خرید تور نوروزی

نان در تنور بی‌کیفیتی خبازی‌های زاهدان می‌سوزد

تداوم بی‌کیفیتی نان با وجود وعده‌های داده شده موجب گلایه سیستان و بلوچستانی‌ها شده و مردم خواستار افزایش کیفیت نان هستند.

به گزارش سایت عصرهامون (زاهدان)، «اینکه گاهی نان خمیر باشد یا خشک و یا نان امروز را فردا نتوان مصرف کرد یکی از مشکلاتی بوده که داد مردم سیستان و بلوچستان به‌خصوص زاهدان را نسبت به کیفیت نان درآورده است.

مسئله کیفیت نان که یکی از کالاهای اساسی در سبد غذایی مردم محسوب می‌شود یکی از چالش‌های ادامه‌داری است که برخلاف نظارت‌ها دراین‌خصوص هنوز هم در حد معضل باقی‌مانده است.

نان بخش اصلی غذای روزانه ما را تشکیل می‌دهد که باید فکری به حال کیفیت آن شود، کیفیت نان که قوت غالب سفره‌های مردم است از اهمیت بسزایی برخوردار بوده و این در حالی است که کیفیت پایین نان برخی نانوایی‌ها باعث نارضایتی مردم شده و آنان از کاهش کیفیت نان و دور ریز فراوان آن گلایه دارند و می‌گویند که نان بعد از گذشت یک روز دیگر قابل استفاده نیست.

رضا میری یکی از شهروندان که برای خرید نان به یکی از نانوایی‌های سطح شهر آمده بود، در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «عصرهامون» گفت: بعضی روزها نان خمیر یا خشک و سوخته به دست مردم می‌دهند که نیمی از آن‌ها دور ریز می‌شود، اگر گلایه‌ای هم بکنیم فایده‌ای ندارد، چون می‌گویند ناراحتی از جای دیگر خرید کن، اصلاً ما نان نداریم.

مرتضی عسکری یکی از شهروندان زاهدانی در گفتگو با خبرنگار ما با نارضایتی کامل از نان‌های نانوایی‌های دولتی بیان کرد: نانی که از نانوایی خریداری می‌کنیم اگر نان تا نیم ساعت استفاده نشود دیگر قابل‌خوردن نیست و بیات می‌شود، ما بیشتر اوقات از نانوایی‌های آزادپز نان خود را تهیه می‌کنیم.

امیر مرادی شهروند دیگری به خبرنگار ما گفت: کیفیت نان نانوایی‌های دولتی به‌قدری پایین است که یا نان کاملاً خمیر یا سوخته و خشک است و نمی‌شود استفاده کرد.

او با بیان اینکه آزادپزی‌ها کیفیت نان بهتری دارند؛ اما متأسفانه قیمت بالایی دارند که قدرت خرید مردم در تهیه نان از آزادپزی‌ها نیست.

مریم ریگی یکی از شهروندان زاهدانی که برای تهیه نان به نانوایی‌ها محل خود واقع در میدان مشاهیر زاهدان مراجعه کرده بود، بیان کرد: در بیشتر اوقات نانی که از این نانوایی تهیه می‌کنیم یا خمیر است و یا سوخته که نیمی بیشتر نان‌ها دور ریخته می‌شود، از مسئولین می‌خواهیم نظارت‌ها بیشتر شود.

آرد تولیدی سیستان و بلوچستان به گفته متولیان امر در کشور منحصربه‌فرد بوده، و بر اساس آخرین اعلام مرکز پژوهشگاه غلات، نان استان رتبه برتر را در کشور کسب کرده است.

کیفیت آرد و مهارت نانوا دو عامل مهم در کیفیت نان

به گفته مسئولان علت بی‌کیفیتی نان در برخی مناطق به مهارت و تجربه نانوایان مربوط می‌شود.

کیفیت آرد و مهارت نانوا دو عامل اصلی مؤثر در کیفیت نان به شمار رفته و در این زمینه رعایت اصول خمیرگیری، پخت نان و مدت‌زمان پخت نیازمند تجربه و کسب مهارت نانوایان است.

با این تفاسیر اما اینکه گاهی نان خمیر باشد یا خشک و یا نان امروز را فردا نتوان مصرف کرد یکی از مشکلاتی بوده که داد مردم را نسبت به کیفیت نان درآورده و بیشتر مردم از بی‌کیفیت بودن نان گلایه‌مندند.

این در حالی است که به دلیل کیفیت پایین نان همچنان بخش عمده‌ای از آن روانه نان‌خشکی‌ها می‌شود و تنور ضایعاتی‌ها را داغ نگه داشته است.

متأسفانه اکنون نانوایی‌هایی در شهرهای مختلف سیستان و بلوچستان به دلیل وجود دامداری مردم این استان از اینکه کیفیت نانشان خوب یا بد است نگران نیستند چرا که اگر به فروش نرسد کسانی هستند که به بهترین نرخ آن‌ها را خریداری و برای دام‌هایشان می‌برند.

گلایه‌های مکرر شهروندان از پایین‌بودن کیفیت نان، باعث شد موضوع را از مسئولین مربوطه پیگیر شویم.

جوش شیرین در هیچ نانوایی استفاده نمی‌شود

محمدرضا سرگزی مدیرکل غله و آرد سیستان و بلوچستان در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری «عصرهامون»، بیان کرد: در نانوایی‌های دولتی ۱۵ درصد آرد استفاده می‌شود و از سبوس استفاده می‌کنند به همین دلیل رنگ نان کمی تیره است؛ اما نانوایی‌های آزاد پز آردشان سفیدتر است ویکی از شاخصه‌هایی که مردم می‌پسندند، سفیدی نان است و آن را دلیلی بر با کیفیت بودن نان می‌دانند؛ اما این‌طور نیست هر چه سبوس نان بیشتر باشد ارزش غذایی آن نان بالاتر است.

او افزود: اما بالابودن میزان سبوس یکی از آیتم‌هایی است که میزان ماندگاری نان را نسبت به نان‌هایی که سبوس ندارند کاهش می‌دهد.

سرگزی عنوان کرد: از لحاظ کیفیت نان در استان بر اساس پژوهش‌های غلات، سیستان و بلوچستان رتبه سوم تا پنجم کشور را دارد

او ادامه داد: برای اینکه آرد با کیفیت تری داشته باشیم، گندم خارجی که یک گندم کیفی است با گندم داخلی مخلوط می‌شود و یکی از استان‌هایی که بیشترین درصد گندم خارجی را دارا است، سیستان و بلوچستان است.

این مسئول گفت: از لحاظ ماده اولیه نان که گندم و آرد است، بر اساس شاخص‌های کیفی بهترین نوع آرد است، از طرفی مهارت خود خباز هم مهم است که چگونه خمیر نان را به عمل آورد.

او بیان کرد: در استان ما جوش شیرین در هیچ نانوایی مصرف نمی‌شود و این یک مزیت است؛ چراکه جوش شیرین چراکه ظاهر نان را زیبا و مصرف مخمر را کم می‌کند؛ اما به‌شدت برای بدن زیان‌آور است.

مدیرکل غله و آرد سیستان و بلوچستان ادامه داد: شاید در نانوایی‌های استان ظاهر نان زیبا نباشد؛ اما در کیفیت نان بر اساس کارگروه‌های آرد و نان هر شهرستان وضعیت قابل قبول و مناسبی است.

او افزود: در سال گذشته دوره آموزشی برای همه خبازان و کارکنان نانوایی‌ها برگزار شد؛ اما این آموزش‌ها باید به‌صورت مستمر انجام شود؛ با سازمان فنی و حرفه‌ای مقرر شد تا در اولین فرصت این کلاس‌ها و دوره‌های فراگیر برگزار شود، شرط به کارگیری در نانوایی‌ها داشتن مدرک فنی و حرفه‌ای است.

سرگزی گفت: ماده اولیه نان خوب است؛ اما متأسفانه بعضی خبازان مهارت کافی ندارند، شهروندان از هر نانوایی که گلایه‌مند هستند با شماره ۱۲۴ تماس بگیرند تا بازرسان در صمت هم از لحاظ کیفیت و هم از لحاظ نظارت بازدید و نظارت کنند.

او بیان کرد: ازآنجایی‌که قیمت نان از نهاده‌های دام پایین‌تر است و برای دامداران به‌صرفه‌تر است حتی نان را باقیمتی بالاتر و کیفیت پایین‌تر از برخی نانوایی‌ها تهیه می‌کنند، در نتیجه دامداران هم به‌نوعی در کیفیت نان تأثیر دارند.

این مسئول گفت: در سطح زاهدان حدود ۵۰۰ نانوایی دولتی، آزاد پز و سنتی پز فعالیت دارند.

بی‌کیفیتی نان را به سامانه ۱۲۴ اطلاع دهید

قنبر کرمی معاون بازرسی و حمایت از مصرف‌کنندگان در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری «عصرهامون»، بیان کرد: در هفته‌ای یک روز گشت مشترک با فرمانداری و اداره کل غله بر موضوع کیفیت نان برگزار می‌شود.

او افزود: بعضی از نانوایی‌ها کم کاری می‌کنند؛ زمان پخت را رعایت نمی‌کنند و سرعت پخت را زیاد می‌کنند که باعث وجود مشکلات زیادی می‌شود.

این مسئول ادامه داد: مواردی که به سامانه ۱۲۴ اطلاع داده می‌شوند، به سراغشان می‌رویم و پرونده تخلف تشکیل می‌دهیم.

او تصریح کرد: عجله‌کردن نانوا در شروع پخت و آشنا نبودن خبازان با دستگاه‌های جدید از عوامل مشکل‌ساز در زمینه کیفیت نان است.

کرمی اظهار کرد: هر نانوایی برای افتتاح باید در فنی و حرفه‌ای دوره دیده باشد و نیروهای کار مهارت موردنظر را کسب کنند.

او افزود: هزار و ۷۶۰ نانوایی در سطح استان وجود دارد و مردم باید در مورد کیفیت و گران‌فروشی و کم‌فروشی نان اطلاع دهند.

معاون بازرسی و حمایت از مصرف‌کنندگان ادامه داد: نانوایی‌هایی که در حاشیه شهر هستند و برای خوراک دام نان می‌پزند به تعزیرات حکومتی ارسال می‌شوند و برخورد لازم با آنها صورت می‌گیرد.

مصرف نان در سیستان و بلوچستان نسبت به سایر استان‌ها و شهرهای کشور بیشتر است و حضور آن در سفره‌های مردم این استان امری بسیار مهم است، این امر می‌طلبد تا مسئولان نسبت به توزیع و تولید نان باکیفیت توجه ویژه‌ای داشته باشند.»

انتهای پیام

بانک صادرات

نوشته های مشابه

پیام

  1. کیفیت نان به کیفیت ارد بستگی دارد نه به مهارت نانوا.1-ارد سفید گلوتون بیشتری نسبت به ارد تیره دارد.و از سوختگی نان جلوگیری میکند۲-یک نواخت نبودن ارد.ارد تولیدی کارخانه از چند نوع ارد درست میشود .که اگر یک نواخت مخلوت نشود.مقدار نمک که تائین کننده کیفیت نان است را نانوا نمیتواند .تشخیص دهد.بنا براین بهتر است از(۱۰۰)کیسه اردی که به نانوایی میاید.به یک اندازه نمک بخورد .اگر مقدار نمک خورشان متفاوت باشد.کاری از دست نانوا بر نمیاید

  2. سلام مثه معلمان که مرتبا ضمن خدمت دارن و ارزشیابی می شوند،نانوایان هم ارزشیابی شوند و یک سامانه ترتیب بدین که خیلی راحت بشه رضایت خود را با استفاده از کد نانوایی پیامک زد.نانوایی هایی که شاکی زیاد داشته باشه آردشو کم کنند یا جریمه بشن.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا