خرید تور تابستان

مازوت‌سوزی در قزوین

براساس گزارش اداره‌کل حفاظت محیط زیست استان قزوین نیروگاه شهید رجایی از ابتدای سال تاکنون هر روز مازوت‌سوزی داشته و این نیروگاه جزو صنایع آلاینده قرار گرفته است.

به گزارش سایت صبح قزوین، «امروز دیگر اهمیت انرژی بر همگان روشن است؛ در زندگی امروزی که تماماً با تکنولوژی گره خورده است در غیاب هر یک از انرژی‌ها به ویژه برق، حتی زندگی روزمره هم با اختلال روبه‌رو شده و یا قفل می‌شود.

اکنون نه تنها شهرها بلکه دورافتاده‌ترین و صعب‌العبورترین مناطق کشور هم از نعمت برق برخوردار هستند که به برکت پیشرفت کشور پس از انقلاب اسلامی این توزیع زیرساخت‌ها در چهار دهه اخیر با سرعت اتفاق افتاده است.

در کنار اهمیت برخورداری از انرژی برق، این روزها معضل دیگری به دغدغه مردم تبدیل شده که سلامت جامعه را نشانه گرفته است؛ نیروگاه‌های تولید برق بنا بر دستورالعمل‌های موجود نیز مجبور به مصرف سوخت مازوت به ویژه در فصل سرما هستند که این مسئله سبب بروز آلاینده‌های جدی در هوا و محیط زیست می‌شود.

نیروگاه شهید رجایی قزوین هم با قابلیت‌های چشمگیری که در تامین انرژی برق کشور دارد، به ناچار در برخی زمان‌ها مجبور به مصرف سوخت مازوت است که این مسئله به مطالبه مردم این استان تبدیل شده است و هر ساله با ورود به فصل سرما، شدت می‌گیرد.

ابوالفضل موتابها؛ مدیرعامل نیروگاه شهید رجایی قزوین در گفتگو با خبرنگار صبح قزوین اظهار کرد: ظرفیت اسمی نیروگاه شهید رجایی قزوین ۲ هزار و ۴۲ مگاوات است در حال حاضر هم با همان ظرفیت باوجود گذشت سه دهه، به دلیل انجام کلیه سرویس‌ها و برنامه‌های تعمیراتی و صیانت از واحدهای نیروگاه نیز تولید انرژی همانند روز اول اتفاق می‌افتد.

تامین برق ۳ میلیون جمعیت در نیروگاه شهید رجایی

او افزود: نیروگاه شهید رجایی با تولید و آمادگی ۱۲ میلیارد کیلووات ساعت انرژی در سال، ۳.۵ درصد از برق کشور را تولید و تامین می‌کند و تامین برق بیش از ۳ میلیون نفر را برعهده دارد.

این مسئول عنوان کرد: میزان تولید برق نیروگاه در هفت ماه ابتدای سال ۱۴۰۳ ، ۷ میلیارد و ۹۸۰ میلیون و ۴۷۶ هزار کیلووات ساعت بوده که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۳ درصد رشد داشته است.

موتابها درباره مازوت‌سوزی نیروگاه ادامه داد: طراحی همه نیروگاه‌های حرارتی برای تولید برق مطمئن و پایدار براساس دو نوع سوخت مصرفی، سوخت مایع و گاز است که سوخت اصلی این نیروگاه گاز طبیعی است.

به گزارش صبح قزوین؛ بر اساس گزارش‌های ارائه شده نیروگاه شهید رجایی متشکل از نیروگاه سیکل ترکیبی است سوخت این بخش از گاز و گازوئیل تامین می‌شود یعنی در این بخش قابلیت سوزاندن مازوت وجود ندارد.

بخشی دیگر از نیروگاه متشکل نیروگاه بخار است که سوخت اصلی آن گاز طبیعی و سوخت دوم مازوت است که این نیروگاه بخار در برخی ایام به ویژه فصل سرما که مصرف گاز بالا رفته و کمبود وجود دارد نیز ناچار به مصرف مازوت است.

از طرفی مدیریت مصرف سوخت در اختیار نیروگاه نیست و تخصیص سهمیه از کشور اتفاق می‌افتد و گاهی نیروگاه علی‌رغم میل خود ناچار به مصرف مازوت است تا تامین برق متوقف نشود؛ اینجاست که تقابل نیاز به انرژی برق و پیشگیری از آلایندگی خودنمایی می‌کند.

تاثیرات ثانویه مازوت در زیست‌محیط

سعیده خضیر؛ مدیرکل حفاظت محیط زیست استان قزوین در گفتگو با خبرنگار ما اظهار کرد: تفاوتی ندارد که نیروگاه چه میزان مازوت‌سوزی در برنامه خود دارد، چیزی که مهم است این است که به هر حال این مازوت‌سوزی اتفاق می‌افتد و اثرات آلایندگی خود را دارد.

او با اشاره به دستور اخیر رئیس جمهور مبنی بر قطع مصرف مازوت در برخی از نیروگاه‌های کشور افزود: نیروگاه‌هایی که قرار شده مازوت‌سوزی نداشته باشند دقیقاً در مناطق شهری واقع شده‌اند بنابراین اولویت‌بندی بر این اساس است.

این مسئول ادامه داد: مکان‌یابی نیروگاه شهید رجایی قزوین طوری است که از مناطق مسکونی فاصله منطقی دارد اما دلیل نمی‌شود بخواهیم آلایندگی و مازوت‌سوزی آن را تایید کنیم اما از نظر دامنه اثر و آنچه که برای سلامت مردم دغدغه است این فاصله رعایت شده است.

خضیر تصریح کرد: باید توجه داشته باشیم که آلایندگی نیروگاه شهید رجایی نیز تاثیرات ثانویه خود را دارد و منابع حیاتی ما از جمله آب و خاک تحت تاثیر آن است.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان قزوین گفت: ما مکاتبات و پیگیری‌های خود را داشتیم و استان قزوین اولین استانی بود که شهریورماه امسال خواستار پیگیری مازوت‌سوزی نیروگاه شهید رجایی شد.

او اذعان کرد: اینکه بخواهد به طور کامل مازوت‌سوزی نیروگاه قطع شود، ممکن نیست چون به طورعادی سوخت دوم آن بعد از گاز نیز مازوت است ولی مسئولان باید تخصیص سهمیه گاز را طوری ببینند که به تناوب مازوت‌سوزی کم شود.

نیروگاه شهید رجایی هر روز مازوت‌سوزی دارد

خضیر ابراز کرد: درصد مصرف گاز و مازوت نیروگاه مشخص نیست و بستگی دارد که تخصیص گاز از کشور به چه صورت باشد اما از ابتدای سال جاری تاکنون هر روز مازوت‌سوزی را داشته است.

این مسئول ادامه داد: ما تمام اقدامات حقوقی و پیگیری‌های قضائی را انجام داده و نیروگاه شهید رجایی در لیست صنایع آلاینده قرار گرفته است و امیدواریم از منظر حفظ حقوق شهروندی و حقوق عامه بتوانیم بر مبنای قانون عمل کنیم.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان قزوین درمورد مقایسه آلایندگی نیروگاه و خودروها گفت: مبنای این مقایسه منطقی نیست چون نوع خروجی‌ها باهم فرق می‌کند؛ چراکه خروجی نیروگاه به آلاینده‌های اسیدی تبدیل می‌شود.

او عنوان کرد: نیروگاه، خودروها و سیمان آبیک هر کدام یک آلاینده بزرگ هستند و هیچکدام قابل مقایسه با دیگری نیستد. اما مستمر بودن نیروگاه شهید رجایی تمامی این موارد را پوشش می‌دهد چون مدت زمان طولانی و متوالی از مازوت استفاده می‌کند.

خضیر تاکید کرد: البته متولیان و مدیریت نیروگاه هم اصراری به استفاده از سوخت مازوت ندارند چون برای نیروگاه هم خساراتی به بار می‌آورد ولی خب آن‌ها هم هر آنچه که از سطح ملی تخصیص داده می‌شود را ناچاراً مصرف می‌کنند.

روزانه یک میلیون متر مکعب گاز تحویل نیروگاه شهید رجایی می‌شود

علی حجتی‌پور، مدیرعامل شرکت گاز استان قزوین در گفتگو با خبرنگار ما اظهار کرد: از ابتدای سال جاری تا پایان مهرماه یک میلیارد و ۷۵۰ میلیون متر مکعب گاز به نیروگاه شهیدرجایی تحویل دادیم و در حال حاضر هم روزانه یک میلیون متر مکعب گاز به نیروگاه تحویل می‌دهیم.

این مسئول عنوان کرد: سهمیه اختصاص گاز به نیروگاه‌ها از طریق دیسپاچینگ ملی گاز و دیسپاچینگ برق و شرکت پخش و پالایش در تهران تصمیم‌گیری و به استان‌ها و استان قزوین هم ابلاغ می‌شود.

او گفت: اگر در فصل زمستان ناترازی داشته باشیم باید به سمت محدود کردن صنایع و نیروگاه برویم چون گاز خانگی در اولویت قرار دارد.

به گزارش صبح قزوین؛ باتوجه به آسیب‌های زیست‌محیطی و اثرات منفی مازوت بر سلامت مردم، می‌طلبد با ساز و کاری کارشناسی‌شده سوخت مورد نیاز نیروگاه‌ها مدیریت و مصرف مازوت به حداقل ممکن برسد.»

انتهای پیام

بانک صادرات

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا