بار هوایی اصفهان چند گره دارد؟
مینا ایزدی در سایت اصفهان زیبا نوشت: «پس از گذشت چندین سال از راهاندازی پایانه بار هوایی اصفهان، محدودیتها و سختگیریها مانع از رونق صادرات استان از طریق کارگو شده است. هدف از راهاندازی کارگو ترمینال اصفهان توسعه صادرات استان بود تا صادرکنندگان استان اصفهان و سایر استانها بتوانند از طریق این پایانه کالاهای خود را در اسرع وقت به دست مشتریان برسانند.
استان اصفهان یکی از قطبهای شاخص کشاورزی، از تولیدکنندگان محصولات باغی، سبزی و صیفی، دومین استان مولد گل و گیاهان زینتی، از مهمترین مراکز تولید صنایعدستی در کشور و همچنین مستعد در زمینه پرورش، تولید و صادرات محصولات دامی و آبزی است؛ به همین جهت استقرار پایانه بار هوایی برای صادرات چنین محصولاتی، با عنوان صادرات بار هوایی از اصفهان میتواند گامی بسیار مؤثر برای رشد و توسعه تولید این محصولات باشد؛ ولی موانع موجود مانع از تحقق هدف رونق صادرات استان شده است. پروازهای محدود و سختگیریهای زیاد در اصفهان، رغبت و انگیزه صادرکنندگان را برای صادرات از طریق کارگو کاهش داده است.
متولیان اصفهان از همان سالهای ابتدای راهاندازی کارگو ترمینال اصفهان وعده دادند که ایرلاین اختصاصی در اصفهان راهاندازی میشود؛ اما تا به امروز این امر محقق نشده است و راهاندازی آن در بلاتکلیفی به سر میبرد.
اصفهان ازلحاظ جایگاه اقتصادی و برخورداری از مدیران اقتصادی، بالاتر از سایر استانهاست؛ ولی در تمامی جلسهها فقط در حد حرف، راهکارهایی اعلام میشود و جلسات پیاپی برای رفع مشکلات تاکنون بهجایی نرسیده است.
این پروژه نمونهای از سرمایهگذاری بخش خصوصی با همکاری بخش دولتی در فرودگاه اصفهان بود. قرارداد ساخت و تجهیز پایانه بار هوایی این فرودگاه ۲۸ تیر سال ۹۵ بین اتاق بازرگانی اصفهان و پیمانکار منعقد شد.
این پایانه در زمینی به مساحت بیش از دوهزار مترمربع و با اعتبار بیش از یکمیلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان توسط اتحادیه تولیدگان و صادرکنندگان میوه استان اصفهان در فرودگاه بینالمللی شهید بهشتی ساخته و ظرفیت حداکثری بار هوایی این پایانه نیز روزانه 30 تن اعلام شد. بهتدریج اما پروازهای کارگو کمرنگ شد و با کاهش چشمگیر صادرات از طریق کارگو مواجه شدیم. رفتهرفته متولیان کارگو ترمینال اصفهان اعلام کردند که کارگوی اصفهان زیانده شده است و درآمدها و هزینههای کارگو با همدیگر همخوانی ندارد.
مدیر کارگوترمینال فرودگاه اصفهان به «اصفهان زیبا» میگوید: «محدودیت پروازها یکی از چالشهای کارگو ترمینال به شمار میرود؛ فرودگاه اصفهان تنها دارای پروازهای محدودی به مقاصد خاصی مانند دبی و کویت است. این پروازها به دلیل ظرفیت محدود (حدود 100 تا 500 کیلوگرم) نمیتوانند نیازهای تجاری و صادراتی را پوشش دهند؛ همچنین پروازهای بینالمللی مانند قطر و ترکیش هنوز به اصفهان راهاندازی نشدهاند. بهرغم تلاشهایی که انجامشده، هنوز اتفاق خاصی برای پروازها نیفتاده است.» داوود سناراد تصریح میکند: «سختگیریهای گمرکی یکی دیگر از موانع موجود است؛ قوانین سختگیرانه در گمرک فرودگاهی و سازمانهای مرتبط با صادرات، تمایل صادرکنندگان و بازرگانان را کاهش داده است.»
او خاطرنشان میکند: «مقام معظم رهبری تأکید دارند روند صادرات تسهیل شود؛ ولی در اصفهان سختگیریها زیاد است و همان جمله معروف که قانون 120درصد در اصفهان اجرا میشود، در روند فرایند صادرات اصفهان نیز صدق میکند؛ این موضوع باعث میشود که بازرگانان نتوانند بهراحتی با فرودگاه اصفهان همکاری کنند و علاقهشان کاهش یابد.»
مدیر کارگو ترمینال اصفهان اذعان میکند: «سالیانسالیان است از مشوق صادراتی صحبت شده؛ ولی اجرا نمیشود و در کمال تأسف تعهدی در این خصوص ندارند. از سالها پیش وعده مشوقهای صادراتی داده شد؛ ولی صادرکنندگان نتوانستند از این مشوقها بهرهمند شوند.»
سناراد عنوان میکند: «50درصد هزینه صادرات هوایی باید به صادرکنندگان بازگردد. این 50 درصد را میتوانند به شرکتهای حمل اختصاص دهند تا از هزینه حمل بهرهمند شوند. هزینههای کلان صادرات هوایی مشکل دیگری است که در حال حاضر وجود دارد. هزینههای صادرات هوایی بسیار سرسامآور است و صادرکنندگان برای دریافت هزینههای خود با مشکلاتی مواجه هستند.»
او تصریح میکند: «پیشنهادهایی برای کاهش این هزینهها مطرح شده؛ اما هنوز به نتیجه نرسیده است. درنهایت، این مشکلات بهعنوان موانع جدی برای توسعه اقتصادی و تجاری اصفهان شناخته میشوند و نیاز به توجه و اقدام فوری دارند.»
انتهای پیام