خرید تور تابستان

خاطرات هاشمی ۱۴ آبان سال ۸۰ | نظر رفسنجانی درباره‌ی حل مشکلات اقتصادی چه بود؟

انصاف نیوز: خاطرات روزنوشت آیت‌الله اکبر هاشمی در آبان سال ۱۳۸۰ را در ادامه می‌خوانید:

دوشنبه 14 آبان 1380 | 19 شعبان 1422 5 نوامبر 2001


«دکتر [رضا] ملک‌زاده، [وزیر اسبق بهداشت، درمان و آموزش پزشکی]، همراه با دکتر [فرخ] سعیدی، جراح قفسه سینه آمدند. دکتر سعیدی، اسلایدی از یک گوسفند سرحال و بچه‌اش ارائه داد وگفت، این گوسفند با استفاده از دانش جدید بیوتکنولوژی خلق شده؛ به این صورت که یک کروموزم از نطفه مادرش برداشته و آن را خالی کرده‌اند و به جای نطفه گوسفند نر، یک یاخته کامل از خود گوسفند ماده، به درون کروموزم گذاشته‌اند و مجموعه را در رحم همان گوسفند قرار داده‌اند.

باردار شده و این گوسفند را زاییده و این گوسفند هم با جفت‌گیری، این بچه گوسفند را زاییده و نمونه‌های فراوان از تأثیر این روش از تولیدات دامی و ماهی‌ها و میگوها و کشاورزی را ذکر کرد و گفت، این علم جوان در آینده نزدیک جهان و طبیعت را در برمی‌گیرد. گفت، اجازه تأسیس یک آموزشکاه بیوتکنولوژیک را گرفته است و می‌خواهد، این دانش را در کشور رایج کنند، ولی احتیاج به پشتیبانی دارد و با خواندن کتاب «امیرکبیر یا قهرمان مبارزه با استعمار» و اطلاع از اقدامات دوران سازندگی، به این نتیجه رسیده که این پشتیبانی را می‌تواند دریافت کند؛ همان گونه که با ابتکار و پشتیبانی مداوم، دانشگاه آزاد اسلامی به این عظمت رسیده است. پیشنهادهای غیرعملی داشت. گفتم، طرح اجرایی بیاورند تا برنامه کمک را تنظیم کنم.

دکتر [مهدی] صحراییان، [رئیس آکادمی نخبگان جوان تولیدگران ایران] و همراه آمدند. فصلی از مشکلات اقتصادی و خطرهای بیکاری و عقب‌افتادگی برای جامعه و کشور را گفتند و نام جمعی از شخصیت‌ها- از دانشگاهی و سیاسی- را بردند که در جلسات خود به این نتیجه رسیده‌اند که با افکار رهبری و ضعف دولت، این مشکلات حادتر خواهد شد و راه حل را در مسیر اعتدال تشخیص داده‌اند.

گفت، شخصیت‌های روحانی و محققان دانشگاه‌ها که بحث می‌کنند، شخصیت و شیخوخیت من را قبول دارند. پیشنهاد دادند که برای نجات کشور و انقلاب، دست به کار شوم و گفتند، حرف‌های جدید رهبری در اصفهان و بسیج نیروها در آنجا، خیلی‌ها را مأیوس‌تر کرده و آقای خاتمی هم بریده و انفعالی عمل می‌کند و به وعده‌هایی که داده، نمی‌تواند عمل کند؛ با اینکه بیست میلیون رأی دارد.

گفتم، با توجه به خشکی‌های جناح راست و سیاست‌بازی‌های جناح چپ که با هر دو مخالفم، کاری نمی‌شود از پیش برد و مشکلات اقتصادی را باید با ایجاد امنیت شغلی و دادن فضای عشق و شور به زندگی و پرهیز از شعارهایی که باعث فرار یا رکود سرمایه‌ها است، با سازندگی و تولید حل‌ کرد. گفتند، آن‌ها هم همین راه قبول دارند و جمعیتی به نام «تولیدگران» تأسیس‌ کرده‌اند. بالاخره قرار شد، همراه جمعی دیگر و طرح اجرایی‌شان بیایند.

آقای [محمد] مهرآیین، از هم‌زندانی‌های دوران مبارزه آمد. از بی‌توجهی دولت و بنیاد مستضعفان به ورزش جانبازان و معلولان شکایت‌ کرد و استمداد نمود. به دعوت من، عصر آقای دکتر [عبدالله] جاسبی، [رئیس دانشگاه آزاد اسلامی] و [عبدالمجید] معادیخواه، [رئیس بنیاد تاریخ انقلاب] و دکتر [رضا] شعبانی، مسئول [گروه] تاریخ [واحد علوم و تحقیقات] دانشگاه آزاد اسلامی، برای کمک به تدوین تاریخ انقلاب آمدند. قرار شد از میان موضوعات پیشنهادی بنیاد تاریخ، هر سال 20 موضوع را به صورت تز و رساله پایان تحصیل دانشجویان تاریخ دانشگاه آزاد درآورند. مدت‌هاست که قرار بوده انجام شود، توافق نکرده بودند. با این جلسه، تصمیم نهایی گرفته شد.

مسأله فلسطین و افغانستان، همچنان داغ و در رأس اخبار است و رهبری هم کماکان در اصفهان اجتماعات پُرشوری دارند و سخنرانی‌های مفصل و امروز با حضور جمعی از اعضای دولت، تصمیماتی در مورد اجرای طرح‌های فراوان توسعه‌ای در استان اصفهان، اتخاذ و اعلام شد.

احتمالاً این لیست طولانی کمک به یک استان برخوردار، باعث نارضایتی استان‌های محروم خواهد شد و با آن سیاست گذشته که رهبری به استان‌های محروم می‌رفتند و کمک می‌کردند، ناسازگار است. ضمناً آقای صحراییان، امروز از قول نمایندگان اصفهان نقل کرد که از رهبری در سفر اصفهان گله‌مندند، چون به آنها بی‌اعتنایی شده است. در پاویون و حتی در جایگاه‌های اجتماعات شهرستان‌ها که نمایندگان رهبری سفر کرده‌اند، آن‌ها را راه نداده‌اند.

طوفان شدید میشل [با سرعت بیش از 200 کیلومتر در ساعت]، در منطقه کاراییب به خصوص کوبا، خرابی بار می‌آورد.»

منبع: کتاب خاطرات هاشمی در سال ۱۳۸۰؛ «افراط در اختلاف»

انتهای پیام

بانک صادرات

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا