خرید تور تابستان

تفاوت زندگی در سه استان | فشار تورم کجا بیشتر است؟

سایت کبنانیوز (یاسوج) نوشت: «استان کهگیلویه و بویراحمد، واقع در جنوب غربی ایران، دارای ظرفیت‌های طبیعی و اقتصادی قابل توجهی است. این استان به خاطر منابع طبیعی، آب و هوای مناسب، و جاذبه‌های گردشگری، پتانسیل بالایی برای توسعه اقتصادی و اجتماعی دارد. اما در کنار این ظرفیت‌ها، با چالش‌هایی مانند تورم نیز مواجه است.

تورم در کهگیلویه و بویراحمد مانند دیگر مناطق ایران، تحت تأثیر عوامل اقتصادی مختلفی قرار دارد. افزایش قیمت کالاها و خدمات، کاهش ارزش پول ملی، و نوسانات بازار میتوانند به تورم منجر شوند. در این استان، تغییرات قیمت مواد غذایی، مسکن و خدمات عمومی محسوس است و بر قدرت خرید مردم تأثیر منفی می‌گذارد.

قدرت خرید به توانایی مردم برای خرید کالاها و خدمات مورد نیازشان مربوط می‌شود. با افزایش نرخ تورم، قدرت خرید کاهش می‌یابد، زیرا قیمت‌ها سریع‌تر از درآمدها افزایش می‌یابند. این موضوع می‌تواند به مشکلات اقتصادی بیشتری در زندگی روزمره مردم منجر شود و به ویژه بر اقشار کم‌درآمد فشار بیشتری وارد کند.

اقتصاد کهگیلویه و بویراحمد به چند شاخه محدود متکی است، که منجر به ناپایداری درآمدها می‌شود. وابستگی به کشاورزی و دامداری بدون وجود صنایع تبدیلی و مناطق صنعتی، باعث آسیب‌پذیری در برابر نوسانات قیمت‌ها می‌شود. بسیاری از ساکنان به کارهای غیررسمی مشغول هستند که خود درآمد پایدار و ثبات اقتصادی به همراه ندارد.

با وجود منابع طبیعی و کشاورزی فراوان، استان به زیرساخت‌های صنعتی و تولیدی کافی مجهز نیست. نبود صنایع تبدیلی باعث می‌شود که محصولات خام به مناطق دیگر ارسال شوند و ارزش افزوده ایجاد نشود.

برای حل این معضلات، نیاز به برنامه‌ریزی جامع اقتصادی و سرمایه‌گذاری در زیرساخت‌ها، ایجاد صنایع تبدیلی و تأمین درآمدهای پایدار وجود دارد. این اقدامات می‌تواند به بهبود وضعیت اقتصادی و کاهش فشارهای معیشتی بر مردم کمک کند.

تورم فشار بیشتری به افراد حاضر در دهک هشتم و نهم وارد کرده و بیشترین میزان افزایش قیمت‌ها در استان آذربایجان غربی اتفاق افتاده است. نرخ تورم عمومی با رشد تقریبا یک درصدی در آبان امسال به ۳۲.۵ درصد رسید.

به گزارش کبنا، گزارش جدید مرکز آمار تحت‌عنوان شاخص قیمت مصرف‌کننده نشان می‌دهد خانوار ایرانی در ماهی که پشت‌سر گذاشتیم برای دسترسی به مجموعه‌ای از کالا و خدمات ۳۲.۵ درصد بیشتر از دوره مشابه در سال گذشته هزینه کرده است. داده‌های رسمی مشخص می‌کند مسکن بیشتر از هر بخش دیگری در تورم ۳۲.۵ درصدی آبان امسال نقش داشته است. فشار تورم برای ساکنان استان آذربایجان غربی از ۳۰ استان دیگر بیشتر حس شده و بیشترین میزان تورم به افراد حاضر در دهک درآمدی هشتم و نهم اصابت کرده است.

سبقت تورم مسکن از تورم عمومی

تورم مسکن در یک سال گذشته حدود ۴۰ درصد بوده و بیشتر از سایر بخش‌ها احساس شده است. مرکز آمار ایران در گزارش شاخص قیمت مصرف‌کننده که مربوط به آبان امسال می‌شود، تورم مسکن را دقیقا ۳۹ درصد محاسبه کرده است.
تورم ۳۹ درصدی مسکن نشان می‌دهد خانوار ایرانی آبان امسال ۳۹ درصد بابت مسکن و هزینه‌های آب و برق و گاز هزینه کرده که بیشتر از بخش‌های دیگر است.

کالا‌ها و خدمات متفرقه با تورم ۳۸.۸ درصدی در رتبه دوم قرار می‌گیرد و جایگاه بعدی با تورم ۳۴.۴ درصدی مربوط به بخش آموزش محاسبه شده است. کمترین میزان تورم، اما در بخش دخانیات مشاهده می‌شود. جایی که در یک سال گذشته افزایش هزینه‌ها به ۲۴ درصد نمی‌رسد. یا مثلا تورم ارتباطات که ۲۴.۵ درصد است. این وسط می‌توانیم از تورم ۲۹.۳ درصدی خوراکی‌ها یا تورم ۲۷ و ۲۸ درصدی تفریح و پوشاک صحبت کنیم که نرخ تورم عمومی یا همان تورم نقطه‌به‌نقطه اندکی کمتر است.

نرخ تورم عمومی طبق گزارش جدید مرکز آمار ایران ۳۲.۵ درصد اعلام شده و مشخص می‌کند خانوار ایرانی در ماهی که پشت‌سر گذاشتیم برای دسترسی به مجموعه‌ای از خدمات و کالا ۳۲.۵ درصد بیشتر از آبان ۱۴۰۲ هزینه کرده است.

تفاوت تورم برای دهک‌های درآمدی چقدر است؟

تورم عمومی برای دهک‌های مختلف درآمدی یکسان نیست. طبق داده‌های مرکز آمار ایران نرخ تورم عمومی به‌شکل متوسط ۳۲.۵ درصد است، اما این عدد برای افراد حاضر در دهک درآمدی هشتم و نهم اندکی بیشتر است.
نرخ تورم عمومی برای افراد حاضر در دهک درآمدی هشتم و نهم ۳۲.۶ درصد است و این عدد برای دهک درآمدی دهم یعنی پردرآمدترین افراد جامعه به ۳۲.۵ درصد می‌رسد.

نرخ تورم عمومی برای دهک‌های دوم و سوم که درآمد کمتری دارند، به کمترین میزان می‌رسد. افراد حاضر در این دهک یک سال اخیر را با تورم ۳۱.۷ درصدی پشت‌سر گذاشتند و در دهک درآمدی اول و پنجم، نرخ تورم نزدیک ۳۲ درصد محاسبه شده است.

تورم در کدام استان بیشتر است؟

نرخ تورم عمومی طبق آخرین آمار‌های رسمی در استان آذربایجان غربی از سایر استان‌ها جلو زده است. بااینکه نرخ تورم عمومی به‌شکل متوسط در ۳۱ استان کشور به ۳۲.۵ درصد رسیده، ساکنین استان آذربایجان غربی با تورم ۳۶.۱ درصدی دست و پنجه نرم کرده‌اند.

ایلام و سمنان از این حیث در جایگاه دوم و سوم قرار می‌گیرند. نرخ تورم عمومی در استان ایلام ۳۵.۹ درصد و در استان سمنان ۳۵.۳ درصد برآورد می‌شود.

کمترین نرخ تورم اما در استان سیستان و بلوچستان مشاهده شده است و آبان امسال این عدد به ۲۵.۱ درصد رسید. بعد سیستان و بلوچستان، کمترین میزان تورم برای یزدی‌ها احساس شده است.

نرخ تورم عمومی در استان یزد ۲۹.۲ درصد است و در استان‌های دیگری مثل کرمانشاه و زنجان به ۳۰ درصد نمی‌رسد. در استان تهران که بیشترین جمعیت را در خود جای داده، با تورم ۳۳.۲ درصدی سروکار داشتیم و در استانی مثل کهگیلویه و بویراحمد این عدد به ۳۲.۵ درصد یعنی همان نرخ تورم عمومی تبدیل می‌شود.»

انتهای پیام

بانک صادرات

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا