خرید تور نوروزی

چند درخواست مهاجران افغانستانی از پزشکیان

جمعی از مهاجران افغانستان در ایران و جمعی از فعالان حقوق بشر افغانستان از سراسر جهان، در نامه‌ای به رئیس جمهور پزشکیان از دولت خواسته‌اند که هرگونه اخراج اجباری مهاجران افغانستان، به‌ویژه افرادی که در خطر جدی تعقیب و آزار قرار دارند، متوقف شود و تدابیری برای حمایت و ارائه‌ی اقامت امن به آنان اتخاذ شود.

متن این نامه که نسخه‌ای از آن به انصاف نیوز رسیده است، در پی می‌آید:

به نام خداوند بزرگ

نامه درخواستی مهاجران افغانستان در جمهوری اسلامی ایران و جمعی از فعالان حقوق بشر افغانستان از سراسر جهان حضور:

جلالت‌مآب محترم آقای دکتر مسعود پزشکیان
ریاست محترم جمهوری اسلامی ایران
با سلام و احترام،

ما جمعی از مهاجران افغانستان و فعالان حقوق بشر افغانستان در سراسر جهان با توجه به وضعیت اضطراری و خطرناک کنونی در افغانستان، که به‌ویژه برای نظامیان پیشین، کارمندان دولتی، فعالان رسانه‌ای، فرهنگی، حقوق بشری، دانشجویان و تحصیلکردگان، و تمامی افرادی که به دلایل مختلف به جمهوری اسلامی ایران پناه آورده‌اند، این نامه را جهت درخواست توقف اخراج اجباری آنان تقدیم حضور حضرتعالی می‌نماییم.

از زمان تسلط طالبان بر افغانستان، شرایط سیاسی و امنیتی این کشور به‌طور جدی وخیم شده است. بسیاری از افرادی که سابقه فعالیت در نهادهای دولتی، نظامی، امنیتی، رسانه‌ای و بین‌المللی دارند، به‌ویژه نظامیان و خبرنگاران، با خطر جدی تعقیب، شکنجه و حتی اعدام مواجه هستند. گزارش‌ها حاکی از آن است که طالبان به دنبال شناسایی و مجازات افرادی است که با حکومت قبلی، نهادهای خارجی یا فعالیت‌های فرهنگی و اجتماعی در تقابل با ایدئولوژی آنها مرتبط بوده‌اند.

همچنین، در رسانه‌ها و جامعه گاهی برخی جرائم که به صورت فردی یا شخصی توسط بعضی از مهاجران صورت می‌گیرد، به‌گونه‌ای تعمیم داده می‌شود که به کل جامعه مهاجران آسیب میزند. جرم امری شخصی است و نباید به کل یک جامعه مهاجر یا گروه خاصی تعمیم داده شود. بر اساس اصول حقوق جزا و قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران، مسئولیت کیفری فردی است و هر گونه تعمیم جرم به یک گروه قومی، نژادی یا مهاجران، مغایر با اصول عدالت و حقوق بشری است. تاکید بر اصل برائت و عدم تعمیم جرم بر اساس تابعیت، یکی از اصول اساسی در حقوق داخلی و بین‌المللی است.

با توجه به کنوانسیون 1951 ژنو و پروتکل الحاقی 1967 که جمهوری اسلامی ایران نیز به آن متعهد است، اصل «عدم بازگرداندن» (Non-refoulement) بیان می‌دارد که هیچ پناهندهای نباید به کشوری بازگردانده شود که در آن با خطر تعقیب و آزار مواجه است. این اصل به‌ویژه در مورد نظامیان پیشین، فعالان رسانه‌ای، فرهنگی و حقوق بشری، و همچنین دانشجویان و تحصیلکردگان که در صورت بازگشت به افغانستان با خطر جدی مواجه‌اند، به‌طور خاص کاربرد دارد.

ایران، به‌عنوان یکی از کشورهای بزرگ میزبان مهاجران، همواره در طول تاریخ نشان داده که در مواقع بحرانی، بر اساس اصول اسلامی، اخلاقی و انسانی، به حمایت از پناهجویان پرداخته است. قوانین داخلی ایران نیز بر احترام به کرامت انسانی و مسئولیت‌های بین‌المللی در قبال پناهندگان و مهاجران تأکید دارد.

همچنین، حق تحصیل کودکان، یکی از حقوق بنیادین بشر است که بر اساس کنوانسیون حقوق کودک که ایران نیز آن را پذیرفته است، تضمین شده و کودکان مهاجر نباید از این حق محروم شوند. فراهم کردن دسترسی به آموزش برای کودکان مهاجر از وظایف اساسی دولت‌ها در قبال مهاجران است.

در نهایت، جمع‌آوری و نگهداری زنان مهاجر در اردوگاه‌ها، به‌ویژه در شرایط غیراستاندارد و غیرانسانی، برخلاف اصول اخلاقی و کرامت انسانی است. زنان به‌عنوان قشر آسیب‌پذیر، به حمایت‌های ویژه نیاز دارند و باید از حقوق انسانی و کرامت آنها به طور کامل محافظت شود.

ما همچنین خواستار فعالسازی دفتر نمایندگی سازمان ملل متحد در امور پناهندگان (UNHCR) در ایران هستیم تا حمایت‌ها و نظارت‌های بیشتری بر وضعیت پناهندگان و مهاجران اعمال شود و فرآیند رسیدگی به وضعیت آنان تسهیل گردد.

بنابراین، ما از دولت محترم جمهوری اسلامی ایران درخواست داریم که هرگونه اخراج اجباری مهاجران افغانستان، به‌ویژه افرادی که در خطر جدی تعقیب و آزار قرار دارند، متوقف شود و تدابیری برای حمایت و ارائه اقامت امن به آنان اتخاذ نمایند.

با احترام

انتهای پیام

بانک صادرات

نوشته های مشابه

پیام

  1. با سلام و احترام
    من نمی دانم این عبارت افغانستانی از کجا آمد . به اهالی لرستان ” لر” به اهالی کردستان ” کرد ” به اهالی بلوچستان “بلوچ” و در بعد کشوری به مردم قزاقستان ” قزاق ” به مردم مجارستان ” مجار ” به مردم ترکمنستان ” ترکمن” به مردم قرقیزستان ” قرقیز خطاب می کنیم و قس علیهذا . حال چرا به مردم افغانستان افغان نمی گوییم . همان گونه که در تاریخ محمود و اشرف را محمود افغان و اشرف افغان گفته و نوشته اند .

    5
    6
  2. دهنتون ببندید پر رو ها
    از کشور ما برید بیرون. مگه ما این بلا رو سر شما آوردیم که مثل پر رو ها آواره شدید تو کشور ما برید گمشید تاجیکستان
    ازبکستان
    پاکستان
    تو کشور ما دیگه حق ندارید باشید
    مردم ایران خواهان اخراج افغان ها هستن و تا همشون رو بیرون نکنیم دست از این خواسته ملی بر نمیداریم
    مهمانی تمام شده
    برگردید کشورتان

    13
    4
  3. مهاجران افغان از سر فقر و فلاکت ، به ایران پناه آورده اند و راندن ایشان خلاف جوانمردی و مروت است ، ضمن اینکه ، آنگونه که من از برخی فعالان بخش کشاورزی شنیدم ، رد مرز مهاجران افغان ، ممکن است به بخش کشاورزی ایران ، آسیب زند . همچنین کودکان افغان ، انسان هستند و باید آموزش و پرورش ببینند . البته آن دسته از مهاجران افغان که مرتکب جرم و جنایت و خیانت و سرقت و قتل و غارت و … شده اند ، بی شک و تردید باید ابتدا در ایران محاکمه و مجازات بینند و سپس عودت داده شوند و هیچ کس از ایشان حمایت نمی کند . اما من خودم تا جاییکه می دانم ، کثیری ، نه اکثری ، افغانهای مهاجر ، آدم های بدبخت و زحمت کشی هستند که از سر ناچاری مهاجرت کردند . اگر چه این را هم بگوییم که دولت ایران باید در خصوص حقابه سیستان که بر دوش دولت طالبان افغانستان است ، گذشت نکرده و با هر ابزاری که متصور است ، دولت افغان را برای دادن حقابه قانونی سیستان ، بدون حتی یک قطره کمتر ، تحت شدیدترین فشارها بگذارد .
    سپاس .

    4
    12
  4. ما می‌گیم نره، اینا می‌گن بدوش! عزیزان، با کمال تاسف، مسئله بسیار ساده است:‌ بنا به دلایل متعدد اقلیمی و اقتصادی و اجتماعی و سیاسی و امنیتی، دولت و ملت و سرزمین ایران توان پذیرش چندین میلیون غیرایرانی را ندارد. حالا شما اسم این چند میلیون را بگذارید مهاجر، پناهنده، کشاورز، کارگر، کودک، بزرگ، زن، مرد، … یا هر چیز دیگر!

    1
    0

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا