خرید تور نوروزی

نظر امام درباره‌ی الزام حجاب: اگر قابل اجرا نیست اجرا نکنید

پس از تاکید امام خمینی بر الزام حجاب در ادارات دولتی، استاد محمدرضا حکیمی در گفت‌وگویی با آیت الله مطهری می‌گوید: قرار ما با امام این نبود. حالا کجا نوبت حجاب بود؟ ما به مردم وعده اجرای عدالت دادیم.

آیت الله مطهری نیز با تایید گفته‌های آقای حکیمی به دیدار امام خمینی در قم می‌رود.

بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران در این دیدار درباره‌ی موضوع الزام حجاب می‌گوید: من بیان حکم شرعی را کردم، اگر قابل اجرا نیست، اجرا نکنید.

علی مطهری، فرزند شهید مرتضی مطهری که مسئولیت انتشار آثار او را دارد نیز درباره‌ی این روایت از دیدار پدرش با امام خمینی گفته که آن را در یادداشت‌های آیت الله مطهری دیده است.

سایت جماران نوشت:

یدالله سعدی ناشر آثار استاد محمدرضا حکیمی (انتشارات دلیل ما) در مطلبی که کرده، آورده است:

این جانب  به مناسبت مطرح شدن ابلاغ قانون حجاب به دولت، یاد خاطره ای از مرحوم استاد محمدرضا حکیمی افتادم که اگر دوستان بخواهند به نظریات امام هم توجه کنند، شاید راهگشا باشد.

استاد فرمودند: «در اوایل انقلاب امام بیانیه ای صادر کردند که باید خانم ها با حجاب وارد ادارات بشوند، چون اوایل پیروزی انقلاب بود و هنوز بعضی از خانمها بدون حجاب به ادارات وارد می شدند.»

استاد حکیمی فرمودند: من وقتی این بیانیه را از امام شنیدم، با شهید مرتضی مطهری تماس گرفتم و گفتم: آقای مطهری! ما قرارمان با امام این نبود. حالا کجا نوبت حجاب بود؟ ما به مردم وعده اجرای عدالت دادیم.

استاد مطهری فرموده بودند که «من هم نظرم همین است. زود بود که امام این مسئله را اعلام کند.»

استاد حکیمی فرمودند: ظهر روز بعد دیدم راننده شهید مطهری جلوی درب منزل ماست. گفتند استاد داخل ماشین هستند، فرموده اند بیایید به اتفاق برویم قم خدمت امام.

من همراه استاد مطهری موقعی به قم رسیدیم که امام برای نماز مغرب رفته بودند. گفتند فردا صبح برای دیدار امام تشریف بیاورید.

فردا صبح من نرفتم. شهید مطهری رفتند محضر امام و موضوع را با امام طرح کردند و گفته بودند که آقای حکیمی نظرش این است و من هم با نظر آقای حکیمی موافقم. 

امام فرموده بودند: من بیان حکم شرعی را کردم، اگر قابل اجرا نیست، اجرا نکنید.

بنده برای نقل این خاطره، چون نام شهید مطهری مطرح شده بود، با دکتر علی مطهری تماس گرفتم که ببینم اگر از این موضوع اطلاع دارند، چون می خواهم این خاطره را نقل کنم، با آقایان هم مشورت کرده باشم.

دکتر مطهری فرمودند: این دیدار موضوع حجاب را من هم در یادداشت های شهید مطهری دیده ام.

انتهای پیام

بانک صادرات

نوشته های مشابه

پیام

  1. در این گزارش مستند از افراد بزرگی مانند امام خمینی؛ مطهری و حکیمی نام برده شده است. امروز این افراد بزرگ نیستند و … کسانی قرار دارند که در آن حد و اندازه نمی باشند…

    22
    5
  2. جالبه که بعد از ۴۷ سال هنوز وعده عدالت محقق نشده که بماند،همه آرمان ها به باد رفته ولی تا دلت بخواد جریمه و حدود!!

    42
    4
    1. چقد از حدود و جریمه ها اجرا میشه؟
      حد شرب خمر، روزه خواری، حد قذف، جریمه حجاب، روابط نامشروع دختر و پسر، زیرمیزی، زد و بند!!!
      اگر دین درست اجرابشه، مجرمین و متخلفین خودشونو جمع می کنند!
      اجرای درست، بازدارنگی داره

  3. فعلا افرادی مثل بانکی پور به اهداف اسرائیل و آمریکا کمک می‌کنند و اتحاد کشور را مختل می‌کنند که دشمن هم همین را میخواد

    31
    4
  4. جالبه این روایات جدیدا دراومده چرا قبلا که خود این بزرگواران زنده بودند این حرفها نبود؟
    ضمنا قبل از انقلاب اصلا قانون نبوده واز صفر باید شروع میشده ولی بعد از انقلاب بوده بامسئولین غربزده اهمال شده

    13
    25
  5. بنظر من حجاب امر واجب الهی ست مثل نماز و روزه و خمس و زکات
    اما آیا اگر کسی نماز نخواند و روزه نگیرد و خمس و زکات و بقیه ی واجبات را انجام ندهد جریمه می‌شود؟
    بله جریمه می‌شود اما فقط در محضر عدل الهی
    در این دنیا کسی نمی‌تواند شخص دیگری را برای عدم اجرای واجبات الهی قضاوت و محاکمه و جریمه کند .

    34
    18
    1. سلام حرف شما درسته ولی حجاب یه امر اجتماععی هست اگه کسی نماز نخونه مشخص نیست به خودش فقط ضرر میرسانه ولی وقتی کسی بی حجاب ولخته به جامعه ضرر میرسانه

      20
      25
    2. سلام
      حجاب یک مساله اجتماعی و عمومی است.و بی حجابی یک ناهنجاری اجتماعی است که تبعات منفی برای دیگران داره. ولی نماز و روزه و خمس و زکات واجبِ فردی هستن.

  6. اگر اصول کافی را قبول داشته باشیم، طبق احادیث روایت شده در آن پیامبر اعظم هم نتوانسته بود حجاب را اجباری کنند چونکه حجاب فقط برای خاندان پیامبر نازل شد مخصوصاً بخاطر حضرت عایشه که چونکه قد بلندتری و موی سرخی داشتند در بین عموم براحتی شناخته میشد برای لین منظور به پیامبر آیه ایی مبنی بر حفظ حجاب اهل بیت خودشان نازل شد و آنرا تکلیف شرعی را ادا نمود اما هیچ اجباری بر آن نیامده، حالا یکعده بی حجابی را ریشه فساد میدانند اما رشوه خواری و رانت و دست اندازی به بییت المال را اصلاً نادیده می گیرند! ریشه فساد اگر قرار است کنده شود تنها با مسئله حجاب حل نمی شود ابتدا باید سراغ فساد بزرگتر رفت تا مردم هم باور کنند که در اسلام استثنایی در اجرای احکام نیست! هروقت توانستند این فساد را ریشه کن نمایند بسراغ حجاب هم بروند. البته بنده با بی حجابی مخالفم چونکه حجاب همچون حفاظی است از دُر و گوهر. حالا یکعده از خانمها خودشان را با ارزش چون دُر و گوهر نمی دانند و میخواهند براحتی در دسترس دزدان و چپاولگران باشند بحتی نیست! بگذارید اینطور باشند انها ارزش خودشان را از دست داده اند و زوری در با ارزش کردنشان نیست و نباید کرد! آنها هم بجای دُر و گوهر شیشه خرده های کم ارزش جلوه میکنند.

    16
    11
    1. درقران گفته ای پیامبر به زنانت وزنان امتت بگو که سر وگردن خود رابپوشانند .شما تفسیر غلط نکنید ببین برا یه شال چه غوغایی میکنید کاش یه سر برین مدارس ودادگاه ها ببینید طی این دوستل چقدر بی حیایی وخیانت زیاد شده

      13
      9
      1. تو هم راست و دروغ رو قاطی نکن . ب زنان مومن بگو . الان ی زنی مومن نیست ! میخای تو مومن کنی؟ تازه اجباری هم نرده . برو بساططو تو ی سایت دیگه پهن کن

  7. مساله این خاطره اصلا وجوب قانون حجاب نیست‌. بحث آقای حکیمی و مطهری زمان این حکم بوده. چون انقلاب تازه انجام شده نظرشان این بوده هنوز زود است برای این قانون.
    جواب امام هم در برابر استدلال این بزرگواران بوده. که معنیش اینست که اگر الان نمی توانند این یانون را اجرا کنند موکول کنند به زمانی که می توانند اجرا کنند.
    هیچکدامشان در اصل قانونی شون حجاب خدشه وارد نکردند در این خاطرات گفته شده.

    7
    7
  8. نکته بسیار مهمی اشاره فرمودید. “یچکدامشان در اصل قانونی شون حجاب خدشه وارد نکردند”

    3
    3
  9. آبروی امام و اسلام و پیامبر رو بردند با کارهای داعشی .قلب مومن واقعی درد می گیره و متاسفانه نصیحت مراجع تقلید رو هم قبول ندارند بدون شک اینها می خواهند که جوانها رو از اسلام واقعی دور کنن

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا