خرید تور نوروزی

تورلیدرهای اصفهان در تور بیکاری!

آدینه اسفندیاری در سایت اصفهان زیبا نوشت: «اشتغال راهنمایان گردشگری اصفهان کاهش یافته است. آن‌ها می‌گویند حمایتی از سوی مسئولان دریافت نمی‌کنند و راهنمایان زیادی از ادامه کار دلسرد شده و به‌ناچار از این حرفه کناره‌گیری کرده‌اند. بیکاری راهنمایان گردشگری که درواقع سفیران فرهنگی به‌حساب می‌آیند، ضربه بزرگی هم به خودشان و خانواده‌شان است و هم بر معرفی جاذبه‌های فرهنگی تأثیر دارد.

چندی پیش محسن حاجی‌سعید، رئیس انجمن راهنمایان گردشگری در گفت‌وگو با رسانه‌ها اعلام کرد که «بیش از ۵۰درصد از راهنمایان گردشگری به دلیل نبود بسته‌های حمایتی، این صنعت را ترک کرده و به مشاغل دیگر روی آورده‌اند». بیکاری راهنمایان گردشگری در استانی که قطب صنعت گردشگری به شمار می‌رود نیز صدق می‌کند.

نایب‌رئیس انجمن صنفی و حرفه‌ای راهنمایان گردشگری استان اصفهان، در گفت‌وگو با «اصفهان‌زیبا» از آسیب‌های جدی به فعالان گردشگری این استان خبر داد. علیرضا عسکری با اشاره به مشکلات متعدد همکاران خود در حوزه گردشگری اصفهان، بیان کرد: «همکاران ما از نبود تدابیر و حمایت‌های لازم از سوی مسئولان به‌شدت متضرر شده‌اند. متأسفانه تسهیلاتی که باید برای رونق گردشگری و جذب گردشگر به اصفهان، به‌عنوان یکی از قطب‌های گردشگری کشور، در نظر گرفته شود، به شکل مناسبی تأمین نشده است.

او در ادامه بیان کرد: این بی‌توجهی‌ها و ناملایمت‌ها منجر به کاهش اشتغال و فعالیت راهنمایان گردشگری شده و بسیاری از همکاران ما به دلیل این کمبودها نتوانسته‌اند به‌اندازه لازم در این حوزه فعالیت کنند و شاهد کاهش چشمگیر فرصت‌های شغلی در این زمینه بوده‌اند.

عدم‌حمایت از راهنمایان گردشگری

نایب‌رئیس انجمن صنفی و حرفه‌ای راهنمایان گردشگری استان اصفهان از کمبود حمایت‌های لازم از فعالان این حوزه انتقاد کرد. او با اشاره به تحولات منفی در صنعت گردشگری جهان، به وقایعی چون ۱۱ سپتامبر، بحران خاورمیانه و اخیرا پاندمی کرونا اشاره کرد که به تعطیلی گسترده تورهای گردشگری انجامید و ضربه سنگینی به این صنعت وارد کرد.

عسکری خاطرنشان کرد: با وجود آسیب‌های جدی که به راهنمایان گردشگری وارد شد، متأسفانه حمایت خاصی از سوی مسئولان اتفاق نیفتاد؛ درحالی‌که انتظار می‌رفت وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی در این مواقع بحرانی حامی راهنمایان باشد.

او در ادامه افزود: رسانه‌های خارجی با سیاه‌نمایی مداوم، تصویری تیره از ایران به نمایش می‌گذارند؛ درحالی‌که ما به‌عنوان سفیران فرهنگی می‌توانیم تصویری روشن و حقیقی از ایران با تمدنی بزرگ و فرهنگی غنی به جهانیان معرفی کنیم و تبلیغات منفی را خنثی سازیم. البته این مهم، به حمایت دولت نیاز دارد تا بتوانیم در فضای جهانی از کشورمان دفاع کرده و گردشگران را به ایران جذب کنیم.

عسکری همچنین به تفاوت‌های حمایتی میان ایران و برخی کشورها اشاره کرد و افزود: در کشورهای همسایه مانند ترکیه، راهنمایان گردشگری از جایگاه بالایی برخوردارند و دولت‌ها در شرایط بحرانی به آن‌ها وام و امکانات حمایتی ارائه می‌کنند؛ درحالی‌که در ایران، با وجود تلاش‌ها و بودجه‌های صرف‌شده برای تربیت تورلیدرها، عملا حمایتی از این نیروهای متخصص صورت نمی‌گیرد. به‌این‌ترتیب، راهنمایان زیادی از ادامه کار دلسرد شده و به‌ناچار از این حرفه کناره‌گیری کرده‌اند.

نایب‌رئیس انجمن صنفی و حرفه‌ای راهنمایان گردشگری استان اصفهان تأکید کرد: آمارهایی که برخی مسئولان از تعداد گردشگران ارائه می‌دهند، عملا تفاوتی در کیفیت گردشگری ایجاد نمی‌کند. به‌ویژه اگر این آمار شامل مسافرانی باشد که برای زیارت یا سفرهای کوتاه‌مدت از کشورهای همسایه به ایران می‌آیند؛ این‌ها هیچ‌یک کمکی به بهبود صنعت گردشگری کشور نمی‌کند. ما باید بر جذب گردشگرانی تمرکز کنیم که فرهنگ، تاریخ و میراث فرهنگی ایران را بشناسند و پس از بازگشت به کشورشان به‌عنوان تبلیغ‌کننده برای ایران عمل کنند.

عسکری گفت: امیدواریم با توجه و تلاش بیشتر مسئولان، بتوانیم به‌عنوان سفیران فرهنگی، چهره‌ای درخور و روشن از ایران به جهانیان معرفی کنیم و با حمایت از راهنمایان گردشگری، در راه رونق این صنعت گام‌های مؤثری برداریم.او اظهار کرد: گردشگری سلامت نباید در آمار گردشگران محاسبه شود؛ چراکه این افراد برای معالجه به کشور می‌آیند و به معنای گردشگر فرهنگی یا تفریحی نیستند.

نایب‌رئیس انجمن صنفی و حرفه‌ای راهنمایان گردشگری استان اصفهان با اشاره به جذب بیماران خارجی، به کیفیت بسیار مطلوب کادر پزشکی کشور و مقرون‌به‌صرفه‌بودن هزینه درمان در ایران اشاره کرد و افزود: اگرچه این مسئله خود یک امتیاز مثبت است؛ اما این بیماران هدف اصلی صنعت گردشگری را تأمین نمی‌کنند و نباید آمار آن‌ها به آمار کلی گردشگران اضافه شود.

مطالبات راهنمایان گردشگری از دولت

عسکری در ادامه به مطالبات راهنمایان گردشگری پرداخت و گفت: در هر حوزه‌ای فعالان نیازمند حمایت‌های تخصصی و توجه ویژه‌ای از سوی دولت هستند. در صنعت گردشگری، انتظار داریم راهنمایان براساس حوزه تخصصی خود فعالیت کنند و از دخالت‌های غیرمتخصصانه در زمینه‌های مختلف گردشگری جلوگیری شود.

این مسئله کمک می‌کند تا هر راهنما بر حوزه کاری خود متمرکز شود و کارایی بیشتری داشته باشد. او همچنین افزود: دولت باید تمهیداتی بیندیشد تا راهنمایان، به‌ویژه در مواقع بحرانی، مانند پاندمی کرونا و حوادث مشابه، حمایت شوند. این افراد برای فعالیت در این حوزه آموزش می‌بینند و زمان و هزینه صرف می‌کنند تا به امید جذب گردشگر در کشور فعالیت کنند که اگر در این مسیر حمایتی نباشد، طبیعتا ناامید خواهند شد و از حرفه خود دست می‌کشند. درحالی‌که حضور فعال راهنمایان و جذب گردشگر برای رونق صنعت گردشگری ضروری است.

ضرورت بازدیدهای میدانی برای ارتقای کیفیت راهنمایان

نایب‌رئیس انجمن صنفی و حرفه‌ای راهنمایان گردشگری استان اصفهان به لزوم برنامه‌های بازدید علمی برای راهنمایان اشاره کرد و گفت: دولت باید راهنمایان را به دوره‌های بازدید علمی از مکان‌های تاریخی و فرهنگی کشور بفرستد تا بتوانند با دانش عملی و تجربی، اطلاعات دقیقی به گردشگران ارائه دهند.

صرفا گذراندن دوره‌های نظری و مصاحبه‌های تخصصی کافی نیست؛ راهنمایان نیاز دارند که با حضور در مکان‌های گردشگری، دانش خود را به‌روز کرده و آگاهی بیشتری کسب کنند. همان‌طور که شرکت‌های خودروسازی خدمات پس از فروش ارائه می‌دهند، راهنمایان نیز باید به‌طور مداوم از دوره‌های به‌روزرسانی برخوردار شوند تا از نظر علمی به‌روز بمانند.

لزوم لغو روادید برای گردشگران برخی کشورها

عسکری با تأکید بر لغو روادید برای برخی کشورها افزود: لغو ویزا برای کشورهای خاص، همانند سیاست‌هایی که کشورهایی چون ترکیه و مالزی اجرا کرده‌اند، می‌تواند گام مؤثری برای جذب گردشگر باشد. انتظار می‌رود دولت شرایطی فراهم کند که گردشگران بتوانند بدون نیاز به مراحل پیچیده ویزا به کشور سفر کنند و از نزدیک با جاذبه‌های تاریخی و فرهنگی ایران آشنا شوند. سهولت در ورود گردشگران، به افزایش تعداد آن‌ها و ارزآوری بیشتر برای کشور منجر می‌شود.

مسئولان برای جذب گردشگران همت کنند

عسکری در پایان گفت: کشورهایی مانند اسپانیا و ترکیه با اقدامات مناسب و تسهیلات ویژه، تعداد بسیار زیادی گردشگر جذب می‌کنند که تأثیرات مثبت آن در اقتصاد و اشتغال مشهود است. ایران با تمدنی بزرگ و ظرفیت‌های فرهنگی و تاریخی غنی، شایسته حضور در جایگاه واقعی خود در صنعت گردشگری جهانی است. در صورت توجه بیشتر مسئولان، ارتقای صنعت گردشگری می‌تواند تأثیر مثبتی بر اقتصاد کشور و افزایش اشتغال مستقیم و غیرمستقیم داشته باشد.»

انتهای پیام

بانک صادرات

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا