خرید تور تابستان ایران بوم گردی

جنبش سازمان آزادی بخش فلسطین چیست؟

سازمان آزادی‌بخش فلسطین به‌اختصار ساف (به عربی: مُنَظَّمَة التحریر الفلَسطینیة، به اختصار م.ت.ف) یک کنفدراسیون ملی‌گرا از احزاب فلسطینی است که در سطح بین‌المللی به عنوان نمایندۀ رسمی مردم فلسطین شناخته می‌شود

ساف به عنوان حکومت به‌رسمیت شناخته شدۀ دولت قانونی فلسطین، از سال ۱۹۷۴ در سازمان ملل متحد از وضعیت ناظر برخوردار است

زیاد نخاله دبیرکل این حزب است. همشهری آنلاین در این باره نوشت: مجلس ملی فلسطین نهاد قانونگذاری سازمان ساف بود که نخستین جلسه آن با شرکت ۴۲۲ نماینده در مه ۱۹۵۹ در بیت‌المقدس برگزار شد و منشور ملی فلسطینیان را به تصویب رساند. در این اجلاس نمایندگانی از جوامع فلسطینی ساکن اردن، کرانه باختری، نوار غزه، سوریه، لبنان، کویت، عراق، مصر، قطر، لیبی و الجزایر حضور داشتند.

در نشست سال ۱۹۶۹ قاهره یاسر عرفات به عنوان رهبر ساف انتخاب شد و تا هنگام مرگش در سال ۲۰۰۴ این مقام را بر عهده داشت.

مجلس ملی فلسطین در نشست نوامبر سال ۱۹۸۸ الجزیره به‌طور یک‌جانبه استقلال کشور عربی فلسطین را اعلام کرد.

ساف با بسیاری از کشورهای جهان روابط رسمی دیپلماتیک دارد و سفارتخانه‌های و نمایندگی‌های این سازمان معمولاً با نام فلسطین شناخته می‌شوند.

پس از صدور اعلامیه استقلال فلسطین در سال ۱۹۸۸ نمایندگی این سازمان در سازمان ملل نام خود را از «سازمان آزادی‌بخش فلسطین» به «فلسطین» تغییر داد و در سال ۱۹۹۸ حق شرکت در بحث‌های مجمع عمومی -بدون حق رأی- نیز به آن اعطا شد.

در سال ۲۰۱۲ مجمع عمومی سازمان ملل در قطعنامه ۶۷/۱۹ با ۱۳۸ رأی موافق و ۹ رای مخالف (عدم حضور ۴۱ دولت در جلسه) موقعیت فلسطین را از «نهاد ناظر غیرعضو» به عضویت «دولت ناظر غیرعضو» تغییر داد.

بانک صادرات

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا