خرید تور تابستان

هشدار؛ احتمال تنش زایی تندروها در بازگشت روحانی

طی روزهای اخیر که حسن روحانی با توصیه به «نرمش قهرمانانه» ی رهبری در نیویورک به سر می برد تا بلکه بتواند قفل تحریم ها را باز کند یا راه حلی عزت مندانه برای آن بیابد، کسانی با بی مسوولیتی به ادامه ی رویه ی نا همخوان با رویکرد جمهوری اسلامی مشغول هستند و ساعتی پس از گفتگو با اوباما، می گویند که روحانی باید در لحظه ی ورود به تهران پاسخگو باشد.

به گزارش انصاف نیوز، ساعتی پس از انتشار خبر گفتگوی تلفنی اوباما – روحانی، یک سایت تندرو با
انتشار مطلبی با تیتر «آیا معامله بر سر «برند ایران انقلابی» با کدخدا جوش
خورده است!؟ / اقدام عجیب، بی‎فایده و بدون دستاورد روحانی در گفت وگوی
تلفنی با اوباما »، نسبت به این گفتگوی تلفنی واکنش منفی نشان داد.

همه ی نیروهای سیاسی می دانند که هر اتفاقی در نیویورک افتاده، از ملاقات وزیر خارجه با وزیر خارجه ی آمریکا تا گفتگوی تلفنی روسای دو کشور، در جهت منافع ملی و با در نظر گرفتن چارچوب های تعریف شده و در پی هماهنگی ها با مقامات عالی رتبه ی کشور بوده و بعید است که اگر حمایت ها و هماهنگی هایی در آن سطوح انجام نشده بود، حتی یک قدم در این مسیر برداشته نمی شد.

این اعتراض افراطی در حالی صورت گرفت که رییس جمهور مورد حمایت این سایت در طول 8 سال ریاست جمهوری بارها نامه و پیغام هایی به طرف آمریکایی ارسال کرده بود ولی حتی یک بار نیز تلاش های او برای تغییر در شرایط دو کشور پاسخی دریافت نکرد؛ از این رو به نظر می رسد اعتراضی اینچنینی، بیش از اینکه واقعی و اعتقادی باشد، از سر بغض است.

همچنین از برخی از نهادها انتظار همراهی و هماهنگی بیشتری در این مواقع می شود؛ ساعاتی پس از اولین ملاقات حساس دیپلماتیک پنج شنبه شب وزرای ایران و
آمریکا در نیویورک، شعار «مرگ بر آمریکا» از سوی بخشی از نمازگزاران جمعه ی
تهران سر داده می شود؛ و به عبارتی ساعاتی پیش از گفتگوی تلفنی روسای
جمهور دو کشور پس از 34 سال خصومت و قطع ارتباط. هر چند این شعار در مقاطع
مختلف از سوی اکثریت مطلق مردم ایران و منطقه به واسطه ی رفتار و کردار
آمریکا سرداده می شده و می شود، اما به لحاظ دیپلماتیک شاید رعایت شرایط
حضور رییس جمهور و هیات همراه در این سفر از سوی اعضای محترم ستاد نماز
جمعه انتظار زیادی نبود که محقق نشد.

متن کامل مطلب رجانیوز به این شرح است:

«در حالیکه سخنان رئیس جمهور در مجمع عمومی سازمان ملل و عدم پذیرش ملاقات با باراک اوباما، رئیس جمهور امریکا، رفتار دیپلماتیک آقای روحانی در سفر به نیویورک را در چارچوب تاکتیک «نرمش قهرمانانه» به رفتاری معقول، هوشمندانه و مبتنی بر تامین منافع ملی مردم ایران تبدیل کرده بود، این روند قابل قبول در آخرین دقایق حضور روحانی در امریکا به روند معکوسی مبدل شد تا رئیس جمهور در اقدامی عجیب و بی فایده، با باراک اوباما رئیس جمهوری ایالات متحده امریکا، بصورت تلفنی گفت وگو کند.

ساعاتی پیش، پایگاه اطلاع رسانی دولت اعلام کرد، در حالیکه رییس جمهوری اسلامی ایران در حال حرکت از محل اقامت خود به سمت فرودگاه برای خروج از نیویورک بوده است، این تماس برقرار شده و طرفین پیرامون مسایل مختلف با یکدیگر گفت وگو کردند.
 
در گزارش سایت دولت آمده است که «در این گفت وگوی تلفنی، دو طرف بر اراده سیاسی برای حل سریع مساله هسته ای تاکید کرده و زمینه را برای حل موضوعات دیگر و همکاری در مسائل منطقه ای مورد توجه قرار داده و وزرای امور خارجه خود را مامور کردند تا زمینه همکاری های لازم را هر چه زودتر فراهم آورند.»
 
اما صرف نظر از خطای گفتمانی رئیس جمهور در این اقدام و بی توجهی به مبنای عمیق نظری که امام راحل در تقابل با شیطان بزرگ بنا نهاده اند، این اقدام از نظر حساب و کتاب مادی و عقلایی نیز دستاوردی برای ایران نداشته است.

این رفتار پر ابهام و عجیب از سوی رئیس جمهور در شرایطی صورت گرفته است که هیچ دستاورد عینی دیپلماتیکی برای معامله با برند «ایران انقلابی» که در پس این تماس تلفنی اتفاق افتاده است، برای ایران حاصل نشده و مشخص نیست با کدام توجیه دیپلماتیک و عقلانی، تماسی که مهمترین سرمایه ملت ایران یعنی برند مقاومت، برای آن هزینه شده است، بدون هرگونه آورده خاص برای این ملت، آنهم در هفته دفاع مقدس برقرار شده و اتفاق افتاده است.

قطعا خاطره معامله درّ غلطان و آب نبات در دوره های گذشته و در مساله ای رده پایین تر همچون موضوع هسته ای این نگرانی جدی را به وجود آورده است که آیا با ارزش ترین الماس ملت ایران یعنی سی و سه سال مقاومت و ایستادگی در مقابل شیطان بزرگ با یک ژست و لبخند دیپلماتیک معامله شده است؟ یا اینکه دستاوردهای بزرگ و مهمی به ارزش سی و سه سال مقاومت، سختی و رنج و اهدای صدها هزار شهید با خود به همراه داشته است!؟

به نظر می‎رسد رئیس جمهور در اولین لحظات حضور در خاک ایران بدون هر گونه درنگ باید پاسخگوی اقدامی باشد که نه در چارچوب گفتمان انقلاب اسلامی و نه در چارچوب محاسبات حداقلی منافع ملی نمی گنجد و از این رفتار ابهام زدایی کند، چرا که از دقایقی پس از انتشار این خبر، موجی از عصبانیت و ابهام همراه با تعجب در میان جریان انقلابی به راه افتاده است».

انتهای پیام

بانک صادرات

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا