خرید تور نوروزی

شباهت کیهان مصباح‌زاده به کیهان شریعتمداری در اعتراض به «صُوَر قبیحه»!

| بازخوانی مطبوعات عصر پهلوی |

علی نیلی، انصاف نیوز: در عالم رسانه‌های ایرانی، شاید بعیدترین و عجیب‌ترین حرف شباهت روزنامه کیهان مصطفی مصباح زاده به روزنامه کیهان حسین شریعتمداری باشد اما این واقعیتی است که حداقل یک مابه‌ازای تاریخی دارد!

در هفته نخست سال 1353، روزنامه کیهان که به مدیریت سناتور مصطفی مصباح‌زاده، از نزدیک‌ترین چهره‌های مطبوعاتی کشور به دربار منتشر می‌شد، در مطلبی که در موضوع و ساختار شباهت عجیبی به ستون «گفت و شنود» کیهان در دوره حسین شریعتمداری دارد، نوشت: «خانمی می‌پرسید چرا بعضی محاکمات را سرّی اعلام می‌کنند؟ جواب دادم رئیس دادگاه این حق را دارد که هر محاکمه‌ای را که صلاح بداند و مخالف عفت عمومی باشد، سرّی اعلام کند. گفت: مثلا چه چیزی مخالف عفت عمومی است؟ در جوابش گفتم: مثلا محاکمه‌ای که در آن مسائل ناموسی مطرح شود و اگر علنی باشد، به حیثیت خانواده‌ای لطمه خواهد زد و از آن بدتر، برای بچه‌های شما هم وسیله بدآموزی است. مثل این‌که به جواب دل‌خواه خود رسیده بود، گفت: پس این‌همه فیلم و کتاب و روزنامه همراه با صداها عکس یا مجلات [جنسی] در دست بچه‌ها چه می‌کند؟ حرف حساب جواب نداشت، او هم به منظورش رسیده بود…»

اخبار اقتصادی هفته اول آبان 53

«ندای ایران نوین» ارگان حزب ایران نوین از مذاکرات محرمانه و پشت پرده بخش خصوصی با شرکت فولکس‌واگن آلمان غربی برای مشارکت در «ایجاد یک واحد جدید اتومبیل‌سازی در ایران» خبر داده بود. در خبر تکمیلی هم از قول مطلعین آمده بود بحث با فولکس‌واگن بر سر تولید سالانه 200 تا 500 هزار دستگاه انواع اتومبیل در ایران است و طرف ایرانی گفته حاضر نیست رقم کمتر تولید را بپذیرد.

ماجرای نابه‌سامانی در تغذیه رایگان دانش‌آموزان که از ابتدای سال تحصیلی به سرخط خبرها آمده بود، همچنان ادامه داشت. در این هفته هم هفته‌نامه «خاک و خون» که ارگان حزب پان‌ایرانیست بود و هم روزنامه پیغام امروز که به کمونیست‌های بدون تابلو نزدیک بود، اعلام کردند تغذیه رایگان دانش‌آموزان به کمیته‌ای در وزارت بازرگانی محول شده است. پیغام امروز نوشته بود: «در برنامه جدید تغذیه رایگان دانش‌آموزان که از اول آذر به وسیله وزارت بازرگانی اجرا می‌شود، سیب، پرتقال، موز، پنیر خارجی، خرما، پسته، کشمش و بیسکوئیت گنجانده شده است.»

سفر یک هیات تجاری 80 نفره از صنعت‌گران و تجار و بازرگانان فرانسوی به تهران با سرپرستی نخست‌وزیر اسبق این کشور هم از موضوعات مورد علاقه مطبوعات در هفته اول ماه دوم پاییز 53 بود؛ روزنامه آیندگان گزارش کرده بود تولید فولاد، احداث مترو تهران، ایجاد کارخانه گاز مایع، ساخت بیمارستان و آپارتمان از زمینه‌های سرمایه‌گذاری است که هیات فرانسوی در سفر خود به ایران دنبال می‌کند.

مجله بورس هم خبر داد که یکی از نزدیک‌ترین توافقات، امضای قرارداد مشارکت در ساخت یک مجتمع پتروشیمی است که با سرمایه‌گذاری نیم میلیارد دلاری شرکت ملی صنایع پتروشیمی ایران و شرکتی از فرانسه تحقق پیدا می‌کند. در خبرها آمده بود کارخانه فولاد آلیاژی ایران با سرمایه‌گذاری مشترک 250 میلیون دلاری ایران و فرانسه هم مورد توافق قرار گرفته است.

نشریه مردم خبر داده بود که «دولت برای احداث سالی 200 هزار واحد مسکونی تا پایان برنامه پنجم، اعتبار فوق‌العاده زیادی برای کمک به توسعه و تاسیس صنایع ساختمانی اختصاص داده است.» این اعتبار به صنایعی چون آجرپزی، کارخانه‌های گچ و آهک، کارخانه‌های تولید در و پنجره آلومینیومی، صنایع فلزی اعم از تیرآهن و نبشی و لوله و کارخانه سیمان تعلق می‌گرفت.

انتهای پیام

بانک صادرات

نوشته های مشابه

یک پیام

  1. سلام فرق مصباح زاده باحسین شریعتمداری درمدیریت دوران‌ مصباح مردم کیهان راحتم مطالعه میکردن ولی دردوران حسین کیهان به تعداد چاپ برگشت می‌خورد ۰ حرف زدن حسین مثل توده هاست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا