واکنش نمایندگان به فضاسازی علیه دولت
بسیاری از تحلیل گران داخلی اعم از اصولگرا و اصلاح طلب عملکرد دکتر روحانی در سفر به نیویورک را مثبت ارزیابی کرده و از جمله دستاوردهای سفر تیم ایرانی به نیویورک را دست کشیدن آمریکا از مواضع گذشته خود علیه جمهوری اسلامی ایران بیان می کنند. حمایت و 230 نفر از نمایندگان که در قالب انتشار بیانیه و دیدار با رئیس جمهور بروز یافت گوشه ای از واکنش مثبت بازیگران سیاسی به دیپلماسی دولت یازدهم است. با این وجود برخی از رسانه ها، با اتخاذ روش های افراطی، اتهام زنی های بی سابقه ای را به مقامات دولت کلید زده اند. این مسئله واکنش چهره های سیاسی را برانگیخته است.
دیپلماسی موفق ایران در نیویورک، نتانیاهو را عصبانی کرده است
علی مطهری با بیان این مطلب که عصبانیت نتانیاهو، نشان دهنده موفقیت دیپلماسی جمهوری اسلامی ایران در سفر چند روزه به نیویورک است، خاطرنشان کرد: مواضع اخیر نتانیاهو به وضوح روشن میکند که دیپلماسی ایران موفق عمل کرده است.
وی با انتقاد از یادداشت تند یکی از روزنامه نگاران علیه دستگاه دیپلماسی کشور، بیان داشت: مواضع افراطی برخی از رسانه ها علیه رئیس جمهور مورد قبول نیست، چرا که اگر رفتار اخیر دولتمردان ایران به نفع اسراییل بود، به طور قطع آنها این همه سر و صدا و تهدید به راه نمی انداختند.
نماینده تهران در ادامه گفتوگوی خود با خبرنگار شبکه ایران با تأکید بر اینکه دکتر روحانی به شایستگی تاکتیک نرمش قهرمانانه را در مجمع عمومی سازمان ملل و نشست های برگزار شده در نیویورک به کار برد، تصریح کرد: رئیس جمهور در هیچ کدام از سخنان خود از مواضع اصولی جمهوری اسلامی ایران کوتاه نیامده و به نسبت انعطاف دولتمردان آمریکا، از خود انعطاف نشان داد.
وی با بیان به اینکه هم اکنون توپ در زمین آمریکا قرار دارد، گفت: رئیس جمهور چهره صلحطلب ایران را به دنیا نشان داده و امروز بسیاری از ابهاماتی که پیرامون جمهوری اسلامی ایران وجود داشت، از بین رفته است.
مطهری برطرف شدن ابهامات علیه جمهوری اسلامی را مهمترین رهاورد دکتر روحانی از نیویورک برای نظام و مردم برشمرد و تصریح کرد: روحانی به خوبی توانست در نگاه غرب نسبت به ایران تغییر ایجاد کرده و تاثیرات مثبتی در افکار عمومی جهان برجای گذارد.
رئیس جمهور با رهبر انقلاب هماهنگ است
غلامرضا تاجگردون، نماینده اصلاحطلب مجلس نیز در ادامه این گفت وگو با بیان این مطلب که رابطه آمریکا و اسراییل یک رابطه دیرینه است و کسی در این موضوع نمیتواند شکی داشته باشد، خاطرنشان کرد: تجربه 10 سال گذشته نشان داد که حرکتهای تنشزایی که از سوی دولتمردان ایران صورت گرفت، روابط بین اسراییل و آمریکا رابیش از گذشته تحکیم بخشید و آنها را به هم نزدیکتر کرد.
وی با مثبت ارزیابی کردن اظهارات رئیس جمهور ایران در مجمع عمومی سازمان ملل و نشستهای صورت گرفته در سفر به نیویورک، بیان داشت: اظهارات اخیر نتانیاهو ناشی از ترس اوست، همین مسئله نشان دهنده موفق بودن اقدامات دکتر روحانی در سفر به نیویورک بود.
نماینده کهگیلویه و بویراحمد با انتقاد از افرادی که دستاوردهای سفر دکتر روحانی و هیأت همراه را نادیده میگیرند، بیان داشت: افرادی که به تخریب عملکرد دولت میپردازند، بیانصافی میکنند، چرا که سخنان دکتر روحانی کاملاً شفاف و با حفظ عزت، اقتدار و متانت و درخور شأن جمهوری اسلامی ایران بود.
وی با اشاره به اینکه تحلیل افراطی یکی از روزنامه نگاران درخصوص سفر دکتر روحانی صحیح نیست، گفت: پیشنهاد من به این افراد این است که 5 – 6 ماه صبر کنند و بگذارد روشی که در کشور شروع شده، عملیاتی شود و اگر اقدامی خارج از روال و نظرات مقام معظم رهبری صورت گرفت، آن زمان موضع گیری کند.
تاجگردون تأکید کرد: رئیس جمهور در همانگی کامل با رهبر معظم انقلاب است و جای نگرانی نیست، چرا که هر زمان رهبری لازم بدانند، تذکرات خواهند داد.
این نماینده اصلاحطلب ادامه داد: دستاوردهای مهم سفر دکتر روحانی با اتهام زنی های افراد انگشتشمار زیر سؤال نمیرود.
وی به حمایت 230 نفر از نمایندگان مجلس از مواضع رئیس جمهور در سفر به نیویورک اشاره کرد و افزود: حمایت کم سابقه نمایندگان ملت از رئیس جمهور خود گویا حقایق است.
باید یک صدا از ایران شنیده شود
مسعود پزشکیان، نماینده تبریز و اسکو با بیان اینکه اظهارات دکتر روحانی در مجمع عمومی سازمان ملل و سایر ملاقات ها و دیدارهای صورت گرفته با نظر رهبر انقلاب است، بیان داشت: مواضع اتخاذ شده از سوی دکتر روحانی، مقتدرانه بود.
وی به حمایت بزرگان و مجتهدین حوزه علمیه از مواضع دکتر روحانی در نیویورک اشاره و با انتقاد از زیر سؤال بردن دستاوردهای سفر رئیس جمهوری ایران از سوی برخی چهره های افراطی، خاطر نشان کرد: در حالی که بسیاری از بزرگان و مجتهدین از مواضع دکتر روحانی حمایت و پشتیبانی کرده اند، طرح مباحث حاشیه ای و چالش آفرین مناسب نیست.
پزشکیان با تأکید بر اینکه معضلات و مشکلات کشور زمانی حل می شود که یک صدا از ایران در سیاست خارجی شنیده شود، بیان داشت: دامن زدن به اختلافات منجر به از دست رفتن فرصت ها نه تنها در داخل کشور، بلکه در عرصه بین المللی شده و مانع از برقراری تعامل سازنده و مثبت با جهان می شود.
نماینده آذربایجان شرقی با اشاره به اینکه طبق گفته ی رهبر انقلاب، ما با همه ی دنیا، به جز اسرائیل می توانیم تعامل داشته باشیم، افزود: باید از چهره های افراطی پرسید آیا وضعیت ایجاد شده در عرصه ی بین الملل طی 8 سال گذشته که این همه قطعنامه علیه ما صادر شد، در راستای سیاست ها و منویات رهبری است؟
انتهای پیام