خرید تور نوروزی

گرانی گوشت و مرغ در یاسوج

سایت کبنا (یاسوج) نوشت: «قیمت گوشت قرمز و مرغ در استان کهگیلویه و بویراحمد جزو میانگین کشوری است، این روزها قیمت گوشت قرمز سر به فلک کشیدهاست.

گوشت گرم گوسفندی در قصابی ها حدودا 800 هزار تومان فروخته می شود و در فروشگاه های زنجیره ای به 900 هزار تومان هم می رسد، خیلی از مردم به دنبال خرید گوشت منجمد قیمت مناسب هستند، اما در بازار موجود نیست، از مشکلاتی که موجب گرانی قیمت در بازار گوشت و مرغ استان می شود، قیمت گذاری دستوری، قاچاق دام، وجود واسطه‌ها، نبود زیرساخت ها و ناتوانی کشتارگاه ها در خرید گوشت و مرغ است.

در جلسه ستاد تنظیم بازار استان کهگیلویه و بویراحمد که با حضور استاندار برگزار شد، حسن رضاپور مدیرکل هماهنگی امور اقتصادی استانداری استانداری کهگیلویه و بویراحمد گفت: وظیفه ما هست اعلام کنیم قیمتی که روی کاغذ آورده می شود ولی در بازار این قیمت نیست مشکلاتی ایجاد می کند.

رضاپور بیان کرد: مشکل عاملین باید حل شود چرا که با هر تعطیلی، قیمت ها یک مرتبه تغییر می کنند و اگر این بحث حل نشود هر بار با تحصن و تعطیلی کشتارگاه ها روبرو می شویم.

رضاپور افزود: برای اعلام قیمت مرغ واقعیت این هست که کارشناس های ما هر بار با شهرستان های مختلف از دیشموک گرفته تا مارگون تماس می گیرند و در نهایت قیمت میانگین اعلام می شود، یا با اتحادیه قصاب ها تماس می گیریم و قیمت گوشت قرمز را می گیریم.

رئیس جهاد کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد نیز گفت: قیمت متغیر مهم اقتصادی است، بر اساس عرضه و تقاضا شکل می گیرد، چون تعادل و توازن بین عرضه و تقاضا در سطح کشور و در سطح استان وجود ندارد، واقعیت قیمت ها «زوربرسی» می شود.

معتمدی پور اظهار کرد: باید قیمت گذاری کنیم، اگر قیمت مرغ مشخص باشد و اگر مرغدار بداند چه قیمتی مرغ را باید بفروشد، میزان سود مجاز را قانون مشخص کرده است.

رئیس جهاد کشاورزی استان بیان کرد: پیشنهاد من این هست که برای گوشت قرمز قیمت را بصورت هفتگی مشخص کنیم، اگر اجازه بفرمایید قیمت پایه مرغ در مرغداری ها مشخص شود و قیمت گوشت قرمز را بصورت هفتگی به قصاب‌ها اعلام کنیم که تعرفه قیمت مشخص باشد.

معاون اقتصادی استاندار کهگیلویه و بویراحمد گفت: اینکه هر هفته بخواهیم قیمت تعیین کنیم کنترل آن سخت است، مشکل ما درخصوص قیمت مرغ این هست که عاملینی هستند که مرغ را از مرغداری ها می خرند و به کشتارگاه می فروشند، دوباره از کشتارگاه میخرند و بین فروشگاه ها توزیع می کنند.

عسگری اظهار کرد: قرار بود 3 تا 10 میلیارد تومان سرمایه به کشتارگاه ها بدهیم، برای اینکه دست واسطه را قطع کنیم و خود کشتارگاه بتواند مرغ را بخرد و قیمت اینطور کنترل شود.

عسگری بیان کرد: از برج 9 به بعد مشکل گوشت قرمز داریم و باید فکری به حال آن بکنیم.
معتمدی رئیس جهاد کشاورزی استان گفت: تصمیمات کلان با نگاه کارشناسی محض بر اساس معادلات اقتصادی باید گرفته شود، در حال حاضر قاچاق دام خسارت هنگفتی به تولیدکننده وارد می کند.

وی گفت: هزینه تولید مرغ بیشتر نشده که بخواهیم قیمت گوشت مرغ را افزایش دهیم. به طور کلی وظیفه سازمان جهاد کشاورزی در بحث کالا‌های اساسی تنظیمی است نه تأمینی.

معتمدی پور افزود: بر اساس گزارشی که از وزارت جهاد کشاورزی گرفته‌ایم، قیمت گوشت قرمز در استان ما جز میانگین کشوری هستیم نه جزء رتبه یک تا ۵ که آقای عسکری گفت. معاون اقتصادی کهگیلویه و بویراحمد در میان حرف‌های معتمدی پور گفت: بر اساس آمار کشوری صحبت کردم.

معتمدی پور افزود: بر اساس سامانه وزارت کشور من اعلام می‌کنم. روش قیمتی که در استان‌های دیگر است با روش قیمت‌گذاری در استان ما متفاوت است. ما در بحث قیمت‌ها همیشه مشکل داریم و بر اساس نظر آمار‌های کشوری قیمت گوشت در استان میانگین کشوری است.»

انتهای پیام

بانک صادرات

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا