خرید تور نوروزی

بازگشت معشوق با دعانویسی تلفنی!

سایت گیل خبر (گیلان) نوشت: «دعانویسی در عصر تکنولوژی؟ شاید در نگاه اول عجیب به نظر برسد، اما این واقعیتی است که با آن مواجه هستیم. در سال‌های اخیر، این کسب‌وکار عجیب و غریب از حالت سنتی خود خارج شده و با استفاده از فضای مجازی، شکل تازه‌ای به خود گرفته است. اکنون دیوار و اینستاگرام، مملو از آگهی‌هایی است که زیر عنوان فروش کتاب‌های دینی، فروش انگشتر موکل‌دار و مواردی از این قبیل، کارهای دعانویسی و طلسم‌نویسی را تبلیغ می‌کنند.

استان گیلان هم از این ماجرا مستثنی نیست. حتی می‌توان گفت برخی محله‌های شهر رشت و برخی شهرهای دیگرِ استان به دلیل حضور این افراد شهرت دارند. این افراد به‌راحتی و بدون هیچ محدودیتی فعالیت خود را تبلیغ می‌کنند. نگاهی به آگهی‌ها کافی است تا عباراتی مانند “بازگشت معشوق”، “بستن زبان مخالفان”، “ابطال سحر و جادو” یا حتی “احضار موکل مسلمان” را مشاهده کنید.

برای بررسی‌ بیشتر، خبرنگار گیل خبر با ساخت یک سناریوی خیالی، با یکی از این افراد تماس گرفت. دعانویس شیاد نیز، بدون آگاهی از خیالی بودن ماجرا، به داستان ساختگی خبرنگار گیل‌خبر بال و پر داد و به اصطلاح پیاز داغش را زیاد کرد. در این مکالمه، دعانویس اطلاعات شخصی، مانند اسم و اسم مادر، را درخواست کرد و برای نوشتن دعا مبلغ ۶۰۰ هزار تومان هزینه تعیین کرد. نکته جالب این است که تمامی این فرایند از راه دور انجام می‌شود و نیازی به حضور مشتری نیست. این افراد حتی تأمین مواد مورد نیاز – که مشخص نیست شامل چه چیزهایی می‌شود – را نیز بر عهده دارند. همه‌چیز ساده و سریع، درست مانند یک خرید آنلاین!

این سؤال پیش می‌آید که چرا کسی جلوی این افراد را نمی‌گیرد؟ در حالی که روی بسیاری از مسائل دیگر، مانند محدودیت‌های اجتماعی نظیر حجاب یا فیلترینگ، سخت‌گیری می‌شود، این افراد به‌راحتی به کار خود ادامه می‌دهند. اگر نظارت و پیگیری درستی انجام شود، شناسایی و برخورد با این افراد کار دشواری نیست.

از همه عجیب‌تر این است که در قرن بیست و یکم و عصر تکنولوژی، با وجود پیشرفت‌های علمی و دسترسی گسترده به اطلاعات، همچنان بازار خرافات این‌چنین داغ است. اینکه مردم برای حل مشکلات خود به این روش‌ها روی می‌آورند، زنگ خطری است؛ هم برای آگاهی عمومی و هم برای نهادهای نظارتی.

این موضوع، به‌ویژه در استان گیلان، که مردم آن باورهای فرهنگی و مذهبی غنی دارند، جای تأمل بیشتری دارد. ادامه این وضعیت می‌تواند به اعتماد مردم به یکدیگر و به نهاد‌های مسئول آسیب بزند. زمان آن رسیده است که نهادهای مسئول به این موضوع ورود کنند و جلوی این سوءاستفاده‌ها را بگیرند. زیرا دعانویسی تنها یک شغل نیست؛ بلکه بازی با احساسات، باورها و زندگی مردم است.»

قبلا مطلبی با عنوان مکالمه‌ی یک جن‌گیر با مشتری: جنی عاشق‌ات شده است! در انصاف نیوز منتشر شده است که می‌توانید از اینجا بخوانید.

انتهای پیام

بانک صادرات

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا