خرید تور نوروزی

اگر تفاوت خشکشویی و آبشویی رو نمیدونی حتما بخون!

رپورتاژ آگهی

چکیده : تفاوت روش خشکشویی و آبشویی البسه، مزایا معایب آن ،اولین خشکشویی در ایران، موادی که با آن خشکشویی میکنند

شما نیز مانند بسیاری از افراد ممکن است پاسخ درستی برای سوال خشکشویی چیست؟ نداشته باشید و با روش و مزایای استفاده از این روش برای شستشو آشنا نباشید، در این مقاله سعی می‌کنیم شما را با روش‌ خشکشویی کردن البسه و معایب و مزایای استفاده از این روش و خود این دستگاه آشنا کنیم .

در فرایند خشکشویی چه اتفاقی می افتد؟

از بین بردن لکه های البسه بدون دخالت آب و ماشین لباسشویی ، همان روش به کار گرفته شده برای خشکشویی با دستگاه خشکشویی می‌باشد.

امکان از بین بردن لکه های سخت مثل لکه روغن با استفاده از روش های متداول شستشو وجود ندارد علاوه بر این هنگام شستشو با  آب تار و پود پارچه دارای تغییر شده و اصطلاحاً آب می‌کشند و از شکل می افتد؛ علت این امر وجود مولکول های باردار الکتریکی در آب می‌باشد.

خشکشویی کردن لباس از کی مد شد؟

تاریخچه خشکشویی به زمان قدیم برمیگرده، به وقتی که این روش در نتیجه یک تصادف تاریخی بوجود آمد. شخصی به نام ژولی پلین که در یک کارگاه رنگرزی کار می‌کرد هنگام کار تصادفاً چراغ را که حاوی روغن تربانتین بود واژگون کرد و روغن روی یونیفرم ریخت. 

زمانی که پلین روغن را پاک نمود، مشاهده کرد که لکه‌ های روی یونیفرم کاملاً از بین رفته اند. پلین دریافت که روغن تربانتین دارای خاصیت لکه بری می‌باشد و بدین ترتیب اتحادیه صنفی شستشوی شیمیایی حدود سال 1820 در پاریس بوجود آمد. 

بخار تربانتین سمی و سرطان زا بود و به همین دلیل به سرعت بنزین را جایگزین آن کردند ولی بنزین نیز قابل اشتعال بوده و سرانجام جدیدترین ماده یعنی دی‌اکسیدکربن مایع از راه رسید، دی‌اکسیدکربن غلظت یک مایع را دارد اما مثل یک گاز روان است، به علاوه غیر سمی و غیر قابل اشتعال نیز می‌باشد.

اولین خشکشویی در ایران کجا بود و توسط چه کسی تاسیس شد؟

اولین خشکشویی در تهران، در حوالی دهه ۱۳۱۰ شمسی در خیابان لاله‌زار تأسیس شد. این خیابان در آن زمان یکی از مناطق پررفت‌وآمد و تجاری تهران به حساب می‌آمد و به همین دلیل، کسب‌وکارهای لوکس و جدیدی در آن شکل می‌گرفت.

 اولین خشکشویی توسط افراد خارجی، راه‌اندازی شد و هدف اصلی آن، ارائه خدمات به طبقات مرفه، اشراف، و افراد نزدیک به دربار بود.

خشکشویی در آن زمان یک خدمات لوکس و گران‌قیمت محسوب می‌شد، و عمدتاً برای لباس‌های رسمی و پارچه‌های ظریف که شستشو با آب ممکن بود به آن‌ها آسیب برساند، استفاده می‌شد. این خدمات کم‌کم در بین سایر اقشار جامعه نیز محبوب شد و در مناطق دیگر شهر نیز خشکشویی‌هایی راه‌اندازی کردند.

خشکشویی چیست ؟

فرآیند تمیز کردن البسه بدون استفاده از آب خشکشویی نام دارد این روش با روش‌های متداول شستشو متفاوت می‌باشد. در فرآیند تمیز کردن خشک از حلال شیمیایی برای شستن لباس استفاده می‌شود و آب هیچگونه استفاده‌ای در روند تمیز کردن ندارد.

تفاوت های خشکشویی و آبشویی (لباسشویی)

  1. در روش خشکشویی از حلال پرکلراتیلن برای حذف لکه ‌ها از لباس استفاده می‌شود ولی در آبشویی شستشو با استفاده از مواد پاک کننده مانند پودر و مایع شستشو، صابون و مواد نرم کننده همراه با آب برای حذف کثیفی و گرد و خاک انجام می‌گیرد.
  2. در خشکشویی در ماشین خشکشویی و در روش آبشویی در ماشین لباسشویی صنعتی قرار داده می‌شوند و در فرآیندی تحت عنوان غلت خوردن و گردش شسته می‌شوند.
  3. در روش خشکشویی البسه پس از شستشو کاملاً خشک هستند و نیاز به انجام مراحل خشک کردن نمی‌باشد ولی آب البسه در روش آبشویی پس از شستشو با استفاده از دور تند ماشین لباسشویی صنعتی و در صورت نیاز با استفاده از دستگاه آبگیر صنعتی و خشکن صنعتی از آن خارج می‌گردد.
  4. حلال خشکشویی پس از شستشو حذف و یا بازیافت می‌گردد ولی مواد شوینده نه
  5. لباس‌ها پس از آبشویی نیازی به اطوکشی خواهند داشت.

بررسی مزایا معایب خشکشویی لباس

مزایای خشکشویی البسه

  1. حفاظت از بافت پارچه و افزایش طول عمر البسه
  2. حذف مؤثر چربی‌ها و لکه های روغنی سخت
  3. به حداقل رساندن تغییر رنگ
  4. کاهش کشیدگی پارچه

معایب خشکشویی البسه

  1. استفاده از مواد شیمیایی مضر برای افراد و محیط زیست
  2. امکان ایجاد حساسیت پوستی
  3. قیمت بالاتر مواد خشکشویی

بررسی مزایا معایب آبشویی لباس

مزایای آبشویی البسه

  1. عدم ایجاد حساسیت‌های پوستی برای افراد دارای پوست حساس
  2. عدم استفاده از مواد شیمیایی مضر برای افراد و محیط زیست
  3. قیمت پایین‌تر به دلیل استفاده از مواد شستشوی ارزان‌تر
  4. ایجاد رایحه مطبوع در لباس‌‌ها

معایب آبشویی البسه

  1. کاهش طول عمر البسه دارای پارچه های حساس
  2. امکان آسیب رساندن به تار و پود پارچه
  3. تغییر فرم و شکل البسه
  4. امکان تغییر سایز البسه
  5. رنگ دادن بیشتر البسه

مواد مصرفی دستگاه خشکشویی ؟

مواد اولیه در دستگاه خشکشویی از مایع پرکلراتیلین که در بشکه های 225 لیتری با وزن 334 کیلو می‌‌باشد، استفاده می‌‌شود. وزن مخصوص آن نسبت به آب بالاست (51/1) (تجمیع تقطیر مواد شیمیایی) در زیر سرپوشهای مخصوص و استیل با فرمول صنعتی خاص شیمیایی است که محل تولید آن آمریکا و اروپا است و هر شرکت از نام تجاری خاص خود استفاده می‌‌نماید.

اگر دسترسی به پرکلر نداشتیم چه؟

میتوانید از لکه برهای تخصصی آکورد فابریک بدون آسیب و بدون استفاده کنید که در واقع حلال لکه هستند و هیچ اسیبی برای انسان الیاف ندارند.

معایب ماده پرکلراتیلن

  • آسیب به مغز و اعصاب اپراتور به علت بوی آن
  • آسیب به زیست محیط
  • امکان ایجاد حساسیت پوستی برای صاحب لباس

کلام آخر

در فرایند خشکشویی در قدیم عملیات لکه بری انجام میشده ولی امروزه در این فرایند شستشوی البسه چرم، پشم، کفش، کیف، کت و شلوار و… که قابلیت شستشو با آب را نداشته باشد انجام میشود.

انتهای پیام

بانک صادرات

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا