خرید تور نوروزی

گرانی برق صدای تولیدکنندگان اصفهانی را درآورد

تعرفه برق صنایع افزایش یافته است با این توضیح که وزارت نیرو در دهم مهر ماه اعلام کرده بود به منظوراجرای ماده ۳ قانون رفع موانع توسعه صنعت برق، تعرفه برق برای صنایعی که تحت چهار کد تعرفه مشخص قرار می‌گیرند، افزایش خواهد یافت.

به گزارش سایت عصر اصفهان، «وزارت نیرو این افزایش تعرفه برق را برای چهار دسته لحاظ کرده است و این اقدام را با پیشبرد اهداف گفته شده در ماده ۳ قانون، توجیه کرده است!

همچنین، هزینه برق مراکز استخراج ارزهای دیجیتال بر اساس مقررات جدید محاسبه و دریافت می‌شود.

بنابراین بر اساس گزارش‌ها، از ابتدای مهر ماه تعرفه برق اکثر صنایع کشور از جمله استان اصفهان، به جز ۱۸ کارخانه تولید فروآلیاژ، دستخوش تغییر شده است. این افزایش تعرفه بین ۱۰ تا ۵۸۶ درصد متغیر است. بیشترین افزایش مربوط به صنایعی است که مصرف برق آن‌ها بین ۰٫۲۵ تا یک مگاوات‌ساعت است و به عنوان صنایع پرمصرف انرژی شناخته می‌شوند؛ تعرفه برق این صنایع نسبت به سال ۱۴۰۲، ۵۸۶ درصد افزایش یافته است. در مقابل، تعرفه برق کارخانه‌های فروآلیاژ با مصرف بیش از یک مگاوات‌ساعت، حدود ۳۰ درصد کاهش یافته است.

البته در اعلام وزارت نیرو آمده است که هزینه برق برای خانوارها نیز افزایش خواهد یافت و مردم باید برق مورد نیاز خود را خریداری کنند. و وزارت نیرودر آنچه استقلال از درآمدهای دولتی عنوان شده است برای عدم وابستگی، مقرر شده که «یارانه برق تنها به مشترکانی تعلق بگیرد که مصرف آن‌ها در حد الگوی تعیین‌شده باشد؛ مشترکان پرمصرف باید یا مصرف خود را کاهش دهند یا برق مازاد خود را از منابع جایگزین مانند ذخیره‌سازها، مولدهای خورشیدی و بورس انرژی تأمین کنند.»

حال موضوعی که در این یادداشت به نظر نگارنده مرتبط با مقدمه مورد بررسی قرار گرفته است. صدور قبض های سنگین برق برای اغلب واحد های ریز و درشت تولیدی استان اصفهان است ! وسوالی که مطرح است آیا این افزایش تعرفه قبض های تولیدکنندگان اصفهانی به آن افزایش ابلاغی مرتبط است یا خیر؟

موضوعی که ایرنا در گزارشی مفصل به آن پرداخته و قید شده که “برخی تولیدکنندگان مستقر در شهرک‌های صنعتی استان به ویژه شهرک صنعتی مورچه‌خورت اصفهان نسبت به صدور قبض‌های برق با مبالغ سنگین معترض هستند و ابراز می‌کنند قبض‌های برق کارخانه‌ها و واحد‌های تولیدی در آبان ماه امسال با افزایش چند ۱۰ برابری نسبت به ماه قبل از سوی توانیر و بدون هیچ اطلاع قبلی صادر شده است.

طبق گزارش فوق، ذکر شده است که این قبض‌ها با اخطار قطعی برق برای بیشتر واحد‌های صنعتی بزرگ واقع در شهرک‌های صنعتی اصفهان صادر شده است و برخی مدیران این واحد‌ها نیز گفته اند نه در ماجرای خسارات قطعی‌های بدون برنامه برق در تابستان امسال و نه در حال حاضر که بدهی‌های سنگین بر روی قبض‌های آبان ماه صادر شده، هیچ کسی پاسخگوی واحد‌های تولیدی نیست و مسوولان برق هم به شکایات واحد‌های تولیدی توجهی نکرده اند.”

و پاسخ سخنگوی صنعت برق استان اصفهان در توجیه این افزایش تعرفه گفته است که اعمال این افزایش با اعمال تعرفه برق جدیدی در بخش صنعت به شرکت‌های توزیع برق ابلاغ نشده است بلکه این افزایش مبلغ قبض‌های برق واحد‌های صنعتی به دلیل اعمال «هزینه ترانزیت» بر روی این قبض‌هاست وکاملا قانونی می باشد!

مطلب قابل تامل اینکه درست است «هزینه ترانزیت» براساس مستندات شرکت‌های توزیع برق تاکید شده که کاملا قانونی است . اما می بایست قبل از هرگونه تغییر و اعمال هزینه های بیشتر برای تولید کنندگان در ابتدا اطلاع رسانی و توجیه صورت بگیرد تا تولیدکنندگان بتوانند متناسب با آن تصمیاتی اتخاذ کنند.

به همین دلیل، استاندار اصفهان چند روز پیش در نامه‌ای خطاب به محمدرضا عارف، معاون اول رییس جمهور خواهان بازنگری در قبوض صادره برای واحد‌های صنعتی شده بود.

این یعنی هیات وزیران در آیین نامه اجرایی ماده ۲۴ قانون بهبود مستمر محیط کسب و کار درخصوص بنگاه‌های اقتصادی میبایست حداقل یک ماه پیش از اعمال هرگونه تغییرات نرخ، به اطلاع ذینفعان برسانند و به نحو مقتضی از طریق وب سایت‌های اقتصادی این اطلاع رسانی را کامل کنند.»

انتهای پیام

بانک صادرات

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا