خرید تور تابستان

جهاد دانشگاهی، هیئت امنا و اما و اگرها

به گزارش انصاف نیوز، یکی از اعضای جهاد دانشگاهی در وبلاگ فصل سپیده نوشت:

ترکیب هیئت امنای جهاد دانشگاهی که از ۹ نفر تشکیل شده است به گونه ای چیده شده است که تصمیم گیریها در آن می تواند با کسب ۵ رای اکثریت آراء را به دست آورده و در مجموعه جهاد دانشگاهی اجرایی نماید.

در ترکیب هیئت امنا ۳ نفر از هیئت دولت یعنی وزرای بهداشت و درمان، علوم و تحقیقات و معاونت راهبردی ریاست جمهوری حضور دارند. ۴ نفر نیز از طرف جهاد دانشگاهی و دو نفر دیگر نیز یک نفر دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی و دیگری نماینده مقام معظم رهبری در دانشگاهها هستند.

در دولت قبلی و همزمان با تلاش دولت برای در اختیار گرفتن جهاد دانشگاهی، مجموعه دولت ۳ رای در هیئت امنای جهاد داشت که از نظر جهادگران نیز طبیعی بود که این ۳ رای با نظر دولت و در راستای خواست آنان رقم بخورد اما برای به دست آوردن اکثریت آراء و  نشستن کاندیدای دولت بر صندلی ریاست جهاد دانشگاهی حداقل به ۲ رای دیگر نیز نیاز داشتند. آنچه که در عمل اتفاق افتاد این بود که با رای منفی ۴ نماینده جهاد دانشگاهی در هیئت امنا، ۲ نفر باقیمانده دیگر به کاندیدای دولت رای دادند و بدین ترتیب رای اعضای غیر جهادی هیئت امنا باعث نشستن فردی غیر جهادی بر صندلی ریاست جهاد دانشگاهی گردید و مخالفتهای اعضای جهادی هیئت امنا با این روند نیز راه به جایی نبرد.

هر چند بعدها از زبان اعضای غیر دولتی هیئت امنا توجیهاتی در رابطه با دلایل پذیرش کاندیدای دولت برای ریاست جهاد دانشگاهی نقل گردید اما این دلایل هیچگاه مورد قبول جهادگران قرار نگرفت و جهادگران دانشگاهی خار در چشم و استخوان در گلو چندین سال صبر کردند تا این دوران به سر رسد. دورانی بر جهادگران گذشت مانند فرزندی که او را از حضانت والدین واقعی خود جدا کرده و سرپرستیش را به حکم قانون به بیگانگان بسپرند و علیرغم عدم رضایت مجبور به تحمل باشد.

اینک آن دوران گذشته است و مجددا هیئت امناست که به حکم قانون باید برای جهاد دانشگاهی رییس تعیین کند.

این بار در ترکیب سابق تغییراتی پدید آمده است. نمایندگان دولت به دلیل تغییر دولت تغییر کرده اند اما باز هم نمایندگان دولت هستند.

نمایندگان جهاد نیز با روی کار آمدن رییس فعلی جهاد همگی تغییر کرده اند و تنها افراد ثابت به جای مانده از دوره قبل ۲ نفر دیگری هستند که خارج از نمایندگان دولت و جهاد هستند.

۲ نفر از نمایندگان جهاد که شامل رییس فعلی و یکی از معاونین وی هستند تکلیفشان با خودشان و جهادگران مشخص است اما ۲ نفر دیگر که از اعضای قدیمی جهاد هستند و باید بیانگر نظرات اعضای جهاد دانشگاهی در هیئت امنا باشند اکنون مورد توجه کامل اعضای جهاد قرار دارند.

از نظر اعضای جهاد این ۲ نفر عضو هیئت امنای جهادی هستند که باید نمایندگان دولت و ۲ نفر دیگری را که خارج از دولت هستند (هر چند دبیر شورایعالی انقلاب فرهنگی نیز به دلیل انتصاب توسط رییس جمهور می تواند دولتی محسوب شود) از نظرات اعضای جهاد آگاه نموده و تمام تلاش خود را برای انتصاب فردی جهادگر که مشخصات مورد نظر اعضای جهاد دانشگاهی را داشته باشد به ریاست جهاد به کار گیرند.

تاثیرپذیری از مراکزی که از خارج از جهاد دانشگاهی سرنوشت امروزی را برای آن رقم زده اند یقینا اشتباهی نابخشودنی در پیشگاه اعضای جهاد خواهد بود.

ممکن است ۲ نفری از هیئت امنا که قبلا با دولت قبلی همراه شدند و سرنوشت امروزی را برای جهاد دانشگاهی رقم زدند از عمق آنچه که بر سر جهاد آورده اند آگاه نباشند چرا که قبلا در جهاد حضور نداشته اند و امروز هم حضور ندارند اما ۲ نفر عضو جهادگر هیئت امنا باید بدانند که عملکرد امروز آنان در تصمیم گیری در خصوص رییس جهاد دانشگاهی به صورت مادام العمر در مقابل چشمان هزاران نفر از اعضای جهاد قرار خواهد داشت و به دلیل سابقه حضور آنان در جهاد دانشگاهی، انتظار آن است که رای آنان تبلور اراده و رای اعضای جهاد دانشگاهی باشد.

برای همه جهادگران آرزوی سربلندی و سرافرازی و برای اعضای هیئت امنا نیز آرزوی توفیق الهی در عمل به وظیفه خطیری که به عهده دارند می نماییم.

انتهای پیام

بانک صادرات

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا