خرید تور نوروزی

دکتر آهنگ کوثر درگذشت [+ یادداشت‌های کاوه مدنی و احمد زیدآبادی]

خبرگزاری صداوسیما درباره‌ی خبر درگذشت دکتر آهنگ کوثر نوشت:

«دکتر آهنگ کوثر، پدر دانش نوین آبخوان‌ داری ایران درگذشت.

دکتر سید آهنگ کوثر، عضو هیئت علمی سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی و پدر دانش نوین آبخوان داری ایران امروز و در سن ۸۸ سالگی درگذشت. طرح معروف طرح آبخوان داری دشت گربایگان برای کنترل سیلاب ۴۲ سال پیش، توسط مرحوم دکتر کوثر طراحی و اجرا شد.

دکتر سید آهنگ کوثر، عضو هیئت علمی سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی و پدر دانش نوین آبخوان داری ایران امروز و در سن ۸۸ سالگی درگذشت.

طرح معروف طرح آبخوان داری دشت گربایگان برای کنترل سیلاب ۴۲ سال پیش، توسط مرحوم دکتر کوثر طراحی و اجرا شد.»


پروفسور آهنگ کوثر

کاوه مدنی، معاون اسبق سازمان محیط زیست در یادداشتی تلگرامی در این باره نوشت:

‏بخشی از نامه‌ای در مرداد ۱۴۰۲ که برای قدردانی از زحماتش و تاثیرات او بر موفقیت یکی از ‌پروژه‌های مهم دانشگاه سازمان ملل در گذشته نوشتیم.

‏برای من ایرانی، دیدن نام او و مستندات موفقیت‌های او در میان اسناد اداری و تحقیقاتی مجموعه‌ای که امروز مسئولیت هدایت آن را دارم مایه غرور بود اما این حقیقت که خدمات ارزنده او به ایران و محیط زیست برای اکثر ایرانیان ناشناخته است، همچنان تلخ و حسرت برانگیز است.

‏زندگی او وقف آرمانی شد که ده‌ها سال از زمانه خود جلوتر بود و «آهنگ»ش برای جماعت فن‌سالار حاکم، ناموزون و گوش‌خراش. اما آثار مشهود اجرایی کردن نظریاتش به ما آموخت که با احترام به قوانین طبیعت، می‌توان در دل کویر هم «کوثر» به ارمغان آورد.

‏آخرین مکاتبه من با او مربوط به ۱۸ روز پیش است. از او خواستیم مستنداتی اقتصادی ارائه کند تا بتوانیم به داستان موفقیت‌های او در ایران در گزارشی که برای شانزدهمین نشست کنوانسیون مبارزه با بیابان‌زایی (COP 16) در دسامبر سال جاری می‌نویسیم، ارجاع بدهیم تا دولت‌های بیشتری را به استفاده از راهکارهای طبیعت‌محور برای آمادگی در برابر خشکسالی تشویق کنیم.

‏در پاسخ نوشت که در بستر بیماری‌ست و از ما خواست که با همکاران و شاگردان سابق که به آنان احترام زیادی می‌گذاشت، تماس بگیریم. شروع پاسخش با «Greetings from Shiraz» بود و پایانش با «I do hope you succeed in this great humanitarian endeavor».

‏درگذشت این شخصیت ملی و ارزشمند را به مردم ایران و دلسوزان محیط زیست ایران تسلیت می‌گویم. امیدوارم بتوانیم خدمات ارزنده و فرانسلی او را با نگاه «ملی» و فارغ از گرایش‌های سیاسی و اعتقادی خودمان، او و اعضای خانواده‌اش بسنجیم و از راهکارهای علمی او و مسیر سختی که در راه رسیدن به اهدافش پیمود، بیاموزیم.

‏آهنگ دلسوزانه‌اش برای سرزمین عزیزمان پایدار، کوثر محیط‌زیستی‌اش جاودان و راه سبزش پررهرو باد!


به یاد استاد آهنگ کوثر

احمد زیدآبادی، روزنامه‌نگار هم در کانال تلگرامی‌اش نوشته است:

انسانهایی چون دکتر سید آهنگ کوثر نادرند. فقط یک بار او را در دفتر روزنامۀ همشهری دیدم. فروتنی و بی‌تکلفی و اصالت و هوش از او می‌بارید. در اندیشۀ کاری بزرگ برای حل بحران آب در این سرزمین عمدتاً صحرایی و نیمه‌صحرایی بود. در شرایطی سخت، زندگی‌اش را به تجربه و ترویج آبخوانداری به عنوان بهترین راهِ حفظ آب و منابع آب در این سرزمین تشنه گذارند. فرصتی گرانبها برای کشورمان بود، اما مانند دیگر فرصتها، نادیده گرفته شد و از دست رفت.
روحش قرین رحمت و بخشایش الهی باد.

قرار بود نیک‌آهنگ فرزندش قدم به راه پدر بگذارد. در مورد بحران آب، گامی هم در آن راه گذاشته، اما بیان خود را به نوعی ستیزه‌جویی نابهنجار سیاسی آغشته کرده که دانش و هنرش را به حاشیه می‌برد. شاید این از ثمرات دورافتادن از وطن باشد، جایی که عزیزان آدمی یکی پس از دیگری رخت از این جهان برمی‌بندند و تو نیستی تا با آنان وداعی کنی و بر مزارشان اشکی بریزی…واه که چقدر دشوار است.

درگذشت استاد را به خانواده و شاگردان و ایران‌دوستان بخصوص به نیک‌آهنگ تسلیت می‌گویم. باشد که خداوند به انفاس پاک امثال او این سرزمین را از هر خطری در امان دارد.

انتهای پیام

بانک صادرات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا