خرید تور نوروزی

مرگ کیانوش سنجری و مسئولیت دیگران

سه حقوقدان دیدگاه حقوقی خود را درباره‌ی مرگ کیانوش سنجری مطرح کردند.

کامبیز نوروزی در یادداشتی تلگرامی نوشت:

آقای دادستان اعلام جرم کنید

در خودکشی کیانوش سنجری جرم تحریک و دعوت به خودکشی آشکار است. بند ب مادۀ 15 قانون جرائم رایانه ای که مطابق با آن تحریک یا ترغیب یا تهدید یا دعوت به خودکشی از طریق سامانه های رایانه ای یا حاملهای داده جرم بوده و مستحق مجازات است.

کیانوش سنجری پیش از اقدام به خودکشی دست کم در دو توئیت در شبکۀ X  قصد خود را مبنی بر خودکشی اعلام می کند. متخصصان علوم اعصاب و روان معتقدند در چنین مواردی باید اظهارات فرد را باید حمل بر ارادۀ معطوف به عمل کرد و چنین فهمید که او واقعاً می خواهد خود را از بین ببرد و از هرگونه تحریک او خودداری باید شود. منطق عقلایی هم همین گزاره را تایید می کند.

پس از انتشار توئیتهای سنجری مبنی بر قصد پایان دادن به زندگی خود، عده ای با اسامی معین و معلوم ذیل آنها نظر(کامنت) می گذارند.

بعضی از این کامنتها:
“عمراً انجام نمیدی. ولی اگر انجام دادی یک باکس نوشابۀ زمزم می خورم”
“[…] نداری بی وجود”
“خیلی تأثیرگذار بود. نفر بعدی”
“بی ناموس عالمی اگه پایان ندی”

چنین عبارتهایی یک مبارزه طلبی و موجب اثر روانی ترغیبی و تحریک فرد و صریحاً از مصادیق بارز جرم موضوع بند ب مادۀ 15 یعنی تحریک و ترغیب و دعوت به خودکشی از طریق سامانه های الکترونیکی و مخابراتی و حاملهای داده است.

این جرم از جرائم عمومی است و نیازمند شاکی خصوصی نیست. همچنین جرم، جرم مطلق است، یعنی مهم نیست که اثرگذاشته و نتیجه داده باشد یا نه.

از این رفتار غیرقانونی، غیراخلاقی و نفرت پراکن و نفرت انگیز نگذرید و با اعلام جرم فوری علیه نویسندگان این کامنتها عدالت کیفری علیه آنها را به اجرا بگذارید.  


حجت الاسلام جلیل محبی در رشته توییتی نوشت:

قانون مجازات خودداری از کمک به مصدومین و رفع مخاطرات جانی مصوب ۱۳۵۴.۳.۵
‌ماده واحده
۱ – هرکس شخص یا اشخاصی را در معرض خطر جانی مشاهده کند و بتواند با اقدام فوری
خود یا کمک طلبیدن از دیگران یا اعلام فوری به‌مراجع یا مقامات صلاحیتدار از وقوع خطر یا تشدید نتیجه آن جلوگیری کند بدون اینکه با این اقدام خطری متوجه خود خود او یا دیگران شود و با‌وجود استمداد یا دلالت اوضاع و احوال بر ضرورت کمک از اقدام به این امر خودداری نماید. به حبس تا یک سال و یا محکوم خواهد شد. در این مورد اگر مرتکب از کسانی باشد که به اقتضای حرفه خود
می‌توانسته کمک مؤثری بنماید به حبس از سه‌ماه تا دو سال محکوم خواهد شد.


محسن برهانی در شبکه‌ی اجتماعی ایکس نوشت:

کسانی که در ذیل توییت مرحوم ‎كيانوش سنجرى عبارات تحریک‌آمیز به کار بردند، براساس بند ب ماده ۷۴۳ قانون مجازات اسلامی (کتاب پنجم) مرتکب جرم تحریک به ‎خودکشی از طریق سامانه‌های رایانه‌ای شدند و مستحق حبس یا جزای نقدی هستند.

انتهای پیام

بانک صادرات

نوشته های مشابه

یک پیام

  1. این محسن برهانیِ حیف نون همونی نبود که میگفت قاتلین شهید عجمیان مشخص نیستند و صرفا باید دیه پرداخت بشه؟ اون وقت این‌جا سر یک خودکشی که طبیعتا قتل نیست، میگه افرادی که چهارتا کامنت گذاشتند باید مجازات بشند!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا