یک فعال دانشجویی: به تشکل های منتقد اجازه فعالیت بدهید
نماینده انجمن اسلامی دانشجویان دانشکده فنی دانشگاه تهران در سخنانی برای ورودی ها جدید در سال 92، گفت: انتظار ما از مسئولان دانشگاه این است تا پیام ملت در انتخابات اخیر را
دریافت کنند و همان گونه که در فضای جامعه شاهد بهبود شرایط بوده ایم،
تغییراتی را در فضای دانشگاه اعمال نمایند. از جمله این تغییرات، گسترش
فضای پویا و با نشاط در دانشگاه، رفع تفکیک و تبعیض جنسیتی، تکریم دانشجو و
استاد و اعمال نظرات آنان در مدیریت دانشگاه و اجازه فعالیت به تشکل های
منتقد می باشد.
به گزارش انصاف نیوز، متن کامل این سخنرانی به شرح زیر است:
بسم الله الرحمن الرحیم. ان الله لایغیر ما بقوم حتی یغیرو ما به انفسهم. عرض سلام و ادب دارم خدمت شما دوستان عزیز. چند سال قبل که به عنوان ورودی جدید در همین سالن نشسته بودم، خستگی آیینهای ورودی و رفت و آمدهای ثبت نامی، مجال این را نداد که حتی لحظهای گمان برم که این حضورها و شروعها تا چقدر می تواند نویدبخش امید و سرزندگی باشد.
امید برای رقم خوردن روزهایی پر شور برای تک تک شما، برای دانشگاه، روزهایی که شاید از به یاد آوردنشان، طعم سربلندی را مزه مزه کنیم، و در افق آرزوهایمان از برای این خاک، فردایی گرم و روشن را ببینیم.
دوستان تبریک! تبریک که با هم بودن امروز، آن با هم بودن سادهی مدرسه ای نیست. با هم بودن امروز رو به فرداها دارد، با هم بودن امروز عرصه ای فراخ پیشِ رو دارد، تا که برپا کنیم روزهایی تلخ و شیرین را، اما پر از افتخار، در کنار هم با تمام تفاوت ها و رنگارنگی هامان، تفاوتهایی که پیش می برد و رنگارنگیهایی که زیباست.
دوستان من، مایه فخر است که در دانشکده ی فنی، دانشجو فقط جوینده دانش و استاد فقط آموزنده نیست، که از همان دیرباز بازرگان ها و سحابی ها حق گویی و حق خواهی را با استادی و دانشجویی پیوند زدند. و همینان انجمن اسلامی را برپا نمودند…
و این نهاد هفتاد سال است تبلور اتحادی است آرمان محور، میان دانشجویان. دانشجویانی که دل در گرو اسلامی نواندیشانه دارند که آزادی را نعمتی میداند و صلب آن را عین بیعدالتی. اسلامی که در آن تحجر جایی ندارد.
این نهاد هفتاد سال است سنگر نقد قدرت است و انگیزانندهای است برای اعضایش که خود یعنی دانشجویان را نقد کنند، دانشگاه را نقد کنند و جامعه را. و اما نه آنکه نقد از سر جهل و احساس باشد، بلکه بر مبنای آگاهی و دلسوزی و اشتیاق به اصلاح امور است.
محفلی است که در آن تفاوت ها سرکوب نمی شود، تشکلی که در گذر ایامی پر از فراز و نشیب، به این باور رسیده که هر چه بیداد بر این سرزمین رفته، در وحله ی اول از فقدان آگاهی است، آگاهی از حقوق حقه ی خود و دیگران. و به این باور رسیده است که بیدادگران در زمین فرهنگ انسان ها توپ می زنند و با حقوقشان بازی می کنند. فرهنگ! فرهنگ را سرنخ بسیاری از مشکلات می دانیم. بر این اساس و با تکیه بر خلاقیت و ایده های دوستانتان در مجموعه ی انجمن اسلامی دو زیر مجموعه فعال داریم. بر این اساس این تشکل دانشجویی نه تنها در عرصهی سیاست فعال است بلکه در زمینه ی فرهنگ و فرهنگ سازی نیز صاحب دغدغه است.
دوستان عزیز دانشجو بودن سنگین ترین رسالت امروز ایران است و دانشجوی دانشکده فنی دانشگاه تهران به مراتب دشوارتر. چرا که هم باید پیشرو علم و فرهنگ باشد هم پیشرو عرصه احقاق حق ملّت.
و امروز برای انجمن اسلامی دانشجویان آگاهی بخشی و آزادی خواهی، آرمان و مسئولیت است، آزادی خواهی به والاترین مفهومش که همانا از مسیر گشودن زنجیرهایی می گذرد که بر فکر و اراده بند می زند. از این رو همواره تلاش کرده ایم آگاهی بخشی را سرلوحه کارهای خود قرار دهیم.
و اکنون انجمن اسلامی آن نهالی است که شاخه هایش را برگ های خاطرات، هنوز هم سبز نگه داشته، حتی در گذر از این هشت سال زمستانی. هشت سالی که زخم تیشه هایش، هنوز بر پیکره ی دانشگاه باقی است… و اما گرم ماندیم و سبز، و سردی ما را از پای نیانداخت، چون امید بذر هویتمان بود. به قول رئیس جمهور محبوب اصلاحات، سید محمد خاتمی، انجمن اسلامی دانشجویان، میراث دار بزرگی ها و عظمتهای جنبش دانشجویی است، همانا به قیمت صبر و بردباری این میراث داری را شایسته شدیم و با پشتیبانی دانشجویانی چون شما که انجمن را فرصتی دانستند، برای حق خواهی و تحول خواهی.
دوستان، انتخابات 92، مصداقی بود عینی از رخدادی که بی گمان، دانشجویان باری دیگر، همچون گسل هایی جامعه را به لرزه و شور انداختند و بر خلاف میل اقتدارطلبان روح تحول خواهی باری دیگر در کشور زنده شد. و چه جای خوشحالی است که امروز امید را در چهره ها می بینیم،زنده تر از دیروز، در دانشگاه در کوچه در خیابان.
اما راه تازه آغاز شده، اگر گشایشی در پی است، اگر امید بر چهره ها جاری است، فراموش نکنیم که بار مسولیت بر دوش ما سنگین تر شده و زخم های گذشته هنوز بدون التیام باقی مانده، و دانشگاه را همچنان مبدأ تحولات می خواهیم.
معتقدیم گشایش نویدبخش فضایی تعاملیست و بدون شک آرمانهای جمعی با تعامل در بستر گفتمانها محقق میشوند و نه تقابل. از همین رو امروز انتظار ما از مسئولان دانشگاه این است تا پیام ملت در انتخابات اخیر را دریافت کنند و همان گونه که در فضای جامعه شاهد بهبود شرایط بوده ایم، تغییراتی را در فضای دانشگاه اعمال نمایند. از جمله این تغییرات، گسترش فضای پویا و با نشاط در دانشگاه، رفع تفکیک و تبعیض جنسیتی، تکریم دانشجو و استاد و اعمال نظرات آنان در مدیریت دانشگاه و اجازه فعالیت به تشکل های منتقد می باشد.
دوستان بیایید پیش روی مسئولین دانشکدهمان عهد بندیم که نخواهیم گذاشت هیچ صفر و صد بینی رنگ سیاه و سفید بر روزهای دانشگاهمان ریزد، و خطاب به داعیهداران دروغین دین و فرهنگ بگوییم همه را به زور یک رنگ و یک شکل خواستن، جز خیانتِ به ساحت دین و فرهنگ و دانشگاه نیست.
بیایید عهد بندیم؛
عهد بندیم تا برای پیشرفت کشور عزیزمان، مجاهد راه تحصیل باشیم،
عهد بندیم تا برای اعتلای فرهنگمان بیش از پیش بکوشیم،
عهد بندیم تا آزاد مرد باشیم و حقیقت را فدای مصلحت ننمائیم،
عهد بندیم تا برای رسیدن به ایرانی آباد و آزاد تلاش نمائیم،
عهد بندیم تا کپن نانی نگیریم و از پشت میز دانشگاه به پشت میز بازار نرویم و سر در آخور خویش فرو نبریم،
و بدانیم که به گفته ی دکتر شریعتی: آنان تنها از فکر ما می ترسند.
انتهای پیام