«سالانه ۳۰۰ میلیارد مترمکعب آب در کشور هدر میرود»
سرپرست سازمان جنگلها گفت: «تغییرات اقلیمی و برداشتهای بیرویه از آبهای سرزمینی سبب شده امروز منابع طبیعی با تنش آبی مواجه شده و ۱۶۰ میلیارد مترمکعب با کاهش آبهای زیرزمینی روبهرو شویم».
به گزارش سایت گلدشت کرمان، «حسن وحید افزود: «سالانه ۴۰۰ میلیارد مترمکعب حجم بارش کشور است، اما تنها ۸۰ تا ۱۰۰ میلیارد مترمکعب آن در دسترس است و چیزی حدود ۳۰۰ میلیارد مترمکعب آن با تبخیر و عبور از مرزهای کشور از دسترس خارج میشود و این یک چالش بزرگ برای منابع طبیعی است».
او ادامه داد: «۶۰۹ دشت در کشور وجود دارد که بخش اعظمی از این دشتها جزو دشتهای ممنوعه هستند و مابقی آن نیز چندان از وضعیت خوبی برخوردار نیست».
به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان، وحید در شورای معاونین سازمان جنگلها، بیان کرد: «فرسایش خاک در کشور یکی دیگر از چالشهای منابع طبیعی است به طوریکه فرسایش سالانۀ خاک ۱۵.۴ تن در هکتار است».
او گفت: «نگاه به منابع طبیعی یک نگاه صرف به موضوع زمین یا تولید چوب نیست بلکه منابع طبیعی دارای کارکردهای مختلف است به گونهای که در سال گذشته تنها انجام یک اقدام آبخیزداری، ۳۰ روستا را در دشتیاری سیستان و بلوچستان از وارد شدن خسارت سیل نجات داد».
سرپرست سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور در ادامه افزود: «آنچه میتواند چالشهای منابع طبیعی و محیط زیست را کاهش دهد ایجاد پوشش گیاهی و درختکاری است و این روشی است که دنیا سالها آن را در پیش رو دارد».
او خاطرنشان کرد: «ما نیز در کشور چارهای جز کاشت درخت و ایجاد پوشش گیاهی و فضای سبز برای برونرفت از مشکلات زیستمحیطی نداریم».
وحید با بیان اینکه منابع طبیعی امروز با متغیرهای مختلفی روبهروست و عوامل زیادی در تخریب منابع طبیعی نقش دارند که خارج از این مجموعه است، یادآور شد: «حفاظت از منابع طبیعی یک وظیفۀ همگانی است و منابع طبیعی امروز بدون مشارکت مردم و حمایت مسئولان نمیتواند به موفقیت دست پیدا کند».
انتهای پیام