۴۰۰ مورد سگگزیدگی در صدر معضلات مردم کرمان
بتول یزدانی در سایت کرمان امروز نوشت: «متاسفانه این روزها حیوانگزیدگی و در صدر آن، سگگزیدگی در شرق استان به شکل فزایندهای رو به افزایش است. آنگونه که رئیس دامپزشکی شهرستان بم گفته است: در کل شهرستانهای شرق استان بیش از ۴۰۰ گزش سگ اعلام شده است. کمتر کسی است که نداند افزایش جمعیت سگ و گربههای ولگرد ممکن است استان را با بحران جدی سلامت و امنیت خانوادهها مواجه کند، اما متاسفانه اقدامی موثر از سوی مسئولان انجام نمیشود و…
حیوانگزیدگی و در صدر آن، سگگزیدگی در شرق استان به شکل فزایندهای رو به افزایش است.کمتر کسی است که نداند افزایش جمعیت سگ و گربههای ولگرد ممکن است استان را با بحران جدی سلامت و امنیت خانوادهها مواجه کند.
آنگونه که رئیس دامپزشکی شهرستان بم گفته است: در کل شهرستانهای شرق استان(بم، ریگان، فهرج، نرماشیر و گنبکی) بیش از ۴۰۰ گزش سگ اعلام شده است.
مسعود اسدی پور، تاکید کرد: نکته مهم این است که شهروندان از هرگونه تماس با حیوانات بلاصاحب جداً پرهیز کنند. برخی به این حیوانات خوراکی میدهند اما این کار اشتباه است زیرا حیوانات بلاصاحب به بیماریهای مختلف مبتلا هستند و انتقال از گزش این حیوانات به انسان بسیار خطرناک است و حتی میتواند باعث مرگ انسان شود.
اسدی پور توصیه کرد: اگر چنانچه در معابر یا سطح شهرها و روستاها رفتارهای غیر عادی حیوانات دیده شد به خصوص رفتارهای عصبی این حیوانات، به شهرداریهای محل زندگی خود گزارش بدهید تا نسبت به جمعآوری آن اقدام کنند.
رئیس دامپزشکی شهرستان بم گفت: وظیفه هر دستگاه مشخص است و اگر هر کس به وظایف خود عمل کند، کارها بسیار راحتتر انجام میشود. ضمن اینکه پناهگاههایی توسط شهرداری طراحی شده و باید برای جمعآوری سگهای ولگرد اقدام کنند و همکاران دامپزشکی در کنار آنها هستند.
او ادامه داد: با توجه به اقلیم شهرستان و پراکندگی باغات و مستعد بودن تکثیر جمعیت این حیوانات، جمعآوری آنها با مشکل مواجه است بنابراین از تمام دستگاههای ذیربط درخواست داریم کمک کنند تا این معضل به پایان برسد.
مسعود اسدی پور ضمن اشاره به بیماریهای مشترک بین انسان و حیوانات بیان کرد: شاید چیزی قریب به ۵۰ درصد بیماریهایی که امروزه در دنیا شناخته شده، به عنوان بیماریهای مشترک و قابل انتقال از حیوانات به انسان مطرح هستند.
او افزود: یکی از بیماریهای مشترک بین انسان و حیوان که اهمیت زیادی دارد و میتواند باعث مرگ و میر و فوت افراد آلوده شود، هاری است.
هاری یک بیماری ویروسی قابل پیشگیری با واکسن است که در بیش از یکصد کشور جهان رُخ میدهد و ۴۰ درصد از افراد گاز گرفته شده توسط حیوانات مظنون به هاری، کودکان زیر ۱۵ سال هستند.
سگها عامل بیش از ۹۰ درصد موارد حیوان گزیدگی و انتقال بیماری هاری و مرگ و میر ناشی از آن در انسان هستند. حذف هاری از طریق پیشگیری از گزش سگ و انجام واکسیناسیون سگها امکانپذیر است.
متخصصان عفونی بر این باورند که هاری یک بیماری ویروسی کشنده و نوعی عفونت ویروسی دستگاه اعصاب مرکزی و قابل انتقال بین حیوان و انسان است که معمولا به واسطه گزش حیوان هار به انسان منتقل می شود و در صورت بروز علائم آن در انسان، کشنده است.
در صورت انجام مراحل پیشگیری و درمان از جمله شستوشوی صحیح محل گزش با آب و صابون و مواد ضدعفونی کننده، واکسیناسیون و تزریق بهموقع سُرم ضد هاری، میتوان از ابتلا به این بیماری پیشگیری کرد.»
انتهای پیام