عاقبت سهم خواهی سنی و جنسیتی
«محسن عموشاهی» عضو بخش تحلیلی انصاف نیوز در یادداشتی دربارهی موضوع سهم از لیستهای انتخاباتی شوراهای شهر برای جوانان و زنان نوشت:
لیست انتخاباتی شوراها جوان میخواهد، یا ژنرال بازنشسته؟
با نزدیکتر شدن به زمان انتخابات شوراها، بحث نهایی کردن لیستهای انتخاباتی نیز داغتر میشود. آنچه در این دوره بیش از گذشته محل بحث بوده، لزوم حضور جوانان و زنان در لیستهای نهایی است. حضوری که از دید جوانان به عنوان حق مسلم آنان بیان میشود. حقی که مشخص نیست قرار است چه بر سر شهرهایمان بیاورد. شهرهایی که از عدم تخصص سیاسیون رنج میکشند، حالا در گیر دعوای سنی و جنسی شدهاند. دعوایی که باز آنچه در آن مطرح نیست، تخصصها و نیازهای لازم برای ادارهی شهر است. در این میان شاید توجه به مسایل زیر، ما را از این جدال بیهوده و بیثمر رها کند.
1: کارکرد اصلی شوراها نظارت بر عملکرد شهرداری و سیاست گذاری برای شهرها است. نظارت بر عملکرد شهرداری نیازمند انسانهایی سالم، متخصص و با تجربه است. انسانهایی که بتوانند هم انحرافات را تشخیص دهند، و هم این انحرافات را فریاد بزنند. بیگمان توانایی تشخیص انحرافات، آن هم در شرایطی که معمولا شهرداریها اطلاعات کافی به شوراها نمیدهند، نیازمند تجربه و تخصص فراوان است.
2: سیاست گذاری برای شهرها نیز علاوه بر تجربیات فراوان نیازمند ارتباطات مناسب با کارشناسان و متخصصان هر شهر است. از سوی دیگر استفاده از تجربیات متخصصین نیازمند هوش اجتماعی بالایی است. هوش و توانایی ذهنی که بتواند سره را از ناسره تفکیک کرده و برای شهرها تصمیم سازی درستی را رقم زند.
3: اگر قرار باشد حضور حتی یک جوان (یا زن) در لیست انتخاباتی، مانع حضور یک فرد مناسب باشد، شهر و شهروند قربانی این دعوا و سهم خواهی خواهند بود. حال شهرهای ما امروز اصلا خوب نیست. کلان شهرهای کشور قربانی مسایلی هستند که به شدت جدی بوده و نیازمند راه حل های جدی هستند. بحرانهای زیست محیطی، اجتماعی و فرهنگی تنها گوشهای از خطرهای در کمین شهرهای کشور هستند.
4: در حقیقت بازی این روزها علاوه بر شهروندان عادی قربانی دیگری هم دارد. این قربانی جدید کسی جز جوانان سیاستورز نیست. جوانانی که گلایهمند از میدان ندادن به خود هستند، حق خود را به اشتباه در لیستهای انتخاباتی پیگیری میکنند. حق جوانان باید در کادرسازی و چهرهسازی ادا شود. حق جوانان باید از میدان دادن به آنها در دستگاههای اجرایی پیگیری شود. واقعیت این است که جوانان اصلاح طلب به جبر زمانه و با بیمهری دولتیها، کم تجربه رشد کردهاند. از همین رو، حتی در صورت برگزیده شدن نمیتوانند پرچمدار توسعهی پایدار شهرها باشند.
5: حضور جوانان در لیستهای انتخاباتی بدون پشتوانههای تجربی کافی، در نهایت به بیاعتبار شدن لیستها و حتی خود جوانان خواهد انجامید. امری که بسیاری از ژنرالهای بازنشسته را در دل خوشحال میکند. شوراهای شهر محل تجربه اندوزی نیست. شوراها محل پس دادن تجربیات پیشین و استفاده از ارتباطات با متخصصین است. شوراها نه جای ژنرالهای بازنشسته است، و نه جای جوانان و زنانی که به لطف نظام سهمیهبندی وارد لیستهای انتخاباتی میشوند. شوراها محل حضور متخصصانی است که علاوه بر تخصص و تجربهی پیشین خود، توانایی استفاده از تجربیات و تخصص دیگر متخصصان را نیز داشته باشند.
انتهای پیام