خرید تور نوروزی

معناشکافی رحمة للعالمین

بهروز مرادی، جامعه‌شناس، در کانال تلگرامی خود نوشت: «حضرت رسول‌ (ص) برای جهانیان فرستاده شد تا برای آنان به تمامی مایه‌ی رحمت باشد. شایسته‌تر آنکه گفته شود که جز رحمت برای مردم جهان نبود و نیست. ایشان مایه‌ی دردسر و عذاب و اذیت و آزار و شکنجه و ظلم و تروریسم نیست. وجود مبارکش موجب جنگ و خونریزی و تشویش و تهاجم و اضطراب و آسیب‌های اجتماعی و نابسامانی و معضلات اقتصادی و برهم‌زدنِ رفاه و آسایش مردم نیست.

بنابراين همه‌ی آن جنگ‌های ویرانگری که به نام اسلام و کلام وی اتفاق افتاده و همچنان اتفاق می‌افتد و به ویرانگری و نابسامانی منجر می‌شوند، در راستای پیام رحمت‌بخش ایشان نیستند، بلکه آن تهاجم‌ها و تخریب‌ها و آزار و اذیت‌ها و قتل‌عام‌ها و ظلم‌ها و تبعیض‌ها و ویرانگری‌ها و بمباران‌ها و عملیات انتحاری و آدم‌کشی‌ها و ستیزه‌های مرگبار و کشتار مردم بی‌دفاع و تهدیدها و سلب آسایش‌ها و به مخاطره‌انداختنِ امنیت انسان و همه‌ی آن اعمالی که اضطراب در دل مردم می‌افکنند و آرامش و امنیت و رفاه را از آنها سلب می‌کنند و کودکان و زنان و بی‌پناهان را می‌کُشند یا به بند می‌کِشند، مظاهر پلیدی و شرّند و نه رحمت و خیر.

به‌همین خاطر هیچکدام از این پلیدی‌ها در راستای تعالیم یا مرام یا خواست و مسیر بعثت ایشان قرار ندارند.

آن حضرت از سوی خدا فرستاده شد تا افکار خرافی اصلاح شود، درون انسان بزرگ و عمیق گردد، روح آدمی پرورش یابد و رشد کند، توانایی مدیریت بر ذهن و زبان و کردار در انسان نهادینه گردد، تا انسان بر خودش و بر وسوسه‌های شیطانی درون و بیرونش مسلط شود و جز نیکویی و خیر و مهر و عشق از او نزاید و جز خوبی از او سر نزند.

او فرستاده شد تا نیکورفتاران را مژده‌ی بهشتِ آرامش و پلیدکاران را هشدار دوزخ دهد تا آنها بیدار شوند و نسبت به اعمال خود مسئولیت‌پذیر گردند.

او آمد تا آدمی از خواب جهل و غفلت بیدار شود و از بندگی مخلوقات رهایی یابد و تنها بندگی خالق کند تا رستگار شود.
آمد تا انسان به نیروی مدیریت بر خویش مجهز گردد و بر کشش‌های متنوع خویش تسلط یابد و از طریق حکمت و عرفان، او را به تعالی و لیاقت تشخیص و توان تصمیم برساند. از دروغ و ناراستی پرهیز دهد و با راستی و درستی بپرورد.
آمد تا مردم به برابری و عدالت و آزادی برانگیخته شوند و معنویت از یادرفته‌ی خود را بازیابند.
اینها یعنی رحمت.

خداوند او را برای تحقق همین رحمت‌ها و نیکویی‌ها به سوی بشر مبعوث نمود.

جنگ نکرد مگر در مقام دفاع.
پس از پیروزی، دشمنانش را عفو می‌کرد.
نرمخو بود و خشونت در رفتار او راه نداشت.
مهربانترینِ به خلق بود.
لطیف بود و خبیری‌اش را از همین لطافت داشت.
برای نجات انسان از زنجیرهای بندی‌ساز درونی و بیرونی آمده بود. بدین خاطر بود که وجودش سراسر رحمت بود.»

انتهای پیام

بانک صادرات

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا