خرید تور نوروزی

سفره مردم مشهد منهای لبنیات

روزنامه خراسان نوشت: «در سال های اخیر و با حذف یارانه شیر در کنار مشکلات اقتصادی و معیشتی، سهم لبنیات هرساله در سفره مردم کمتر و کمتر شده است به طوری که در سال ۹۲ سرانه مصرف شیر در کشور حدود ۱۱۰ کیلو در سال به ازای هر نفر بوده که الان به حدود ۷۰ کیلو رسیده است، آن هم در شرایطی که میانگین مصرف جهانی چیزی حدود ۱۶۰ کیلوست.

مصوبه افزایش قیمت شیر در سال جاری نیز به امضای معاون اول رئیس جمهور رسیده است، مسئله ای که در چند هفته اخیر باعث افزایش قیمت بسیاری از محصولات لبنی شده که برای پیگیری روند این افزایش قیمت ها و تاثیر آن بر سفره تقریبا خالی مردم از محصولات لبنی، موضوع را از دبیر اتحادیه تولیدکنندگان و صادر کنندگان صنایع لبنی خراسان رضوی و مدیر بازرسی اصناف مشهد جویا شدیم.

ابلاغیه به دست ما نرسیده است!

هدایت نیا دبیر اتحادیه تولیدکنندگان و صادر کنندگان صنایع لبنی استان در این باره به «خراسان رضوی» می گوید: قیمت شیر به میزان ۲۰ درصد افزایش پیدا کرده اما هنوز ابلاغیه نیامده که ببینیم از چه تاریخی باید اعمال شود. وزیر ابلاغیه را اعلام کرده است که به امضای معاون اول رئیس جمهور رسیده اما هنوز به دست ما و انجمن ما در تهران نرسیده است. تا زمانی که ابلاغیه جدید نیامده است شرکت ها نباید شیر را به این قیمت بخرند اما با توجه به اعلام وزیر امکان دارد برخی از شرکت ها در حال خرید شیر به قیمت جدید باشند اما از نظر ما قیمت شیر تا زمانی که ابلاغیه به دست ما برسد همان لیتری ۱۵ هزارتومان در گاوداری است.

مجوز افزایش قیمت ۱۶ درصدی با توجه به افزایش کرایه و افزایش حقوق و دستمزد از ابتدای امسال به کارخانجات داده شده است، از محل افزایش قیمت شیر هم ۱۴ درصد افزایش خواهیم داشت که در مجموع ۳۰ درصد از ابتدای سال خواهد شد. البته با توجه به قانون تجارت باید بروند و این قیمت ها را ثبت کنند اما افزایش ها در همین محدوده ۳۰ درصد خواهد بود و دست خود واحد تولیدی است.

هدایت نیا با اشاره به سرانه پایین مصرف شیر در ایران می افزاید: سرانه سالانه مصرف شیر در جوامع پیشرفته مثل منطقه اسکاندیناوی حدود ۳۵۰ کیلو و متوسط جهانی در این مورد ۱۶۰ کیلو است. سال ۹۲ متوسط مصرف محصولات لبنی در ایران ۱۱۰ کیلو بوده است اما الان به ۷۰ کیلو رسیده است که این افزایش قیمت ها علاوه بر ایجاد دردسر در صادرات برای تولیدکنندگان به علت افزایش نیافتن قیمت های جهانی، موجب کاهش بیشتر مصرف سرانه در کشور نیز خواهد شد.

او با اشاره به تاثیر قیمت نهاده های دامی و علوفه بر محصولات لبنی می گوید: البته قیمت علوفه خیلی افزایش نداشته است اما همچنان دامداران ناراضی اند. با توجه به این که قیمت علوفه افزایش پیدا نکرده است دامداران از ابتدای سال به دنبال افزایش قیمت شیر بوده اند و افزایش قیمت لبنیات هرساله در فروردین و اردیبهشت اتفاق می افتاده است. امسال با توجه به این که قیمت گوشت افزایش خیلی شدیدی داشته است، دامداران خیلی پیگیر افزایش قیمت نبوده اند. اما اتحادیه ها پیگیری کرده اند و با موافقت وزیر جدید جهاد کشاورزی این اتفاق افتاده و در مصوبه جدید ۲۰ درصد قیمت شیر افزایش داشته است.

همچنین قیمت چربی مازاد شیر ۲ برابر شده است که هر درصد اضافه ۳ هزارتومان قیمت شیر گران تر می شود، این رقم در مصوبه قبلی 1500 تومان بود. قیمت مصوب ۳ قلم شیر نایلونی ۹۰۰ گرمی ۱۸۵۰۰ تومان بوده است، پنیر ۴۰۰ گرمی یو اف ۴۸۰۰۰ تومان و قیمت ماست 2.5کیلوگرمی کم چرب ۷۲۰۰۰ تومان بوده است. امسال هم بنابر اطلاع رسانی که از سمت انجمن لبنی ایران به ما انجام شده است هیچ کدام از کالا ها قیمت دستوری نخواهد داشت. وی تصریح می کند: دولت باید برای آن ۳ قلم به ما کمک می کرده که در سال گذشته دولت کمکی نکرده و مکاتبات انجمن ملی لبنی با سازمان حمایت از مصرف کننده هم راه به جایی نبرده است و به احتمال بسیار زیاد این کالاهای با قیمت دستوری حذف خواهند شد.

از 16 درصد بی خبریم!

صیادی مدیر بازرسی اصناف مشهد نیز درباره افزایش قیمت لبنیات به «خراسان رضوی» می گوید: با توجه به وجود اخبار حول محور افزایش قیمت شیرخام در چند هفته گذشته بازار لبنیات اندکی دچار التهاب شد و قبل از رسیدن مصوبه افزایش قیمت شیرخام، برخی از تولیدکنندگان اقدام به افزایش قیمت محصولات خود کرده اند. این افزایش قیمت اتفاق افتاده و تصویب شده است. ۳ قلم کالای لبنی قیمت دستوری دارند که قیمت این ها توسط سازمان تنظیم بازار کشور مشخص می شود و برای افزایش قیمت نیاز به مصوبه این سازمان دارند اما بقیه اقلام لبنی دستوری نیستند و مطابق با قانون تجارت، کارخانه ها افزایش قیمت را انجام می دهند.

او همچنین درباره مجوز افزایش قیمت ۱۶ درصدی محصولات لبنی از ابتدای سال اظهار بی اطلاعی کرد و گفت: البته درخور ذکر است یک سری از شرکت ها قبل از دریافت مصوبه اقدام به افزایش قیمت کرده بودند که با ورود بازرسی اصناف مجبور به بازگشت به قیمت های قبلی شدند اما الان و پس از مصوبه افزایش قیمت شیرخام به صورت میانگین ۲۰ درصد، افزایش قیمت در بازار محصولات لبنی وجود دارد. صیادی همچنین درباره حذف ۳ کالای لبنی با قیمت دستوری اظهار بی اطلاعی کرد و گفت: قیمت این کالاها هم احتمالا تا هفته آینده و با برگزاری جلسه تنظیم بازار کشور مشخص خواهد شد و به ما ابلاغ می شود.»

انتهای پیام

بانک صادرات

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا