خرید تور تابستان

بلاگرهای پزشک‌نما!

ریحانه سجادی در سایت اصفهان زیبا نوشت: «طی یک دهه گذشته بازار تکنیک‌های زیبایی با روش‌های غیرجراحی رونق فراوانی دارد. تمایل به داشتن پوست حجیم و جوان و چهره اینستاگرامی عالی ظاهرا بر هراس از نتایج ناگوار یا عوارض پزشکی چربیده است و افراد حاضر به پذیرفتن ریسک این زیبایی در هر شرایط و به هر قیمتی هستند.

تمایل عجیب زنان و مردان جوان تا میان‌سال و… به لب‌های قلوه‌ای، لبخندهای ابدی و پیشانی‌های بدون خط و صورت‌های عجیب و خارج از حالت طبیعی با مصرف بیش‌ازحد ژل، بوتاکس، فیلر و… و نمایش در فضای مجازی و حتی تبلیغات زیاد در برخی رسانه‌ها روزبه‌روز در حال افزایش است.

مطابق آمارهای رسمی و غیررسمی، در حال حاضر ایران ازنظر تمایل به جراحی زیبایی، گوی سبقت را از دیگر کشورها ربوده و شاهد رشد قارچ‌گونه مراکز زیبایی هستیم؛ مراکزی که افراد بدون مجوز و تخصص و بدون مدرک پزشکی و تنها با گذراندن یکی دو دوره مختلف و با تبلیغات زیاد سعی در اغوا کردن جوانان در اعمال جراحی زیبایی می‌کنند.

این مراکز تحت عنوان مراکز خدمات مراقبت پوستی، به زدن بوتاکس، فیلر، ژل و… مراجعان اقدام می‌کنند و با توجه به هزینه‌های پایین‌تر این مراکز نسبت به مراکزی که کارهای زیبایی را زیر نظر و توسط پزشک انجام می‌دهند، افراد و به‌ویژه جوانان به انجام این کارها در مراکز بدون مجوز ترغیب می‌شوند؛ این در حالی است که احتمال هرگونه خطایی وجود دارد که منجر به مشکلات جسمی، عفونت یا حتی مرگ خواهد شد.

زیبایی با چه قیمتی؟

رغبت مردم به مراکز زیبایی غیرمجاز و حتی مجاز در حالی است که اگرچه اقشار مختلف در هزینه‌های عادی زندگی خود بازمانده‌اند، اما از حیث زیبایی همواره پیگیر هستند و برای آن هزینه‌های زیادی می‌دهند.

محسن مصلحی، قائم‌مقام نظام پزشکی استان اصفهان دراین‌باره در گفت‌وگو با خبرنگار «اصفهان‌زیبا»، می‌گوید: مطابق ماده 4 قانون نظام پزشکی مصوب مجلس شورای اسلامی، هر فرد بخواهد در حوزه پزشکی و فرایندهای درمان کار کند، باید مدارک مربوط به وزارت بهداشت را داشته و عضو سازمان نظام پزشکی باشد؛ بنابراین هر فرد این فرایند را طی نکرده باشد، به‌عنوان مداخله‌گر در حوزه سلامت و افراد فاقد سلامت شناخته می‌شود.

او اضافه می‌کند: متأسفانه به دلیل مباحث مالی و جذابیت‌های آن و از سوی دیگر ناآگاهی و کمبود اطلاعات و تبلیغات اغواکننده و فریبنده، مردم در دام این مباحث گرفتار می‌شوند و از سوی دیگر با توجه به فعالیت زیرزمینی یا خانگی کنترل چندانی بر این مراکز وجود ندارد و آن‌ها نه‌تنها اقدام به زدن ژل، بوتاکس، فیلر و … برای زیباجویان می‌کنند، حتی پا را فراتر گذاشته و اقدام به تزریق چربی و یا لیپوساکشن می‌کنند.

مصلحی درباره نحوه برخورد با این مراکز که زیر نظر پزشک نیستند، می‌گوید: متأسفانه به دلیل چند مشکل، مقابله و ساماندهی این مراکز با مشکل مواجه است. اول اینکه آن‌ها شناسنامه‌دار نیستند و با تابلوی مشخصی فعالیت ندارند؛ درحالی‌که یک پزشک دارای مطب و تابلو و کد نظام پزشکی است؛ از سوی دیگر احتمال می‌رود از مواد و محصولات زیبایی با کیفیت‌های مختلف، پایین و غیراستاندارد و بدون مجوز وزارت بهداشت استفاده کنند. ضمن اینکه هیچ کنترل و محدودیتی بر فضای مجازی نیست و مردم به شکل‌های مختلف، اغوای تبلیغات زیاد و عجیب این فضا می‌شوند.

او ادامه می‌دهد: برخورد با چنین مراکزی یک هماهنگی بین بخشی را مطالبه می‌کند و در شرح وظایف سازمان نظام پزشکی بازدید این مراکز نیست و طبق قانون، بازدید و نظارت در صورتی خاص به این بخش برای نظر کارشناسی ارجاع می‌شود؛ بنابراین این بخش نمی‌تواند به‌تنهایی نظارت کند و سازمان نظام پزشکی، معاونت درمان، دانشگاه علوم پزشکی، دستگاه نظارتی و امنیتی، پلیس فتا، قوه قضائیه و… باید دست‌به‌دست هم دهند و از سوی دیگر نیز در رسانه‌ها سازوکارهای اطلاع‌رسانی فراهم شود تا مردم با رصد متوجه شوند این مراکز زیبایی مورد تأیید است یا خیر؟

قائم‌مقام نظام پزشکی استان اصفهان با انتقاد بر اینکه متأسفانه تبلیغات بلاگرها از مراکز زیبایی به حدی است که مردم از آن‌ها الگوبرداری می‌کنند، می‌گوید: متأسفانه به آن نسبتی که نیاز است، برنامه ریزی، همکاری و تعامل بین‌دستگاهی منسجمی برای برخورد با این تبلیغات و مراکز زیبایی غیرمجاز وجود ندارد و از سوی دیگر حتی اگر با این مراکز متخلف برخورد شود، برخوردها بازدارنده نیست و این مراکز بعد از پرداخت جریمه و … باز اقدام به همان متخلف می‌کنند؛ این در حالی است که حوزه درمان و نظارت حتی در مقابل درصد کمی از مردم که دچار مشکل می‌شوند، مسئول است.

حال باید دید اگر مردم بعد از استفاده خدمات مراکز زیبایی غیرمجاز که تحت‌عنوان مراقب‌های پوستی و آرایشگاه فعالیت دارند، دچار مشکل شدند، چه اقدامی باید انجام دهند و آیا آمار مستندی از این شکایات در کشور و اصفهان ثبت شده است یا خیر؟

مصلحی دراین‌باره، تصریح می‌کند: آمارهای مشخصی در این خصوص وجود ندارد؛ چراکه افراد بعد از مشکل به مراجع مختلفی مراجعه می‌کنند و این جزو همان اشکالات است و حتی بسیاری از افراد ناراضی به دلیل تهدید و تطمیع به مراجع قضایی مراجعه نمی‌کنند.

البته به نظر می‌رسد کمتر از 50 درصد افرادی که دچار مشکل می‌شوند به مراجع قضایی مراجعه می‌کنند و متأسفانه زمانی دست به شکایت می‌زنند که عوارض زیبایی به شکلی پیش رفته که یا آثار درازمدت و بدی به جای گذاشته یا اطرافیان و بازماندگان متوفی مراجعه می‌کنند که هیچ فایده‌ای ندارد.

او توضیح می‌دهد: ازنظر قانونی مشکلی برای برخورد با این مراکز نداریم، بلکه ازنظر اراده و هماهنگی دچار مشکل هستیم؛ البته با توجه به شرایط موجود و رشد قارچ‌گونه این مراکز باید مجازات‌ها بیشتر شود؛در‌حالی‌که در قانون رده‌ها و مراجع بررسی‌کننده مختلفی وجود دارد و به نظر می‌رسد در مورد سلامتی با طمأنینه و رأفت برخورد می‌کنیم و همین حد قانون نیز رعایت نمی‌شود.

به گفته قائم‌مقام نظام پزشکی استان اصفهان، اگر فردی این تخلف را گزارش کند، سازمان نظام پزشکی با معاونت درمان هماهنگ می‌شود و درنهایت با هماهنگی مراجع قضایی، مرکز متخلف پلمپ خواهد شد و مرتکبان بدون مجوز زیبایی نیز به مرجع قضایی معرفی می‌شوند؛ باتوجه به اینکه امروز شاهد رشد قارچ‌گونه این مراکز هستیم که نیازمند برخوردهای شدیدتر و اطلاع‌رسانی دقیق‌تر رسانه‌ها هستیم.

او با اشاره به مباحث فرهنگی برخورد با این مراکز، توضیح می‌دهد: با توجه به اینکه ایران در رتبه‌های بالای عمل و کارهای زیبایی در دنیا قرار دارد و به دلیل توجه نسل جوان به مقوله زیبایی ظاهری، آگاه‌سازی مردم از طریق رسانه‌ها اهمیت بالایی دارد.»

انتهای پیام

بانک صادرات

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا