خرید تور نوروزی

چگونه بازسازی و نوسازی ساختمان انجام دهیم؟

رپورتاژ آگهی

بازسازی و نوسازی ساختمان می‌تواند چهره یک ساختمان کهنه و قدیمی را از داخل و بیرون، تغییر دهد. این کار علاوه بر تغییر در ظاهر، می‌تواند برای بهتر کردن قسمت‌های اصلی ساختمان مانند دیوارهای اصلی، ستون و سقف و . . . کاربرد زیادی داشته باشد. در شهرهایی که بافت فرسوده زیادی وجود دارد، می‌توان با بازسازی ساختمان، تا حد زیادی از آسیب‌های احتمالی ناشی از زلزله و فرو نشست زمین جلوگیری کرد.

مراحل تخریب و نوسازی ساختمان در برخی از موارد نیازمند مجوز از شهرداری است و این کار باید حتما توسط شرکت‌های خدماتی که در زمینه بازسازی و نوسازی ساختمان فعالیت می‌کنند، انجام شود.

نحوه بازسازی و نوسازی ساختمان اداری، مسکونی و تجاری

برای بازسازی و نوسازی ساختمان کار چندان سختی پیش روی ما قرار ندارد. برخی از کارهایی که مربوط به نوسازی داخلی ساختمان است را می‌توانیم به راحتی انجام دهیم اما برخی موارد نیازمند متخصص حرفه‌ای است.

طبق قوانین تخریب و نوسازی ‌در شهرداری‌ها، وقتی قرار است نوسازی در داخل ساختمان و به شکل جزئی صورت پذیرد، نیازی به گرفتن مجوز نیست اما در صورتی که این بازسازی و نوسازی به شکل اساسی باشد، حتما دریافت مجوز از این ارگان، الزامی است.

برای بازسازی ساختمان باید در ابتدا آن را بررسی کنیم و ببینیم در چه وضعیتی قرار گرفته است. گاهی یک ساختمان به قدری کهنه و آسیب پذیر است که بهتر است بازسازی و بهسازی بافت فرسوده انجام شود تا از تخریب بنا جلوگیری شود. این کار هم به دست متخصصان و مهندسان عمران یا معماران قابل بررسی و انجام است. گاهی وضعیت ساختمان چه در داخل و چه در بیرون، زیاد هم بد نیست فقط باید تغییرات جزئی در دکوراسیون داخلی و فضای بیرونی ایجاد شود.

برای تغییر دکوراسیون داخلی و بازسازی و نوسازی ساختمان با توجه به حجم کار می‌توان دست به اقدام زد. برای مثال اگر قرار است با عوض کردن چند شیر آب در داخل حمام و دستشویی و آشپزخانه، تغییری در دکوراسیون ایجاد شود، کار چندان سختی نیست و خودمان هم می‌توانیم انجام دهیم.

در برخی موارد، نصب یک استیکر دیوار یا تعویض کفپوش هم می‌تواند به عنوان بازسازی و نوسازی ساختمان در نظر گرفته شود. این موارد را هم شاید بتوانیم خودمان انجام دهیم اما مواردی مثل تغییر کاربری قسمتی از بنا، زدن سقف، تخریب دیوار و کاشی کاری و . . . باید حتما زیر نظر متخصص عمران انجام شود.

مراحل دریافت مجوز بازسازی و نوسازی ساختمان از شهرداری

بازسازی و نوسازی ساختمان در برخی از موارد نیازمند این است که ارگان‌های ذیربط مانند شهرداری، مجوز ساخت و ساز یا نوسازی را صادر کند. صدور این مجوز، نیازمند پرداخت هزینه نوسازی شهرداری است. اگر بخواهیم دست به اقداماتی نظیر تخریب بنا، ستون‌ها و دیوارهای اصلی بزنیم، باید مجوز این کار را بگیریم. معمولا برای انجام موارد زیر، باید مجوز از شهرداری منطقه، اخذ گردد:

  1. تخریب قسمتی از بنا مانند سقف و دیوارهای اصلی
  2. بازسازی و نوسازی نمای ساختمان به گونه‌ای که مغایر با نماهای معمولی باشد.
  3. اضافه کردن تراس و بالکن
  4. تخریب داخل ساختمان به گونه‌ای که نقشه اصلی تغییر کند.

برای دریافت مجوز بازسازی و نوسازی ساختمان، باید در اولین گام، یک شرکت خدماتی در این زمینه را پیدا کنیم.این شرکت باید تمامی تغییرات و بازسازی‌هایی که قرار است انجام شود را به ما اعلام کند. سپس برآورد هزینه انجام می‌شود و بعد از اینکه ما توانستیم با شرکت مورد نظر به توافق برسیم، پروسه دریافت مجوز از شهرداری آغاز می‌شود. بسیاری از این شرکت‌ها برای گرفتن مجوز، خودشان دست به کار می‌شوند و نیازی نیست ما کاری انجام دهیم.

باز هم تاکید می‌کنیم که اگر قرار است تغییرات در حد و حدود4 مورد فوق الذکر صورت بگیرد، نیازمند اخذ مجوز است. هزینه مجوز تخریب ساختمان نیز با ما ( صاحب ساختمان ) است. در ضمن باید از ابتدا تا انتهای کار بر اساس قوانین تخریب و نوسازی پیش برود.

چرا بازسازی بنای قدیمی مهم است؟

بازسازی و نوسازی ساختمان اگر به دلیل قدیمی و کهنه بودن یک بنا صورت پذیرد، چهره ساختمان، محله و خیابان و مکانی که بنا در آن قرار دارد، به شدت تحت تاثیر قرار خواهد گرفت. به خصوص زمانی که قرار است اصل بنا وساختمان یا نمای بیرونی آن بازسازی شود. اضافه یا کم کردن قسمت‌های مختلف از یک ساختمان نیز می‌تواند این تاثیر گذاری را بیشتر کند.

در شهرهای بزرگ و دارای بافت فرسوده مانند تهران و مراکز استان‌ها، اهمیت نوسازی بافت فرسوده بسیار زیاد است. بازسازی ساختمان در تهران یا هر شهر و شهرستان دیگر، باید توسط متخصصان حرفه‌ای این امر صورت بگیرد.

قرار نیست ما بتوانیم تمام نواقص داخلی یک ساختمان قدیمی و کهنه را شخصا بر طرف کنیم. اگر با یک نقاشی ساده و تعویض چند وسیله سر و کار داشته باشیم، امکان انجام آن توسط خودمان وجود دارد. در غیر این صورت باید با یک گروه حرفه‌ای خدماتی در این زمینه مشورت کرده و از آن‌ها بخواهیم تا این کار را انجام دهند.

بازسازی و نوسازی ساختمان قدیمی از جهات مختلفی اهمیت دارد که یکی از مهم‌ترین آن‌ها، جلوگیری از خرابی بیش از حد بنا است. دلیل دیگر، ایجاد تغییر و تحول در ساختمان است تا دل و روح ساکنان را طراوت بخشیده و زیبایی ایجاد کند.

نقش طراحی و دکوراسیون داخلی در بازسازی ساختمان

انجام بازسازی و نوسازی ساختمان از اقداماتی است که علاوه بر تغییر در ظاهر بیرونی، می‌تواند در داخل ساختمان هم تغییر ایجاد کند. در واقع با بازسازی داخل ساختمان، می‌توان دکوراسیون داخلی آن را دستخوش تغییر قرار داد تا زیباتر شده و کارایی آن بالاتر رود.

بازسازی و نوسازی ساختمان در داخل، شامل موارد متعددی است که چند مورد آن شامل موارد زیر هستند:

  1. تغییر در کاربری زیر پله
  2. اضافه کردن کمد در اتاق‌ها
  3. برداشتن تیغه بین اتاق‌ها
  4. تعویض کاشی و سرامیک کف
  5. کفپوش کردن
  6. نقاشی کردن در و دیوار
  7. اضافه کردن استیکر روی دیوار یا کاغذ دیواری و . . .
  8. تعویض لوله کشی و تاسیسات

در آخر باید مجددا تاکید کرد که بازسازی و نوسازی ساختمان برای بنایی که قدیمی است یا در حال کهنه و فرسوده شدن است، یک ضرورت به شمار می‌آید. پس باید با گرفتن مشاوره از افراد خبره در این زمینه، تلاش کرد تا بازسازی به نحو احسنت انجام شود. پیشنهاد ما به شما، استفاده از خدمات بازسازی و نوسازی گروه ساخت و ساز امین امیری است.

بانک صادرات

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا