خرید تور تابستان

خاطرات هاشمی ۲۷ آبان سال ۸۰ | نظر محسن رضایی درباره‌ی تصمیم آمریکا در افغانستان

انصاف نیوز: خاطرات روزنوشت آیت‌الله اکبر هاشمی در آبان سال ۱۳۸۰ را در ادامه می‌خوانید:

یکشنبه 27 آبان 1380 | 2 رمضان 1422 18 نوامبر 2001

«مرحله جدید وضع افغانستان، با اختلاف و چانه‌زنی جبهه متحد و آمریکا و سازمان ملل همراه است. آمریکا می‌خواهد، در همین مرحله دولت موقت دیگری برای تصمیم نهایی تشکیل شود و به دنبال حاکمیت ظاهرشاه است و جبهه متحد مایل نیست، زمام امور را از دست بدهد و می‌گوید، خودش با مشورت با سازمان ملل، اقدام به تشکیل لویی‌جرگه می‌کند و سپس مراحل بعد انجام می‌شود. [برهان‌الدین] ربانی هم برخلاف میل آنها در کابل مانده است و گویا بقیه گروه‌های جبهه متحد هم مایل به ماندن او در کابل هستند و شاید نگرانی دارند که حزب جمعیت اسلامی در کابل، یکه‌تازی کند.

آمریکایی‌ها مدعی‌اند که منطقه‌ای را که فکر می‌کند [اُسامه] بن‌لادن، [رهبر القاعده] آنجاست، با نیروهای ویژه محاصره کرده‌اند. در عین حال از سوی طالبان و دیگران، در مورد وجود بن‌لادن در افغانستان یا بیرون رفتن او، اظهارات متناقضی دارند.

آقای محسن رضایی، [دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام] آمد. گفت، آمریکا در افغانستان به فکر حل مسأله عبور نفت و گاز آسیای میانه به جنوب و استیلا بر امکانات اتمی پاکستان و ایجاد پایگاهی در غرب چین و هند و شرق ایران است و انهدام یکی از مراکز تروریسم. گفت، فرزندش احمد در یک شرکت خصوصی مخابراتی در غرب آمریکا، مشغول کار شده است.

آقای [لطفعلی] عیوضی، مسئول اتحادیه انجمن‌های دانشجویی معتدل [= جنبش اعتدال اسلامی] آمد. از تضعیف موقعیتش در دانشگاه آزاد اسلامی، با اعمال نفوذ آقای سیادتی‌ گفت و استمداد کرد.

آقای [ابوالفضل] توکلی‌بینا، [مشاور رئیس‌جمهور در امور بازرگانی] آمد. برای مدرسه علمیه دخترانه مسجد قبا استمداد کرد و گفت، سند ملک کشاورزی البرز قم را گرفته‌اند. آقای جواد آسیم (تحریریان)، [از تجار تهران] آمد. توضیحاتی درباره زمین‌های منطقه هلیجرد داد که به صورت شهرک صنعتی و یا انباری درآورده‌اند و درآمد آن صرف مؤسسه حمایت از معلولان می‌شود وگفت، برادرش منصور [آسیم]، شرکت خودکارسازی استدلر را مقروض کرده و برای گرفتن وام بانکی استمداد کرد.

عصر با معاونان مرکز تحقیقات [استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام] جلسه داشتیم. بحث‌ها بیشتر در مورد وضع افغانستان است و مشکلاتی که جبهه متحد با اعضای خود و نیز با آمریکا و غربی‌ها و پاکستان و سازمان ملل دارد. دکتر [حسن] روحانی، [رئیس مرکز تحقیقات استراتژیک و دبیر شورای عالی امنیت ملی] گفت، نظر وزارت امور خارجه این است که ایران با سازمان ملل برای رسیدن به دولت فراگیر، همکاری کند، ولی نظر شورای عالی [امنیت ملی] این شده که سعی کنیم، همین دولت جبهه متحد بماند و دیگران به آن ملحق شوند. روسیه و ایران، این دولت را قانون‌مند می‌دانند، زیرا که در سازمان ملل و بسیاری از کشورها، نماینده دارد.»

منبع: کتاب خاطرات هاشمی در سال ۱۳۸۰؛ «افراط در اختلاف»

انتهای پیام

بانک صادرات

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا