متن کامل سخنرانی مولوی عبدالحمید در دو نشست رئیس جمهور پزشکیان
متن کامل سخنرانی مولوی عبدالحمید در نشست رئیس جمهور پزشکیان با فرهیختگان و نخبگان سیستان و بلوچستان و همچنین در نشست با جمعی از علمای شیعه و اهلسنت سیستانوبلوچستان به نقل از کانال تلگرامی امام جمعهی اهل سنت زاهدان در پی میآید:
مولوی عبدالحمید: بهخاطر مردم و شرایط کشور باید با کشورهای دنیا تعامل کنیم
مولوی عبدالحمید، صبح امروز پنجشنبه (1 آذرماه 1403) در دیدار دکتر پزشکیان، رئیسجمهور، با جمعی از علمای شیعه و اهلسنت سیستانوبلوچستان در زاهدان، «حرمتگذاری» و «رسیدگی به خواستههای ملت» را «بهترین سیاست و استراتژی» دانست و تصریح کرد: بهخاطر مردم و شرایطی که بر کشور حاکم است نیاز است با کشورهای دنیا تعامل کنیم.
گامهایی که در راستای «ایجاد تغییرات» و «حل مشکلات مردم» برداشته شده تسریع پیدا کنند
مولوی عبدالحمید به وعدهها و سخنان رئیس دولت چهاردهم در ایام انتخابات ریاستجمهوری اشاره کرد و گفت: جناب آقای پزشکیان! از آنچه در ایام انتخابات به مردم وعده دادید کاملا مشخص بود که جنابعالی مطالبات و خواستههای مردم را متوجه شدهاید و ملت ایران هم به این دلیل به شما رأی داد که شما از دردها و مشکلات و خواستههای مردم ازجمله ایجاد تغییرات سخن گفتید و اکنون هم بحمدالله در همین راستا قدم برمیدارید، اما نیاز است این قدمها تسریع پیدا کنند.
او در ادامه گفت: مردم ایران در شرایط کنونی با فشارهای سنگین اقتصادی دستوپنجه نرم میکنند. مشکلات مردم در شهرها و بهویژه در روستاهای سیستانوبلوچستان بسیار تکاندهنده هستند. بیکاری در استان وجود دارد و مردم بالاجبار و بهخاطر یک لقمه نان به شغلهای کاذب از قبیل سوختبری که آیندهای ندارند و در شأن این مردم هم نیستند، روی میآورند.
حرمتگذاری به مردم «بهترین و قویترین سیاست» و «مهمترین استراتژی» است
مولوی عبدالحمید «نگهداری مردم» و «توجه به مشکلات و منافع مردم» را «بهترین سیاست» دانست و گفت: مردم بزرگترین سرمایۀ کشور و نظام هستند. لذا نگهداری مردم و حرمتگذاری به مردم و توجه و رسیدگی به خواستهها و مشکلاتشان بهترین سیاست است.
او تاکید کرد: هر سیاستی که بتواند دل مردم را بهدست بیاورد بهترین و قویترین سیاست و مهمترین استراتژی است. اگر ما در میان مردم و در خدمت مردم باشیم دل مردم بهدست میآید.
«تعامل با جهان» و «تجدیدنظر در سیاستهای خارجی و داخلی» در حل مشکلات اقتصادی کشور تاثیرگذار است
امامجمعه زاهدان بر لزوم «تعامل با جهان» و «تجدیدنظر در سیاستهای خارجی و داخلی» تاکید کرد و گفت: اقتصاد با سیاست گره خورده است. قطعنامههایی که علیه ایران صادر شده و آخرین مورد آن نیز امروز صادر شد، موجب افزایش قیمتها در بازار شدهاند که این بیانگر ارتباط مستقیم «اقتصاد» با «سیاست» است.
او تاکید کرد: تا زمانی که سیاستهای داخلی و خارجی، مخصوصا سیاستهای خارجی را مورد تجدیدنظر قرار ندهیم نمیتوانیم مشکلات اقتصادی را حل کرده و ارزش پول ملی را افزایش دهیم. بهخاطر مردم و شرایطی که در کشور حاکم است نیاز است که با کشورهای دنیا تعامل کنیم.
مردم محلی در طرحهای کلان استان دیده نشدهاند
مولوی عبدالحمید در ادامه به بیان مسائل و مشکلات استان سیستانوبلوچستان پرداخت و گفت: در استان سیستانوبلوچستان طرحهای کلان زیادی وجود دارد، اما متاسفانه مردم محلی در این طرحهای کلان دیده نشدهاند و جایی در این طرحها ندارند.
او خاطرنشان ساخت: مرزهای خشکی و دریا از مهمترین پتانسیلها در این استان بهشمار میروند. در تمام دنیا مرزها «فرصت» هستند، اما متاسفانه مرزهای ما تبدیل به «تهدید» شدهاند و همواره باز و بسته میشوند. متاسفانه بر این مرزها مدیریت واحدی که شامل افراد توانمند باشد و بتواند سیاستگذاری کند وجود ندارد و تصمیمگیریها در این زمینه مختلف هستند.
او ادامه داد: استان سیستانوبلوچستان دارای معادن استثنایی و بسیار بزرگ و با عیار بالا و ذخایر هنگفت است. معادن کلان در استان میتوانند کشور را متحول کنند و باری را از دوش ملت و دولت بردارند. این معادن باید به نحوی بهرهبرداری و مدیریت شوند که به نفع ملت ایران تمام شود و مردم بومی منطقه نیز در آنها ذینفع باشند. اینطور نباشد که فقط شرکتهای بزرگ از این معادن بهرهبرداری کنند و مردم منطقه بهجز مشغولشدن چند کارگر ساده، دیگر هیچ نفعی نبرند و ضایعات زیستمحیطی برای مردم منطقه باقی بمانند.
امامجمعه زاهدان خاطرنشان ساخت: دشتهای گستردهای در سیستانوبلوچستان وجود دارند که اکنون بعضی از شرکتها مزارع چندهزار هکتاری زیر کشت بردهاند و از سدها و آبهای زیرزمینی منطقه استفاده میکنند. در طرح سواحل مکران نیز از زمینهای ساحلی استفاده میشود، اما مردمی محلی که قرون متمادی در این مناطق بودهاند، هنوز برخی از آنها در کپرها زندگی میکنند. اگر این مردم در طرحهای کلان دیده نشوند این نقصان بسیار بزرگی است و سبب نارضایتی و دلخوری مردم میشود.
«فضای امنیتی» در استان مانع حضور «سرمایهگذار» میشود/ برای برقراری و حفظ امنیت، مردم را پای کار بیاورید
مولوی عبدالحمید در بخش دیگری از سخنانشان به تبعات «فضای امنیتی» در استان نیز اشاره کردند و گفتند: در استان سیستانوبلوچستان فضای امنیتی وجود دارد و این فضا مانع حضور سرمایهگذار در استان میشود. لذا مهمترین نکته آن است که فضای استان بهجای «امنیتی» به سمت «کارگاهی و اشتغال» سوق داده شود.
او خاطرنشان کرد: در رابطه با امنیت نیز باید سیاستی اختیار شود که مردم برای برقراری و حفظ امنیت پای کار بیایند. نقشآفرینی مردم در این زمینه هم هزینههای تامین امنیت را کاهش میدهد و هم سبب امنیت پایدار و ماندگار میشود. استفاده از قوه قهریه برای تامین امنیت شاید منجر به امنیت موقت بشود، اما موجب ایجاد نارضایتی برای بعضی دیگر میشود.
«بکارگیری افراد توانمند و پاکدست» مهمترین خواستۀ مردم از دکتر پزشکیان است
امامجمعه زاهدان در پایان سخنانش ضمن ابراز خرسندی از انتصاب «فردی توانمند» بهعنوان استاندار سیستانوبلوچستان، گفت: از اینکه جناب آقای پزشکیان برای استانداری سیستانوبلوچستان به یک فرد بومیِ شایسته و توانمند اعتماد کردند و همچنین بهخاطر انتخاب آقای عبدالکریم حسینزاده بهعنوان معاون، تشکر میکنیم.
او افزود: خواستۀ مردم از دکتر پزشکیان آن است که بتوانند از افراد توانمند و شایسته استفاده کنید. ما اهلسنت و بلوچ ناتوان نمیخواهیم، بلکه میخواهیم افرادی از بین اقوام و مذاهب بکار گرفته شوند که پاکدست و توانمند باشند و بتوانند کار کنند و سبب بدنامی مردم و دولت نشوند.
مولوی عبدالحمید: «مردم» مهمترین سرمایههای کشور هستند؛ با «توکل بر الله» و «اعتماد به مردم» میتوانیم بر مشکلات فایق بیاییم
مولوی عبدالحمید، بعدازظهر امروز پنجشنبه (1 آذرماه 1403) در نشست نخبگان و فرهیختگان سیستانوبلوچستان با رئیسجمهور در زاهدان، از مردم بهعنوان «مهمترین سرمایههای کشور» یاد کرد و دو محور «توکل بر الله» و «اعتماد به مردم» را برای حل مشکلات و بحرانهای کشور لازم و ضروری دانست.
سیستانوبلوچستان افراد شایسته و توانمندی دارد که میتوانند در سطح ملی به کشور خدمت کنند
مولوی عبدالحمید پس از خوشامدگویی به رئیسجمهور و هیئت همراه، گفت: جناب آقای پزشکیان! قبل از هر چیز جا دارد از جنابعالی تشکر کنم که با بکارگیری شایستگان زنان و اقوام و مذاهب ایرانی در راستای اجرای عدالت و انصاف گام برداشتید. با اعتماد به یکی از افراد بومی سیستانوبلوچستان بهعنوان استاندار درواقع به تمام بومیهای استان امید دادید که به آینده خود و کشور و آب و خاک خودشان بیشتر امیدوار باشند. در استان سیستانوبلوچستان افراد شایسته و توانمندی هستند که میتوانند در سطح ملی به کشورشان خدمت کنند.
او افزود: البته اینها گامهای اولیه هستند و انتظار مردم آن است که در این راستا گامهای بیشتر و سریعتری برداشته شوند، زیرا در شرایط کنونی که شاهد دشمنی دنیا هستیم نیاز داریم دل تمام طیفها و گرایشهای ملت ایران، اعم از موافقان و مخالفان و کسانی که دین دارند یا ندارند، را بهدست بیاوریم. ما به حمایت این مردم نیاز داریم. رسیدن به خدا بهجز با خدمت به مردم و جلب رضایت مردم امکانپذیر نیست.
از نخبگان استانهای مختلف در مرکز کشور کار گرفته شود
امامجمعه زاهدان در ادامه گفت: جناب آقای پزشکیان! درخواست ما از شما آن است که به مردم این استان و سایر استانها اعتماد کنید و از نخبگان استانهای مختلف در مرکز کشور کار بگیرید. بکارگیری نخبگان مناطق مختلف میتواند بهترین پل ارتباطی مناطق با مرکز کشور باشد تا هم مشکلات مردم به دولت و هم خدمات دولت در مناطق مختلف به مردم برسد.
سیستانوبلوچستان در «آموزش» در پایینترین رتبه و در «تلفات جادهای» در بالاترین رتبۀ کشوری قرار دارد
مولوی عبدالحمید در ادامۀ سخنانش به بیان وضعیت استان سیستانوبلوچستان در بخشهای مختلف پرداخت و گفت: استان سیستانوبلوچستان در مقایسه با سایر نقاط کشور در بخش شاخصهای آموزشوپرورش در آخرین و پایین نقطه در کشور قرار دارد و وضعیت آموزشوپرورش در این استان همواره رو به تنزل بوده و این وضعیت مخصوصا در روستاها بسیار فاجعهبار است. این درحالیست که سیستانوبلوچستان بالاترین ضریب هوشی را در بین دانشآموزان کشور دارد که اگر زمینۀ آموزش کامل و صحیح آنها فراهم باشد میتوانند برای تمام کشور مفید باشند.
او ادامه داد: سیستانوبلوچستان بهدلیل جادههای نامناسب و نبود جادههای دوبانده در بخش تلفات جادهای در بین تمام استانها بالاترین رتبه را دارد. در این استان هنوز بزرگراه احداث نشده و پروژههایی که در این زمینه آغاز شدهاند هم حرکت لاکپشتی و بسیار ضعیفی دارند، درحالیکه کارهای ترانزیتی در همین جادههای تنگ انجام میگیرند.
امامجمعه زاهدان خطاب به پزشکیان تصریح کردند: امیدواریم جنابعالی موضوع آموزش و تعلیم و همچنین موضوع جادههای استان را در اولویت برنامههای کاری خودتان قرار دهید.
بین مردم استان وحدت و همدلی وجود دارد؛ از دولت میخواهیم این وحدت را تقویت کند
او افزود: الحمدلله مردم استان سیستانوبلوچستان اعم از شیعه و سنی و سیستانی و بلوچ و… در کنار هم و با همدیگر همدل هستند و هر کسی طبق امور مذهبی خودش عمل میکند. مهم آن است که مردم در بازار و ادارات و عرصههای سیاسی نیز کنار هم باشند.
مولوی عبدالحمید تصریح کرد: درخواست ما از جنابعالی آن است که وحدت موجود در این استان را تقویت کنید. اگر ما در تمام ادارات و کارها کنار هم باشیم مطمئن باشید خودِ مردم از امنیت حراست و پاسداری میکنند و هزینههای تامین امنیت به صفر میرسد. زمانیکه ما مردم خودمان را نگهداری کنیم هیچ شرور و دشمنی جرأت نمیکند در استان و منطقه ناامنی ایجاد کند.
او گفت: ما عضوی از بدنۀ ملت ایران هستیم و با تمام مردم ایران احساس همبستگی میکنیم و خودمان را در رنجها و مشکلاتشان شریک میدانیم. اگر در هر جایی از ایران به یک شهروند ایرانی حرمت گذاشته شود گویا به ما حرمت گذاشته شده است.
«تنگنظری» دلیل مشکلاتی است که امروز کشور با آنها مواجه است/ با «تجدیدنظر در نحوه گزینشها» میتوانیم از شایستگان داخل و خارج کشور کار بگیریم
مولوی عبدالحمید در بخش دیگری از سخنانش به «جایگاه و ظرفیت کلان ملت ایران» اشاره کرد و گفت: ملت ایران از گذشته دارای فرهنگ غنی و کهن و ظرفیت کلانی بوده و ورود فرهنگ اسلامی در ایران سبب افزایش فرهنگ و ظرفیت این ملت شد.
او «تنگنظری» را دلیل بروز مشکلات در کشور عنوان کرد و گفت: تنگنظری دلیل مشکلاتی است که امروز کشور با آنها مواجه است. ما حلقه را تنگ کردیم و نتوانستیم از بسیاری از افراد شایسته و توانمند که ظرفیت بیشتری دارند کار بگیریم.
امامجمعه زاهدان خاطرنشان کرد: اکنون حدود دهمیلیون ایرانی در خارج از کشور زندگی میکنند و بسیاری هنوز هم از کشور مهاجرت میکنند. این افراد سرمایههای ایران و دارای استعداد هستند که کشورهای دیگر را آباد میکنند. امیدواریم شاهد روزی باشیم که بتوانیم ایرانیهای خارج از کشور را با سربلندی به داخل کشور بیاوریم و از استعداد و ظرفیت آنها برای آبادانی کشور استفاده کنیم و همۀ ما برای ایران کار کنیم.
او افزود: در داخل کشور نیز افراد فرهیخته و توانمندی وجود دارند که ما میتوانیم با تجدیدنظر در نحوه گزینشها و وسیعتر کردن دایرۀ گزینشها از افرادی کار بگیریم که توانایی و شایستگی و وجدان کاری بیشتری دارند.
مولوی عبدالحمید ادامه داد: مردم مهمترین سرمایههای کشور هستند؛ اگر ما به الله تعالی توکل کنیم و به ملت ایران اعتماد کنیم و به آنها بها بدهیم میتوانیم بر مشکلات و بحرانها فایق بیاییم.
حلوفصل مشکلات از راه «گفتوگو»، بهترین روش است/ دولتهای غربی بهجای صدور قطعنامه علیه ایران، از راه «گفتمان» وارد شوند
امامجمعه زاهدان در ادامۀ سخنانش «تجدیدنظر در بعضی از سیاستها» را خواستار شد و گفت: در تمام دنیا رایج است که در سیاستهای خودشان تجدیدنظر میکنند. در کشور ما نیز بعضی از سیاستها نیاز به تجدیدنظر دارند. بهترین روش آن است که مسائل و مشکلات را از راه گفتوگو با دنیا و با خودِ ملت حلوفصل کنیم.
او افزود: توصیۀ ما به سازمان ملل و دولتهای غربی آن است که بهجای صدور قطعنامه علیه ایران، از طریق گفتوگو و گفتمان وارد شوند. توصیۀ ما به مسئولان نیز آن است که باب گفتوگو را باز کنند. البته میدانیم که جنابعالی سعهصدر دارید و آمادۀ گفتوگو هستید.
انتهای پیام