خرید تور نوروزی

نقش رسانه برای شناسایی و درمان بیماری جامعه

مدیر مسئول روزنامه اعتماد می گوید: به عقیده من یک مدیر رسانه باید بیشتر از سیاسی بودن، متخصص و‌ خبره رسانه باشد. باید بداند که رسانه چیست، چه وظیفه ای دارد و چگونه باید آن را اجرا کند.

به گزارش سایت شفقنا، «بهروز بهزادی، مدیر مسئول روزنامه اعتماد در بیان مهمترین ویژگی مدیران رسانه، بخصوص رسانه های دولتی و حاکمیتی به شفقنا رسانه می گوید: آیا اگر سراغ پزشکی برویم که در زمان معاینه حرف های سیاسی بزند در خبرگی او شک نمی کنید؟ به عقیده من یک مدیر رسانه باید بیشتر از سیاسی بودن، متخصص و‌ خبره رسانه باشد. بداند رسانه چه چیزی می خواهد و چه چیزی باید در آن پررنگ شود و… . چراکه باید با جامعه ارتباط برقرار کند.

او ادامه می دهد: به عقیده من گاهی اوقات جامعه مثل یک بیمار است و رسانه می تواند این بیمار را همانند یک پزشک معاینه و مشکلاتش را بررسی کند و حتی برایش دارو تجویز کند. داروی تجویزی رسانه برای جامعه، همان پیشنهادهایی هستند که به مناسبات مختلف به مسئولان و‌ مردم می دهد تا جامعه را از عارضه ای که دچارش شده نجات دهد. بنابراین یک مدیر رسانه باید بداند که رسانه چیست، چه وظیفه ای دارد و چگونه باید آن را اجرا کند.

با این اوصاف آیا انتصاب های صورت گرفته در سال ها و دوران اخیر توانسته است که این رسانه ها را ارتقا دهد؟ او پاسخ می دهد: برخی از انتصاب ها این ویژگی را داشته اند ولی اکثرا فاقد آن بودند. ما در کشورمان با دو نوع رسانه دولتی و ملی روبه رو هستیم. رسانه های دولتی اکثرا این مشکل را دارند، چراکه نگاهشان به انتخاب مدیر رسانه یک انتخاب کاملا سیاسی است.

وقتی نگاه سیاسی باشد رسانه هم نمی تواند به کیفیت مطلوب برسد چرا که نگاهش به دولت و حاکمیت است و مدیر آن هم با نیت اینکه سمت خود را در مناسبات حاکمیتی و مدیریتی حفظ کند، بیشتر از توجه به نیازهای مردم و جامعه به مسائل سیاسی، دولتی و حکومتی می پردازد و اکثر مواقع ناچار است که خود را تطبیق دهد و حتی سانسور کند.

بهزادی می گوید: در واقع او نمی تواند یک مدیر خوب رسانه باشد. با این حال در رسانه های خصوصی می بینیم که این عارضه بسیار کمتر است چراکه مدیر رسانه به جای حفظ سمت خود، تاکید بر حفظ رسانه ‌اش دارد و حفظ رسانه با حفظ سمت خیلی تفاوت دارد.

آینده رسانه های دولتی و‌حاکمیتی با این روند، به چه سمتی می رود؟ بهزادی پاسخ می دهد: من همیشه تاکید کردم که در دنیا رسانه های دولتی دیگر جایگاهی ندارند. فقط برخی ازکشورها یک خبرگزاری یا رادیوی حاکمیتی دارند که خبرگزاری ایرنا در کشورمان نمونه ای از آن است. در نتیجه اگر بتوانیم رادیو، تلویزیون، خبرگزاری و روزنامه ها را به گونه ای مدیریت کنیم که از نظر قانون اساسی صاحب تلویزیون های غیر دولتی شوند و خبرگزاری ها، روزنامه ها و… بیشتر از اینکه دولتی باشند در اختیار مردم قرار گیرند، یک قدم اساسی در راه اصلاح نظام رسانه ای و مسائل کشور برداشته ایم.»

انتهای پیام

بانک صادرات

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا