خاطرات هاشمی ۷ آذر سال ۸۰ | طرح سازمان ملل برای افغانستان
انصاف نیوز: خاطرات روزنوشت آیتالله اکبر هاشمی در آذر سال ۱۳۸۰ را در ادامه میخوانید:
چهارشنبه 7 آذر 1380 | 12 رمضان 1422 28 نوامبر 2001
«جمعی از اعضای شورای مرکزی [حزب] مؤتلفه [اسلامی]، آقایان [اسدالله] بادامچیان، [ابوالفضل] توکلی [بینا]، [محمدنبی] حبیبی، [محمدرضا] اعتمادیان و [جواد] مقصودی آمدند. از خطبههای جمعه و مدیریت مناسب اختلافات مجلس و شورای نگهبان در طرح سه فوریتی [اصلاح قانون انتخابات] تشکر کردند و در مورد سیاستهای داخلی و خارجی و مسائل افغانستان و خطرهای احتمالی برای ایران، سئوالاتی داشتند و خواستار ضیافت افطار برای دانشجویان مؤتلفه شدند. افطار، پرسنل چک و خنثیسازی سپاه مقاومت، با خانوادههایشان میهمانم بودند. مطابق معمول، افطار را با آنها صرف کردم و به آنها خیرمقدم گفتم.
کنفرانس بُن [در مورد تعیین سرنوشت افغانستان]، دومین روز را سپری کرد و گفته میشود با طرح سازمان ملل، برای آینده افغانستان موافقت شده است. این طرح، سه مرحله اصولی دارد: 1- تشکیل شورای عالی 2- تشکیل دولت موقت 3- تشکیل لویی جرگه و تعیین تکلیف نهایی.
آمریکا به تدریج نیروهای نظامیاش در افغانستان را زیاد میکند و طالبان، مدعیکشتن 16 نفر از آمریکاییها در اطراف قندهار شد. آمریکا، در پیامی به ایران از طریق سفارت سوییس، خواسته است که ایران مانع بازگشت آقای [گلبدین] حکمتیار، [رهبر حزب اسلامی] به افغانستان شود.
آقای [بیژن نامدار] زنگنه، [وزیر نفت]، رونوشت احضار مجدد ایشان به دادگاه را که تهدید به جلب درصورت عدم حضور شده است، ارسال کرده، ولی امشب در اخبار سیما آمد که خبر احضار ایشان تکذیب میشود.
دادگاه بلژیک، پیگیری شکایت فلسطینیان از [آریل] شارون، [نخستوزیر اسراییل]، به خاطر کشتار صبرا و شتیلا را جدی گرفته است. جمعی از نمایندگان پارلمان هند، امروز به عنوان اعتراض به پرواز یک هلیکوپتر شناسایی آمریکا بر فراز صنایع هستهای مدرس [در ایالات تامیل] هند، مجلس را ترک کردند.
خبر از استقرار ناوگان دریایی آمریکا در سواحل سومالی میرسد. آمریکا مدعی است، بخشی از نیروهای القاعده در سومالی هستند. سومالی هم مثل افغانستان، حکومت مرکزی مستقری ندارد.
آمریکا، رسماً اعلام کرده که اگر عراق بازرسان سازمان ملل را برای سلاحهای کشتار جمعی نپذیرد، مورد حمله نظامی قرار میگیرد و عراق، اولتیماتوم آمریکا را رد کرده و گفته است، در صورت لغو تحریمها، بازرسان را میپذیرد و در عین حال شایعه آمادگی کردهای شمال عراق برای تصرف کرکوک و حوزههای نفتی آن مطرح شده است.»
منبع: کتاب خاطرات هاشمی در سال ۱۳۸۰؛ «افراط در اختلاف»
انتهای پیام