شفیعیان: وارد نشدن به بازی «بگم بگم» کار عاقلانه دولت بود
پایگاه خبری جماران: اگرچه در آغاز به کار پزشکیان بسیاری به تیم رسانهای دولت پیشنهاد میکردند گزارشی از وضعیت کشور در هنگام تحویل دولت یا اصطلاحا «گزارش روز صفر» ارائه دهد، اما دولت با هدف حفظ آرامش مردم و تقویت گفتمان وفاق، سعی کرد تمرکز خود را معطوف به حل مشکلات کند و از اقدامات این چنینی که احتمالا آوردهای جز بالا گرفتن دعواهای داخلی ندارد، بپرهیزد.
البته که با وجود خودداری دولت از بیان حقایق تلخ کشور، باز هم جناح رقیب دست از حملات خود برنداشت و از پشت تریبونهای در اختیار خود و رسانههایش، سعی دارد تمام مشکلات کشور و منطقه را به گردن دولتی بیندازد که تنها ۱۰۰ روز از آغاز به کارش میگذرد. بدون اینکه توجه کنند در سه سال گذشته دولت دست چه جناحی بوده و اساسا آغاز بسیاری از مشکلات کشور نیز به همان دوران بازمیگردد.
مواضع تند اصولگرایان علیه دولت، صرفا به دلسوزیهای ظاهری برای مشکلات مردم محدود نمیشود و این افراد مدتهاست که شدیدترین حملات را نسبت به محمدجواد ظریف، معاون راهبردی رئیسجمهور انجام میدهند؛ کسی که از محبوبترین اعضای کابینه دولت محسوب میشود و بخش زیادی از آرای مردم در ایام انتخابات نیز در نتیجه تحرکات او به سبد رای پزشکیان ریخته شد. البته که کینه اصولگرایان نسبت به ظریف، بحث دیروز و امروز نیست و ریشهاش به حداقل 11 سال گذشته برمیگردد.
چنین برخوردهایی از سمت اصولگرایان آن چنان شدت گرفته که محمدرضا عارف، معاون اول دولت چند روز پیش در توییتی اعلام کرد، «اگر بیانصافیها در قبال دولت ادامه پیدا کند، در گام اول تذکر میدهیم، اما اگر باز هم ادامه یافت، آن وقت مجبور میشویم که برای مردم بازگو کنیم که شرایط وزارتخانههایی که تحویل گرفتیم چگونه بوده است. ما نمیخواهیم کاری کنیم که مردم نگران شوند.» اظهاراتی که به نوع دیگری از سمت سخنگوی دولت نیز مطرح شد.
در چنین شرایطی بسیاری معتقدند دولت برای حفظ پشتوانه مردمی خود هم که شده، باید به این حملات پاسخ داده و هر چه سریعتر گزارشی از آنچه تحویل گرفته را به مردم ارائه دهد. در مقابل عدهای دیگر چنین واکنشی را عاقلانه نمیدانند و بر لزوم ادامه یافتن سکوت دولت تاکید دارند.
علیاصغر شفیعیان، عضو ستاد رسانهای پزشکیان از جمله افرادی است که معتقد است دولت باید بدون توجه به حملات جبهه رقیب، به کار خود ادامه دهد و وارد بازی قدیمی پیدا کردن مقصر که بعضا دولتهای قبل به آن ورود پیدا میکردند، نشود.
شفیعیان در گفتوگو با خبرنگار جماران، با اشاره به خودداری دولت از پاسخ به تندروها، اظهار کرد: تأکیدات آقای پزشکیان نیز از ابتدا همین بوده که دولت باید به جای پیدا کردن مقصر، بر حل مشکلات مردم تمرکز کند. اصولا هم بر کسی پوشیده نیست که تا کنون چه افرادی روی کار بودهاند و چه کردهاند. بیان مشکلات جز اینکه کام مردم را تلخ کند، دستاورد دیگری ندارد. مردم هم میدانند که در دولت قبل، شرایط به چه شکل بود و اعتراضات معیشتی و بحرانهای سیاست خارجی در چه سطحی قرار داشت.
وی افزود: اینکه دولت مدام اعلام کند کشور را در چه شرایطی تحویل گرفته، ممکن است این پیام را به مردم برساند که برنامهای برای حل مشکلات ندارد و صرفا میخواهد با برشماری مشکلات، از زیر بار مسئولیت شانه خالی کند. زمانی یکی از روسای قوه قضائیه، در آغاز کار خود گفت من یک مخروبه را تحویل گرفتم. اما بعد همه دیدند که در نهایت خود او چه کارنامهای را از خود به جای گذاشت.
عضو ستاد رسانهای دکتر پزشکیان ادامه داد: اینکه دولت بخواهد مشکلات بهجامانده از دولت قبل را برای مردم فهرست کند، علاوه بر ایجاد ناامیدی برای مردم، باعث خواهد شد افرادی که در دولت قبل سمتی داشتهاند و اکنون در نهادهای قدرتمند دیگری حضور دارند، تحریک شده و اقدام به سنگاندازی جلوی پای دولت کنند. پس چه بهتر که دولت چهاردهم وارد بازی «بگم بگم» نشد و حتی سعی کرد از جریان رقیب خود نیز برای بازسازی کشور استفاده کند.
شفیعیان اضافه کرد: آقای پزشکیان حتی در ایام انتخابات هرگز به روی رقیب خود نیاورد که دولت منتسب به آنان، سه سال با کشور چه کرد و با همین مشی توانست از مجلسی که اکثریت مطلق آن در دست جناح رقیب است، برای کل کابینه خود رای اعتماد بگیرد. با توجه به اینکه دکتر پزشکیان جزو جریان میانهرو است و اکنون این جریان در سطح قدرت اقلیت محسوب میشود و جریان رقیب صاحب قدرت است، از این منظر نیز عاقلانه است که با طرف مقابل مدارا شود.
وی با بیان اینکه البته از نظر اخلاقی نیز آقای پزشکیان صلاح نمیداند دنبال مقصر مشکلات بگردد، گفت: من بعید میدانم که این مرام دکتر پزشکیان تغییر کند و حتی به طرفداران دولت نیز توصیه میکنم وارد این عرصه نشوند، زیرا نتیجهای جز دعواهای رسانهای و تضعیف گفتمان وفاق دکتر پزشکیان نخواهد داشت.
این فعال رسانهای ضمن انتقاد از عملکرد تیم رسانهای دولت چهاردهم، عنوان کرد: من تا اینجا هیچ کارنامه مثبتی از این تیم نمیبینم و به نظرم حتی اگر دولت این تیم را نمیداشت، اکنون وضعش بهتر بود. در طی دهههای اخیر بخش رسانهای و روابط عمومی دولت بسیار متورم و بیخاصیت شده و حال اگر افراد ناکارامد یا غیرهمسو با رئیسجمهور را هم وارد این تیم کنید، حتما بدتر خواهد شد. انتصابات دولت چهاردهم در حوزه رسانههای دولتی بسیار کند در حال انجام است. حتی به نظر من دولت سیزدهم، برای تیم رسانهای خود از افراد کارآمدتر و مجربتری متناسب با گفتمان خود استفاده کرده بود.
انتهای پیام