشبینی تریدرها از روند بازار اشتباه است یا به دلیل اخبار نوسان بسیار شدید میشود. آنها باید بتوانند در کوتاهترین زمان ممکن تصمیمات درست را اتخاذ کنند تا بتوانند کارهای لازم برای کسب سود یا جلوگیری از افزایش ضرر را انجام دهند.
5- توجه به نسبت ریسک به ریوارد
توجه به نسبت ریسک به ریوارد یکی دیگر از مهمترین مواردی است که تریدرهای موفق به آن توجه میکنند. درصورتیکه نسبت ریسک به ریوارد یک تریدر 1 به 1 باشد و تریدر دیگری با نسبت 1 به 3 معامله انجام دهد. پس از انجام 10 معامله با ضریب برد 50 درصد، تریدر اول نه تنها سود کسب نکرده، بلکه به دلیل پرداخت کارمزدهای معاملاتی اندکی از سرمایه خود را از دست داده درحالیکه تریدر دوم توانسته سود قابل توجهی کسب کند.
جمعبندی
در این مطلب با پاسخ سؤالات ترید چیست و تریدر کیست؟ آشنا شدید. اما باید بدانید که تمام تریدرها موفق نیستند و برخی از آنها با از دست دادن سرمایهای قابل توجه این شغل را کنار میگذارند. آنها به ویژگیهای تریدر موفق توجه ندارند. تریدر موفق باید بهصورت مداوم بر دانش و آگاهی خود بیفزاید. همچنین توجه به نسبت ریسک به ریوارد، توان تصمیمگیری سریع و داشتن صبر و نظم و انضباط مهمترین ویژگیهای تریدرهای موفق است.
منابع: دلتا کالج – نفت آنلاین