خاطرات هاشمی ۱۸ آبان سال ۸۰ | ماجرای یک مصلحتاندیشی
انصاف نیوز: خاطرات روزنوشت آیتالله اکبر هاشمی در آبان سال ۱۳۸۰ را در ادامه میخوانید:
جمعه 18 آبان 1380 | 23 شعبان 1422 9 نوامبر 2001
«پس از زیارت و صبحانه و خواندن اخبار و گزارشها، برای بازدید از نمایشگاه آستان قدس رفتیم. نمایشگاه خوبی است. قسمت عمده آن برای من تکراری است و موارد جدید هم اضافه شده است. از کارهای کفسازی صحن جامع بازدید کردم. با سنگ خلج و گرانیت فرش میشود. جمع زیادی از مردم جمع شدند و با ابراز احساسات درخواست کردند، بیشتر در میان مردم ظاهر بشوم.
از آنجا به سوی باغ بیلدر [طرقبه] حرکت کردیم. آقای [علی] کریمی [قدوسی]، قائممقام تولیت آستانه، در راه توضیحات خوبی داد. آقای طبسی و خانواده ایشان، در باغ منتظر ما بودند. در جمع خانواده آقای طبسی، مذاکرات متنوعی داشتیم. آب قنات باغ، خیلی کم شده است. خانواده به حرم و نماز جمعه رفته بودند و دیر رسیدند.
یکی از فرزندان آقای طبسی، «علیآقا» که معمم است، نگرانیهایی از حوزه مشهد و دانشگاه رضوی و نیز وضع عمومی کشور ابراز کرد. تا حدودی حق با او است؛ ولی آقای طبسی حرفهای او را بدبینانه میداند و گفت، به درس خارج آشیخ علیآقا فلسفی میرفته، ولی از آنجایی که در مورد ولایتفقیه، در جلسه درس حرکت نامناسبی کرده و با تشکیک در ادله ولایتفقیه، یک دفعه گفته، چون از تهران خواستهاند که به این بحث ادامه ندهد، دیگر به درس او نرفته و بعداً معلوم شد که منظورشان از تهران، مصلحتاندیشی شخص برادرش مرحوم [محمدتقی] فلسفی واعظ بوده است.
شب به تالار دارالضیافه برگشتیم. آقای [مصطفی باقری] بنابی، [امامجمعه شهر بناب] آمد و با قدردانی از سفر به بناب، خواستار وامی از آقای طبسی برای تکمیل ساختمان مدرسهاش شد وگفت، خطبههای جمعه شما در مورد حوادث آمریکا و افغانستان، باعث روشنشدن مسائل بینالمللی در سطح روحانیت و مردم شده.
[آقای احمد نوروزی]، شهردار مشهد و [شهرداران] مناطق شهرداری آمدند. ضمن گزارش پیشرفت کار ساخت متروی مشهد، مشکلاتی که در ارتباط با وزارت کشور و دولت دارند، توضیح دادند.
جبهه متحد [شمال افغانستان] اعلام کرد که بدون برخورد با مقاومت جدی، وارد مزار شریف شده است. امروز در پاکستان، بعد از نمازهای جمعه، تظاهرات وسیعی علیه دولت پاکستان و آمریکا بوده و جمعیکشته شدهاند. تصرف مزارشریف، انعکاس وسیعی در رسانهها دارد.»
منبع: کتاب خاطرات هاشمی در سال ۱۳۸۰؛ «افراط در اختلاف»
انتهای پیام