خرید تور تابستان

درآمدهای هنگفت «برخی» از تجارت سیگار

وزیر اسبق بهداشت و عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس می‌گوید که «موضوع ضرر و زیان مصرف سیگار در دنیا محرز است و باید پذیرفت در کشور ما به علت پدیده قاچاق و کسب درآمدهای هنگفت «برخی» از تجارت سیگار، مصرف آن بالا است». اما قاچاقچیان و واردکنندگان ویژه‌ی سیگار چه کسانی هستند؟

به گزارش انصاف نیوز، بخشی از حجم بالای سیگار وارد شده به کشور از طرق قانونی و بخشی از آن هم به واسطه‌ی قاچاقچیان خرده وارد کشور می‌شود؛ اما مشخص نیست که قاچاقچیان یا واردکنندگان اصلی که نانشان به خطر انداختن سلامت مردم بستگی دارد چه کسانی هستند؟

روز گذشته عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس با اشاره به محرز بودن ضرر و زیان مصرف سیگار گفت: باید به این مسئله توجه داشت که با وجود اینکه حدود 75 درصد از درآمد سیگار به جیب آمریکاها می‌رود اما شاید تنها 2 در صد از این سیگارها در آن کشور مصرف می‌شود.

دکتر مسعود پزشکیان در گفتگویی با خبرگزاری خانه‌ی ملت، اظهار داشت: موضوع ضرر و زیان مصرف سیگار در دنیا محرز است و باید پذیرفت در کشور ما به علت پدیده قاچاق و کسب درآمدهای هنگفت برخی از تجارت سیگار، مصرف آن بالا است.

نماینده مردم تبریز، اسکو و آذرشهر در مجلس شورای اسلامی گفت: باید پذیرفت یکی از دلایل مهم در افزایش مصرف دخانیات در کشور بهای تمام شده پائین تولید سیگار است و مواد اولیه سیگار از کاغذ و برگ ساده تشکیل شده است.

این نماینده مردم در مجلس نهم ادامه داد: بطور مثال نکته قابل تامل این است که با وجودی اینکه حدود 75 درصد از درآمد سیگار به جیب آمریکاها می رود اما تنها شاید دو در صد از این سیگار در این کشور مصرف می شود.

پزشکیان افزود: از لحاظ علمی ثابت شده است که مصرف سیگار برای موی سر تا ناخن پا مضر است و تاثیرات مخربی بر سلامت بدن مصرف کننده و اطرافیان آنها دارد بطور مثال سرطان ریه که از مصرف سیگار ناشی می شود هزینه های درمانی بالایی دارد که نهایتا از دولت و مردم گرفته می شود.

این نماینده مردم در مجلس نهم ادامه داد: نکته قابل توجه این است که در تمام ساختمان های سازمان ملل متحد مصرف سیگار ممنوع شده است.

وی گفت: در حال حاضر به دلیل اینکه برخی ها به فکرمنافع خود هستند، عده قابل توجهی از جوانان به راحتی سیگار مصرف می کنند از این رو باید واقعا کار اساسی جهت محدودیت در تولید و مصرف دخانیات صورت گیرد.

پزشکیان ادامه داد: باید با محدود کردن و اخذ عوارض و مالیات از ورود، فروش و مصرف سیگار در کشور جلوگیری کرد و با این کار گامی اساسی و عملی در جهت مبارزه با دخانیات برداشته شود.

عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس یادآور شد: در هر صورت برای کاهش مصرف سیگار باید از ظرفیت فرهنگ سازی و آموزشی صدا و سیما و آموزش و پرورش استفاده کرد.

انتهای پیام

بانک صادرات

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا