آیا جبهه اصلاحات سهمخواهی را به حل مشکلات مردم ترجیح میدهد؟ | حسام عسگری
حسام عسگری، عضو بخش تحلیلی انصاف نیوز، در یادداشتی نوشت:
بهنظر میرسد آقای جواد امام، سخنگوی جبهه اصلاحات، هنوز درک درستی از مفهوم واقعی تغییرات و دستاوردهای دولت جدید ندارد و همچنان بر همان مسیر قدیمی انحصار و سهمخواهی تأکید دارد.
دیدار جبهه اصلاحات با رئیسجمهور، فرصتی بود برای طرح خواستههای گروهی که بهوضوح خود را تنها جریان مشروع برای دخالت در امور کشور میدانند. آقای امام، وقتی میگویید این دولت با رای و حمایت جبهه اصلاحات به قدرت رسیده و شما احساس مسئولیت میکنید، فراموش کردهاید که تعداد آراء و پایگاه مردمی این جبهه چقدر است؟ چه اصراری دارید که سهم اصلاحات در آرای دکتر پزشکیان را بیش از اندازه جلوه دهید؟
آیا بهراستی اصلاحطلبان هنوز درک نکردهاند که مردم به دنبال دولتی برای همه ایرانیان هستند، نه دولتی برای یک گروه خاص؟ زمانی که آقای امام در سخنان خود، بهجای استقبال از این تغییر و مشارکت همگانی، از انتصاب مدیران بهعنوان سهم و سهمخواهی نام میبرد، این پرسش مطرح میشود که آیا اصلاحات واقعاً تفاوتی با دولتهای گذشته دارد یا همان نگاه «همه چیز برای ماست» را دنبال میکند؟
دولت جدید با صراحت اعلام کرده که در انتخاب مدیران، به توانایی، دلسوزی و سلامت افراد توجه دارد و برخلاف دولتهای گذشته، از انحصارگرایی و امتیازدهی حزبی دوری میکند.
اما جبهه اصلاحات، بهجای همراهی، هنوز در پی آن است که تنها بر اساس گرایشهای خود تصمیم بگیرد و اصرار دارد که انتصابات باید مطابق میل و خواست آنها باشد. چنین دیدگاهی، نهتنها با شعار دولت برای همه ایرانیان در تضاد است، بلکه نشان از عدم درک درست اصلاحات از مفهوم دولت فراگیر و مردمی دارد.
دولت جدید آمده است تا به فکر حل مشکلات واقعی مردم باشد و از ظرفیت همه توانمندان و دلسوزان کشور، بدون در نظر گرفتن گرایشهای سیاسی خاص، بهره ببرد. اما بهنظر میرسد جبهه اصلاحات هنوز این واقعیت را نپذیرفته و همچنان بهدنبال سهمخواهی و انحصارطلبی است.
اصلاحطلبان باید درک کنند که مسیر آینده، نه با سیاستهای قدیمی و سهمخواهیهای محدود، بلکه با اتحاد و مشارکت همه ظرفیتهای ملی برای رفع مشکلات مردم هموار میشود. وقت آن است که به جای اصرار بر سهمخواهی، در کنار مردم و دولت برای ساختن آیندهای بهتر گام بردارند.
گزارش سخنگوی جبهه اصلاحات از دیدار با پزشکیان
🔹سخنگوى جبهه اصلاحات ايران در گفتگو با كانال تلگرامی جبهه اصلاحات توضيح داد كه در ابتداى اين ديدار نمايندگان جبهه خطاب به رئيس جمهور يادآور شدند از آنجا كه در انتخابات رياست جمهورى شما نامزد اختصاصى تنها تشکل سیاسی سراسری اصلاح طلبان بودید، ما نسبت به موفقیت شما احساس مسئوليت کرده و بی هیچ چشمداشتى تمام تلاش خود را برای موفقیتتان به کار میبندیم؛ ليكن در عين حال خود را ملتزم به تعهداتى كه در برابر جامعه داريم، مى دانيم و نمى توانيم از پاسخگويى به افکار عمومی طفره برويم.
🔹جواد امام افزود: در اين دیدار، بهترین ملاک برای ارزیابی میزان توفیق رئيس جمهورى را پس از پایان دوره ايشان مطرح كرديم كه ببيند چه میزان از آرای ٥١ درصدى که در انتخابات شرکت نکردهاند جذب و به پایگاه رأی خود افزوده است. همچنين به رئيس جمهور گفته شد كه تفاوت این دوره انتخابات با انتخابات دورههای گذشته پیش از انتخاب این یا آن نامزد، انتخاب ميان گزينه هاى شرکت یا عدم شرکت در انتخابات بود.
🔹سخنگوى جبهه اصلاحات ايران با بيان اين كه ما در گفتگو با رئيس جمهور بزرگترین رقیب ايشان را قهر مردم با انتخابات عنوان كرديم و يادآور شديم: بزرگترین چالش ما در ایام تبلیغات قانع کردن جامعه برای حضور در پای صندوقهای رأی بود و در این میدان هم با جریانى مواجه بودیم که انتخابات را تحریم نموده و مردم را به عدم شرکت در انتخابات دعوت میکردند و هم با جریانی که با قدسی سازی دولت و مسیر گذشته، اطمینان میدادند همان مسیر ادامه خواهد یافت و میکوشیدند مردم معترض و ناراضی را از شرکت در انتخابات منصرف کنند.
🔹جواد امام با اشاره به طرح يك ويژگى ديگر این انتخابات که به پیروزی پزشكيان به عنوان نامزدى متفاوت انجامید در مقایسه با دورههای قبل در نشست با رئيس جمهور گفت: اعضاى هيأت رئيسه توضيح دادند پس از شکل گیری حاکمیت یکدست و تکمیل فرایند یکپارچه سازی قدرت، طی دو انتخابات سالهای ٩٨ و ١٤٠٠ عملا سیاست ورزی مؤثر در داخل كشور به بن بست رسیده و به خارج از کشور منتقل شده بود چنانكه ما آثار آن را در جریان جنبش مهسا دیدیم اما در انتخابات اخیر، حضور شما نقطه عزیمتی شد برای بازگرداندن ثقل سیاست ورزی به داخل کشور و این نعمت بزرگی است که باید آن را پاس داشت و در تقویت و تداوم آن کوشید.
🔹سخنگوى جبهه اصلاحات ايران به تأكيد هيأت رئيسه اين جبهه بر تقویت و تداوم این روند از طريق تلاش برای امیدوار ساختن هرچه بیشتر مردم به تأثیر رأی و انتخاب شان در تحقق مطالبات خود اشاره كرد و افزود: ما معتقديم هر کوتاهی در این زمینه یا تلاش برای از بین بردن این امید گامی بر خلاف منافع ملی است و به آقاى پزشكيان يادآور شديم دقیقاً به دلیل پیدایش همین امید است که توجه و حساسیت جامعه نسبت به انتصابهای شما اعم از وزیران و استانداران و مدیران عالى که انتخاب میکنید بیش از دولتهای قبل است. در دولت قبل هیچ حساسیتی در جامعه وجود نداشت چه کسی وزیر میشود و چه کسی استاندار! البته این حساسیت ممکن است اعتراضات و گلايه هايى را نسبت به انتصابهای شما در پی داشته باشد که نباید از آن دلگیر شد بلکه باید از آن استقبال کرد و بدان ترتیب اثر داد.
🔹عضو هيأت رئيسه جبهه اصلاحات ايران اضافه كرد: ما به رئيس جمهور گفتيم قبل از هر چیز از انتصاب های مثبت شما اعم از افراد شایستهای که به کار گرفته شده اند و به ویژه استفاده از زنان در مناصب مختلف كه در دولت شما بیش از دولت هاى قبلى حضور دارند، تشکر میکنیم. همچنین از شما به خاطر انتصاب استاندارانی از میان اقوام و مذاهب که بعضاً در طول سالهای پس از انقلاب بی سابقه بوده است نيز تقدير میکنیم؛ اما اجازه بدهید ضمن تأیید این انتصابهای شایسته عرض کنیم ارزیابی جامعه سیاسی از مجموع مدیرانی که تاکنون منصوب شدهاند، مثبت نیست. البته ما مشکل و محدودیتهای شما را در انتخاب همکاران خود در دولت کاملاً درك میکنیم اما متأسفانه این محدودیتها و نیز بعضاً عدم انتخابهای شایستهتر موجب شده که ترکیب کابینه چندان هماهنگ و در حد انتظار قوی نباشد.
🔹جواد امام در ادامه گفت: ما به رئيس جمهور يادآور شديم كه از شما انتظار میرفت اين کاستی در كابينه با انتخاب استانداران از میان مدیران با تجربه و شایسته و همگام و همسو با اهداف شما جبران شود؛ اما متأسفانه در این زمینه نیز ارزیابی بدنه فعالان سیاسی جامعه چندان مثبت نیست و ما در استانها با گلایهها و اعتراضات زیادی مواجه هستیم. شما بهتر می دانید مقصود ما این نیست که لزوماً همکارانتان را از میان اصلاح طلبان انتخاب کنید، بلکه ملاک در انتصابات باید توانایی،اعتقاد و وفاداری به دیدگاههای شما و سلامتی و پاکدستی باشد، در عین حال قابل پذیرش نیست برخی افراد به رغم داشتن این ویژگیها در حد مطلوب به صرف داشتن گرایش اصلاح طلبی حذف شوند. پذیرفته نیست در کمیته انتصابات برای نظام هندسه ترسیم کنند و بگویند این افراد خارج از هندسه نظامند.
🔹سخنگوى جبهه اصلاحات ايران با بيان مجدد اين كه ما در اين ديدار اقدام رئيس جمهور در انتخاب استاندارانی از میان اقوام و مذاهب را بسیار شایسته و قابل تقدیر دانستيم، افزود: اما به ايشان يادآور شديم كه حضرتعالی به خوبی می دانید در طول دهههای گذشته تنها اصلاح طلبان بودهاند که همواره بر مشارکت همه اقوام و مذاهب در اداره امور کشور تأکید و اصرار داشتهاند. حال جای این پرسش هست چرا حتی یکی از این استانداران از میان اصلاح طلبان وابسته به اقوام و مذاهب انتخاب نشدهاند؟ آیا باید باور کنیم این امر تصادفی بوده است؟ سپس از ايشان خواستيم كه به کمیته مربوطه برای مدیریتهای باقیمانده در سطح استانها و نیز وزراتخانهها دستور دهند تا ملاکهای منطقی و قابل قبولی مبنای انتخاب قرار گیرد.
🔹جواد امام موضوع ديگر مطرح شده در ديدار با رئيس جمهور را در باره سیاست خارجی و تحولات متطقه بيان كرد و افزود: به آقاى پزشكيان گفته شد كه از جمله بداقبالیهای شما همزمانی آغاز به کار دولت جدید با اوجگیری بحران فلسطین و لبنان و ترور شهید هنیه و سید حسن نصر الله توسط رژیم صهیونیستی و درگیری موشکی میان ایران و اسرائيل بود كه پيروزى دونالد ترامپ در انتخابات آمریکا هم به آنها اضافه شد. با توجه به برنامه هاى جامعی که پيش از اين در فرمایشاتتان اشاره کردهاید بدون تغییر سیاست خارجی و برقراری روابط متوازن با قدرتهای جهان و استفاده از ظرفیتهای تکنولوژیک و سرمایه خارجی اجراى آنها امکان پذير نیست و از سوى ديگر
امسال سال پایان چشم انداز ۲۰ ساله است كه نیازی به گفتن نیست نه تنها اهداف مذکور در این سند محقق نشده بلکه امروز در شرایطی به مراتب عقبتر از ۲۰ سال پیش قرار داریم، آیا دلیلی بهتر از این لازم است تا به نتیجه برسیم رویکرد به اداره کشور و راهبرد سیاست خارجی باید تغییر کند؟
🔹سخنگوى جبهه اصلاحات ايران اضافه كرد: همچنين به رئيس جمهور گفته شد ایران تجربه مثبتی از دوره گذشته ریاست جمهوری ترامپ ندارد اما به نظر میرسد انتخاب او در این شرایط میتواند برای ایران فرصت هم باشد؛ به خصوص كه انتخاب ترامپ موجب انسجام و استقلال بیشتر اروپا از آمریکا خواهد شد و این فرصت خوبی برای ایران جهت بهبود روابط با اروپاست. لذا به نظر مى رسد مذاکره محدود و کنترل شده با آمریکا در مورد پرونده هستهای و مسائل منطقه میتواند زمینههای کاهش یا رفع تحریمها و قرار گرفتن کشور در مسیر توسعه را فراهم آورد.
🔹جواد امام ديگر مسائل و موضوعات مطرح شده در اين ديدار را تاکید بر تقویت احزاب و نهادهای مدنی و مشارکت دادن آنها در تصمیم گیری ها و شناسایی و بکارگیری سرمایه ارزشمندنیروی انسانی و ظرفیت های مغفول مانده در راستای رشد و توسعه ایران و مشكلات آموزش و پرورش کشور بيان كرد و افزود: ما به رئيس جمهور گفتيم كه طی یکی دو سال گذشته پژوهشهای ارزشمندی زیر نظر آقای خاتمی در باره آموزش و پرورش و آموزش عالی صورت گرفته است. مجموعهای از بهترین مدیران و کارشناسان در تهیه این دو سند همکاری داشتهاند و تصور نمیکنيم در این دو زمینه سندی قویتر و جامع الاطراف تر از این دو سند در کشور وجود داشته باشد و از ايشان خواستيم در مورد برنامههایی که در باره آموزش و پرورش کشور دارند از مديران خود بخواهند از این سند ها هم استفاده شود.
انتهای پیام
وای دقیقن دغدغه این روزهای من، این طیف اصلاح طلبان اگر احساس مسئولیت میکنند بهتر است که متعهد باشند و کمی هم از انتخاب های درست این روزها بگویند، که چقدر در این چند سال گذشته جایش خالی بود.
گویا احسغس مسئولیت را اشتباه گرفتند با ضربه های مهیب و دروغین بر پیکر دولتهای تازه. اگر نکته خوبی بوده بی هیچ غرضی بگویید؛ و اگر خطایی رخ داده مسولیت بر عهده بگیرید خود را دخیل بدانید و نقد مفید کنید.
این همه فرافکنی از چیست؟!
هنوز درس نگرفتند که پشت نامزد مورد حمایتشان را اگر خالی کنند آن هم دقیقن فردای انتخابات؛ برای خودشان بد است و همینطور جامعه مدنی.
کمی به فکر جامعه ایران و کشور باشید.
ارا ریاست جمهور بعلت انفعالی بودن ریزش پیدا کرده است
اقای پزشکیان عاقبت خود را به خاطر یه عده اصلاح طلب خراب نکن ، مردم با امید بهبود زندگی به شما رای دادند اینقدر ساده اندیش نباش ،فردا همین اصلاح طلب مثل بقیه اعضاشون یا به خارج پناه می برند یا شما ورهبری را مقصر اصلی معرفی می کنند.