خاطرات هاشمی ۱۵ آذر سال ۸۰ | آرزوی مردم ایران
انصاف نیوز: خاطرات روزنوشت آیتالله اکبر هاشمی در آذر سال ۱۳۸۰ را در ادامه میخوانید:
پنجشنبه 15 آذر 1380 | 20 رمضان 1422 6 دسامبر 2001
«در منزل بودم. تب دارم، ولی روزه را گرفتم. عمده وقت به مطالعه بولتنهای فراوان و گزارشها گذشت. خانم سهیلا نوریان آمد. او فرزند یکی از همسایههای ما، قبل از پیروزی انقلاب در کوچه حسینی قلهک است. آن زمان به دنبال یک ازدواج ناموفق به فرانسه رفت. آنجا ازدواج کرده و چهار فرزند دارد. اکنون برای تهیه رساله دکترای خود در مورد وضع توریسم در ایران، از سوی یونسکو به ایران آمده است. به عنوان مصاحبه درباره چشمانداز 1400 وقت گرفته بود، ولی بیشتر درباره ناکارآمدی مأموران ایران در ادارات جهانگردی گفت.
پذیرفتم که اهداف ایران 1400 به خصوص بخش میراث فرهنگی و توریسم را در نواری پُر کنم و به او بدهم. گفت، در معاشرت فراوانی که مدت دو ماه با ایرانیان داشته، فهمیده است که مردم ایران، آرزوی برگشت دولت سازندگی را دارند و معتقدند، با سیاستهای سازندگی کشور به سرعت رو به توسعه رفته و آزادیها هم به طور معقول رشد داشته و فساد مالی و اخلاقی هم مهار شده بوده، ولی هم اکنون علیرغم شعارها، وضعیت مهارگسیخته شده و نمونهای را از یک راننده تاکسی نقل کرد که نسبت به خود او پیش آمده است. نتوانسته از جهانگردی اجازه بگیرد. به یاسر گفتم، کمکش کنند که بتواند اثر مناسبی برای معرفی مزیتهای زیاد توریسم و میراث فرهنگی ایران تهیه کند. گفت، بناست به پنج زبان منتشر شود.
در افغانستان، ترکیب دولت موقت، مورد اعتراض جناحهای معتددی منجمله [عبدالرسول] سیاف، [محمد] اسماعیلخان، [عبدالرشید] دوستم و [گلبدین] حکمتیار قرار گرفته و عمدتاً به خاطر کمی سهم خود، ولی آمریکا از آن دفاع میکند و میگوید، با مخالفان مزاحم برخورد خواهد کرد. دیروز در اثر بمباران اشتباهی آمریکا در فرودگاه قندهار، جمعی از نیروهای نظامی آمریکا تلف شدند. آمریکا میگوید، سه کشته و چند زخمی، ولی طالبان گفتهاند 22 کشته. ضمناً شخص حامدکرزای، رئیس جدید دولت موقت هم جزو زخمیشدگان است که موجب جلب توجه مراکز سیاسی جهان شده و سئوالها و تفسیریهایی را برانگیخته است.
حامد کرزای اعلام کرده، طالبان پذیرفتهاند که قندهار و سایر مراکز تحت تصرف خود را به شرط سالم و آزاد ماندن ملاعمر، بهکرزای تحویل بدهند، ولی آمریکا این شرایط را نپذیرفته. کرزای اعلام عفو عمومی کرده است. برهانالدین ربانی، هنوز موضع رسمی در مورد دولت موقت نگرفته، ولی همراهان او تمجید میکنند. تبلیغ زیادی در رسانههای غربی و عربی از نقش مثبت ایران در جریان کنفرانس بُن و به طورکلی در جریان حوادث افغانستان میشود و معلوم است که حُسننیت در این تفسیرها نیست.
در فلسطین، اسراییل [یاسر] عرفات، [رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین] را در مقر خود محصور کرده و اجازه خروج او از فلسطین را نمیدهد و برای سرکوب انتفاضه، فشار میآورد. عرفات، جمع زیادی از نیروهای مجاهد از جمله احمد یاسین، [رهبر جنبش مقاومت اسلامی (حماس)] را در خانهاش بازداشتکرده است.
اسراییل میگوید، بدون توقف کامل انتفاضه، حاضر به مذاکره نیست و به حملات ادامه میدهد. آمریکا هم چراغ سبز نشان داده است. اقدامات عربها، ضعیف است. ایران، خواستار تشکیل اجلاس اضطراری سران [کشورهای] اسلامی شده، ولی معلوم نیست بپذیرند.
[سیلویو برلوسکونی]، نخستوزیر ایتالیا، در یک اقدام گستاخانه در پارلمان گفته است، مذاکره دوستانه با ایران، مشروط به عدم حمایت ایران از تروریسم است که اقدامات ظاهراً دوستانه اخیر آنها را به باد داده است.»
منبع: کتاب خاطرات هاشمی در سال ۱۳۸۰؛ «افراط در اختلاف»
انتهای پیام