منبع تغذیه سوئیچینگ چیست؟ کاربرد و نحوه عملکرد
رپورتاژ آگهی
منبع تغذیه را میتوانیم به عنوان یکی از اصلیترین بخشهای هر سیستم در نظر بگیریم که وظیفه دارد جریان الکتریکی مورد نیاز را تامین کند. منبع تغذیه سوئیچینگ یکی از انواع پرطرفدار و فوقالعاده کاربردی بوده که امروزه جایگزین نمونههای خطی و قدیمی شده است. این منابع از رگلاتورهای خاصی در روند تامین جریان استفاده کرده و مزایای بسیار زیادی به همراه دارند. برای شناخت انواع این مدل منبع سوئیچینگ مانند منبع تغذیه ریلی و کف خواب و همچنین کاربردهای آنها، در ادامه محتوا با ما همراه شوید.
منبع تغذیه سوئیچینگ چیست؟
منبع تغذیه سوئیچینگ در واقع یک مبدل برق بوده که با روشن و خاموش شدن ترانزیستورهای سوئیچینگ به تامین برق سیستم میپردازد. این سیستم تکنولوژی جدیدی داشته و همین باعث شده تا مدلهای قدیمی و خطی با آن جایگزین شوند. با استفاده از منبع تغذیه سوئیچینگ، دیگر هیچ نیازی به ترانس در یک سیستم نخواهیم داشت. این منابع انواع مختلفی دارند که از میان آنها میتوانیم به منبع تغذیه کف خواب و ریلی اشاره کنیم. منابع تغذیه سوئیچینگ راندمان بسیار بالایی نسبت به مدلهای قدیمی داشته و به نحوی عمل میکنند که از افزایش دما در یک سیستم جلوگیری میشود.
انواع منبع تغذیه سوئیچینگ
به طور کلی دو نمونه منبع تغذیه سوئیچینگ در بازار وجود دارد که شما میتوانید آن را از بنیان الکتریک خریداری کنید. این شرکت، منابع تغذیه مختلف را از بهترین برندها به بازار عرضه کرده و گارانتی معتبر را به شما ارائه میدهد. انواع منبع تغذیه سوئیچینگ صنعتی در بازار ایران عبارتند از:
منبع تغذیه سوئیچینگ ریلی
منبع تغذیه سوئیچینگ ریلی که به عنوان تابلویی هم شناخته میشود، امکان تولید برق مستقیم را به صورت کنترل شده برای شما فراهم خواهد کرد. این منابع تغذیه در فضاهای نصب محدود استفاده میشوند و مقاومت بسیار زیادی در برابر نفوذ گرد و غبار دارند.
منبع تغذیه سوئیچینگ کف خواب
منبع تغذیه سوئیچینگ کف خواب میتواند در شرایط نامساعد محیطی به خوبی کار کند؛ زیرا دارای یک ساختار لانه زنبوری برای جلوگیری از افزایش بیش از حد دماست. علاوه بر این، شما میتوانید منبع تغذیه سوئیچینگ کف خواب را در نزدیکی تابلو، منبع یا برد نصب کرده و خروجی دلخواه خود را از آن استخراج کنید.
کاربردهای منبع تغذیه سوئیچینگ
حال که دانستیم منبع تغذیه سوئیچینگ چیست، لازم است تا با چند نمونه از اصلیترین کاربردهای آن در انواع سیستمهای مختلف هم آشنا شده و اطلاعات بیشتری درباره این سیستم به دست آوریم. مزایای متعدد این مدل منابع، باعث شده تا امروزه در انواع سیستمهای مختلف کارایی داشته باشند. در این بخش به معرفی چند نمونه از اصلیترین کاربردهای منبع تغذیه سوئیچینگ میپردازیم تا شما بتوانید نهایت استفاده را از این قطعات ببرید.
کاربردهای صنعتی منبع تغذیه سوئیچینگ
پاور سوپلای سوئیچینگ صنعتی در انواع صنایع مختلف مورد استفاده قرار گرفته و کاربردهای بسیار زیادی دارد. از جمله کاربردهای این منبع در صنایع مختلف میتوانیم به الکترونیک صنعتی، اتوماسیون صنعتی، ماشین آلات، رباتیک، انواع سیستمهای کنترل و اندازهگیری و دستگاههای پزشکی مختلف اشاره کنیم. مدلهای مختلف منبع تغذیه سوئیچینگ میتوانند در این سیستمها، ولتاژ و جریان مورد نیاز را تامین کنند.
کاربرد در کامپیوترها
امروزه منابع تغذیه سوئیچینگ جایگزین منابع خطی در انواع کامپیوترها، سرورها، مانیتور، لپتاپها و همچنین دستگاههای شبکه و سایر تجهیزات کامپیوتری شدهاند. ابعاد کوچکتر، وزن سبک و راندمان کاری بالاتر این منابع باعث شده تا انتخاب بهتری برای این سیستمها باشند. منبع تغذیه سوئیچینگ میتواند ولتاژ مستقیم مورد نیاز برای کامپیوتر و انواع قطعات داخلی آن را به بهترین نحو ممکن تامین کند.
خودروسازی
از دیگر کاربردهای منبع تغذیه سوئیچینگ میتوانیم به صنعت خودروسازی اشاره کنیم. سیستمهای الکتریکی و کامپیوتری خودروها هم نیاز به یک منبع تغذیه مناسب دارند. منبع تغذیه سوئیچینگ در مدلهای مختلف میتواند انتخاب خوب و مناسبی برای این سیستمها باشد. در خودروهای مختلف برای تامین ولتاژ و جریان مورد نیاز سیستم روشنایی، سیستم صوتی، ناوبری، رانندگی اتوماتیک و موارد دیگری از این قبیل، نیاز به منبع تغذیه داریم. در اغلب مواقع از منبع تغذیه سوئیچینگ در خودروها استفاده میشود که بتواند تمام نیاز آنها را به صورت کامل و با کمترین میزان مصرف توان، برآورده کند.
کاربرد منبع تغذیه سوئیچینگ در مخابرات
از دیگر کاربردهای مهم و اساسی منبع تغذیه سوئیچینگ، باید به مخابرات اشاره کنیم. در تجهیزات مخابراتی مختلفی مانند انواع مودمها، روترها، تلفنهای همراه و تجهیزات شبکه در مدلهای مختلف مانند سیستمهای ارتباطی، معمولا از این منابع استفاده میشود. منبع تغذیه سوئیچینگ در اغلب مواقع انتخاب بسیار خوبی برای تامین ولتاژ این سیستمها است.
حمل و نقل
استفاده از منبع تغذیه سوئیچینگ در سیستمهای حمل و نقل هم یکی دیگر از کاربردهای مهم آن است. قطارها، اتوبوسها، هواپیما و حتی کشتیها هم برای تامین ولتاژ و جریان مورد نیاز انواع سیستمهای روشنایی، کنترل، کامپیوتر و انواع تجهیزات الکترونیکی خود از منبع تغذیه سوئیچینگ استفاده میکنند.
کاربردهای خانگی منبع تغذیه سوئیچینگ
از دیگر کاربردهای مهم این سیستمها میتوانیم به استفاده از لوازم خانگی مختلف اشاره کنیم. تلویزیونها، سیستمهای صوتی و تصویری مختلف، شارژرها، دستگاهها خانگی هوشمند، مودمها خانگی و انواع تجهیزات خانگی مختلف برای تامین ولتاژ مستقیم و همچنین جریان مورد نیاز خود معمولا از این مدل منابع استفاده میکنند.
الکترونیک قدرت
از دیگر کاربردهای منبع تغذیه سوئیچینگ، باید به استفاده در سیستمهای برق قدرتی اشاره کنیم. انواع مبدلهای برقی، اینورترها، سیستمهای تغذیه یکپارچه و همچنین شارژرهای باتری و سیستمهای تغذیه معمولا از منابع سوئیچینگ در ابعاد و مدلهای بزرگ استفاده میکنند تا بتوانند نیاز خود را به جریان و ولتاژ مناسب تامین کنند.
نحوه عملکرد منبع تغذیه سوئیچینگ
شناخت منبع تغذیه سوئیچینگ با آشنایی با نحوه کار آن تکمیل میشود. این منابع به عنوان جایگزین منبع تغذیه خطی و قدیمی مورد استفاده قرار گرفته و مزایای بسیار زیادی دارند. استفاده از این منابع در یک سیستم میتوان مصرف توان، تولید گرما و همچنین وزن و اندازه مدار را تا حد زیادی کاهش دهد. در پاور سوپلای سوییچینگ، از روشهای سوئیچینگ بر پایه نیمه هادی برای ایجاد ولتاژ خروجی مناسب استفاده میشود. این منابع از یک بخش مدار کنترل و یک بخش سوئیچینگ تشکیل شده که هر کدام از آنها وظایف مخصوص به خود را دارند.
بخش سوئیچینگ توان وظیفه دارد که تبدیل توان را از ولتاژ ورودی مدار به ولتاژ خروجی انجام دهد. در این قطعه، یک ترانزیستور یا ماسفت تعبیه شده که بین دو وضعیت روشن و خاموش سوئیچ کرده و از این طریق میتواند تا حد زیادی از هدر رفتن توان و انرژی جلوگیری کند. در زمانی که ترانزیستور در وضعیت روشن قرار داشته و جریان را هدایت میکند، افت ولتاژ در مقدار حداقلی خواهد بود. در حالی که با قرار گرفتن ترانزیستور در وضعیت خاموش، هیچ جریانی از آن عبور نمیکند. این منابع در چند مرحله کلی میتوانند ولتاژ مورد نیاز سیستم را به بهترین نحو ممکن تامین کنند.
سخن پایانی
منابع تغذیه خطی به دلیل تولید گرمای زیاد، راندمان کاری پایین و همچنین ابعاد و اندازه نامناسب، این روزها با منبع تغذیه سوئیچینگ جایگزین شدهاند. منبع سوئیچینگ را میتوانیم به عنوان نسل جدیدی از این منابع معرفی کنیم که امروزه کاربردهای زیادی داشته و در حوزههای مختلفی مورداستفاده قرار میگیرند. در قسمت قبلی با این منابع و همچنین اصلیترین کاربردهای آنها آشنا شدیم. نحوه عملکرد این منابع در سیستم را نیز موردبررسی قرار دادیم تا شما بتوانید با در اختیار داشتن آگاهی بیشتری از آنها استفاده کنید.
انتهای پیام