خرید تور نوروزی

رژیم غذایی گیاه‌خواری بله یا نه؟

رئیس گروه بهبود تغذیه معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی قزوین گفت: رژیم گیاه‌خواری در صورتی که به شیوه درست و متناسب با شرایط فرد، اقتضای سنی، فعالیت بدنی و سیستم فیزیولوژی بدن تنظیم شود، می‌تواند یک رژیم غذایی خوب باشد.

به گزارش سایت صبح قزوین، «عطیه رزازی درخصوص ابعاد مختلف گیاه‌خواری اظهار کرد: رژیم‌‌های گیاه‌خواری مانند بسیاری از رژیم‌های مرسوم دنیا که بر اساس تحقیقات یا فرهنگ جوامع مختلف شکل گرفته و عوارض و پیامدهای خوبی هم به دنبال داشته، ممکن است در سایر نقاط جهان هم رعایت شود.

او افزود: ما در عصری زندگی می‌کنیم که تبادل اطلاعات فراوانی در هر لحظه صورت می‌گیرد لذا ممکن است دستخوش فرهنگ سایر کشورها قرار بگیریم و این موضوع امری اجتناب‌ناپذیر است.

رئیس گروه بهبود تغذیه معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی قزوین تصریح کرد: بخشی از مردم به دلیل اینکه دوست‌دار طبیعت هستند یا از خوردن انواع گوشت حیوانات به علت محافظت‌های زیست‌محیطی، ایدئولوژی‌ها و تفکری که در ذهنشان دارند، پرهیز می‌کنند و خوردن این مواد غذایی را در رژیم غذایی خود قرار نمی‌دهند و فقط از گیاهان به عنوان غذا و قوت غالب خود استفاده می‌کنند.

او اضافه کرد: به طور مثال در کشور هند به علت تقدسی که گوشت قرمز و گوشت گاو دارد به هیچ عنوان از گوشت قرمز استفاده نمی‌کنند.

مزایا و معایب رژیم‌ گیاه‌خواری

رزازی عنوان کرد: افرادی که رژیم گیاه‌خواری دارند از خوردن انواع گوشت‌ها چه گوشت قرمز و چه گوشت سفید یا ماهی، مرغ و گروه ماکیان اجتناب می‌کنند.

او یادآور شد: رژیم گیاه‌خواری به چند زیرمجموعه دیگر هم تقسیم شده است مثلا گروهی از گیاه‌خواران هستند که در رژیم غذایی خود علاوه بر خوردن گیاهان و سبزیجات، تخم‌مرغ هم استفاده می‌کنند.

رزازی بیان کرد: همچنین گروهی دیگر از گیاه‌خواران علاوه بر موادغذایی گیاهی از لبنیات مثل شیر، ماست، دوغ، کشک و سایر فرآورده‌های به دست آمده از شیر مصرف می‌کنند.

او درخصوص مزایا و معایب این رژیم‌ها عنوان کرد: طبق هرم غذایی که توسط انجمن‌های مختلف تغذیه در کشورهای پیشرفته و در کشور ما تدوین شده است، یک انسان برای رسیدن به تغذیه سالم به همه گروه‌های غذایی احتیاج دارد به طور مثال گروه غذایی گوشت‌ها بخشی از مواد غذایی روزانه ما هستند که برای تامین پروتئین، بخشی از آهن و سایر ریزمغذی‌های مورد نیاز بدن باید مورد استفاده قرار بگیرند.

گیاه‌خواران برای تامین پروتئین بدن ترکیبی از حبوبات و غلات مصرف کنند

این مسئول گفت: البته مواد غذایی دیگری با منشأ گیاهی داریم که می‌تواند تامین‌کننده پروتئین مورد نیاز بدن باشد مثل انواع حبوبات، لبنیات، مغزیجات و تخم‌مرغ، بنابراین اگر فردی که رژیم گیاهخواری دارد از این منابع غذایی استفاده کند در این صورت بخش زیادی از نیازهای تغذیه‌ای بدن وی از گروه پروتئین‌ها تامین می‌شود.

او تاکید کرد: گیاه‌خواران چنانچه استفاده از موادغذایی مذکور را به اندازه نیاز بدن و متناسب با فعالیت و سن خود رعایت کنند دچار هیچ مشکل خاصی نمی‌شوند.

رزازی در ادامه گفت: البته باید گفت که یکی از ویتامین‌‌های مورد نیاز بدن ویتامین ب۱۲ است که فقط از طریق مصرف منابع حیوانی برای بدن تامین می‌شود بنابراین به گیاه‌خواران توصیه می‌شود که حتما از مکمل ویتامین دی و ب۱۲ استفاده کنند.

رژیم غذایی گیاه‌خواری بله یا نه؟
رژیم غذایی گیاه‌خواری بله یا نه؟

او خاطرنشان کرد: نکته دیگر حائز اهمیت در مورد تفاوت پروتئین‌های حیوانی و گیاهی این است که به طور مثال وقتی افراد تخم مرغ و گوشت قرمز یا مرغ می‌خورید همه اسیدهای آمینه مورد نیاز بدن آنان از طریق این گوشت تامین می‌شود اما وقتی حبوباتی از قبیل عدس و لوبیا یا غلاتی مثل برنج و نان و امثال آن توسط گیاه‌خواران مصرف می‌شود تنها بخشی از اسیدهای آمینه ضروری بدن تامین می‌شود بنابراین توصیه می‌کنیم گیاه‌خواران ترکیبی از حبوبات و غلات را برای تامین پروتئین استفاده کنند.

مصرف زیاد گوشت قرمز از عوامل خطر ایجاد سرطان روده بزرگ

رئیس گروه بهبود تغذیه معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی قزوین اذعان کرد: یکی از مزایای رژیم گیاه‌خواری برای کسانی است که در واقع زمینه‌ ابتلا به سرطان روده بزرگ را دارند زیرا یکی از ریزفاکتورهای خطری که می‌تواند منجر به ابتلای فرد به سرطان روده بزرگ باشد مصرف زیاد گوشت قرمز است.

او در ادامه عنوان کرد: سازمان جهانی بهداشت هم توصیه می‌کند که مصرف گوشت قرمز به یک یا دو بار در هفته محدود شود.

رزازی با اشاره به معایب رژیم گیاه‌خواری عنوان کرد: برای نوجوانان و کودکان که در گروه سنی رشد قرار دارند یا مادران باردار و سالمندانی که دچار تحلیل عضلات هستند، منابع تامین پروتئین بدن فقط از طریق گیاهی شاید کافی نباشد، لذا به این افراد توصیه می‌کنیم که از منابع حیوانی هم برای تامین پروتئین، افزایش قد و رشد و تکامل خود در این دوران مهم و حساس استفاده کنند.

او در پایان گفت: رژیم گیاه‌خواری در صورتی که با شیوه درست و متناسب با شرایط فرد، اقتضای سنی، فعالیت بدنی و سیستم فیزیولوژی بدن تنظیم شود می‌تواند یک رژیم غذایی خوب بوده و به سلامت بدن کمک کند.»

انتهای پیام

بانک صادرات

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا