دلایل کاندیداتوری احتمالی پزشکیان برای ریاست جمهوری
«علی اصغر شفیعیان»، مدیر مسوول انصاف نیوز: در حالی که چند روز به زمان ثبت نام کاندیداهای ریاست جمهوری مانده، احتمال کاندیداتوری مسعود پزشکیان – نایب رییس اول مجلس و وزیر دولت اصلاحات – یکی از «مساله»های آن است؛ یک اصلاح طلب، مدیری توانمند و خوش نام، دست پاک، عدالتخواه، صریح و آزاده.
پیش از نوروز با دکتر پزشکیان در مجلس در این باره صحبت کردم. در اینجا تنها تحلیلم را مینویسم، و بدیهی است که نظر ایشان صرفا از زبان خودشان مطرح خواهد شد.
آقای پزشکیان چهار سال پیش به اصرار و دعوت جمعی از جوانان دغدغهمند قبول کرده بود که پا به عرصهی انتخابات بگذارد، البته با لحاظ جایگاه خاتمی و مرحوم هاشمی. در نهایت هم همان شد، یعنی از کاندیدای مورد حمایت آنها حمایت شد؛ حسن روحانی.
امروز اما پزشکیان چه دلیلی دارد برای کاندیداتوری در زمانی که دکتر روحانی کاندیداست؟ به نظرم دلایلی که وجود دارد همگی قابل درک و توجه هستند؛ از جمله:
1 : «غرور» دولتمردان یکهتاز در این چهار سال، مورد انتقاد بخشهایی از کسانی است که از آنها حمایت کرده، به آنها رای داده و تاکنون نیز پای آنها ایستادهاند. اگر از برج عاج نشینی پایین نیایند و به جایگاه واقعی خود پی نبرند، بیشترین ضربه را در درجهی اول خود آنها میخورند و بعد مردم و جریانی که از آنها حمایت کرده است.
2 : عملکرد وزارت بهداشت و درمان به ویژه در طرح تحول سلامت که پاشنه آشیل دولت است. اگر از همان روز اول که پزشکیان و معدود کسانی با پیش بینی دقیق ایرادهای آن را میدیدند و فریاد میزدند ولی سانسور میشدند، ضعفها رفع میشد به امروز نمیرسیدیم که به چاه ویلی تبدیل شده و هر چه پول بیزبان در آن ریخته میشود باز هم پر نمیشود و هدف اصلی طرح که رفع تبعیض و بی عدالتی، به نفع مناطق کمبرخوردار بود نیز نه تنها رفع نشده، بلکه با این طرح بدتر شده است.
3 : علی رغم دستاوردهای تنش زدایی در سیاست خارجی که مورد تحسین و تقدیر است، اما وعدههای حوزهی سیاست داخلی محقق نشده است؛ از جمله مگر وعدهی رفع حصر داده نشده بود؟ اگر داده شده پس چرا تا امروز هیچ توضیح شفافی و تحرکی که از سوی رای دهندگان ملموس باشد اتفاق نیافتاده است؟
4 : قومیتها و مناطق محروم حقوقی دارند که توجه به آنها در وعدههای آقای روحانی وجود داشت، اما ضعفها در این حوزه ادامه دارد و عدم توجه به آنها باعث انباشت انتظارات شده است.
5 : صدای مردم را باید شنید؛ عملکردها در جاهایی از جمله در تعدادی از وزارتخانهها با خواستههای مردم فاصلهی زیادی دارد. برای پاسخ به خواست و انتظار مردم، تغییر در بخشی از وزارتخانهها و سازمانها واجب است و ادامهی راه این چند ساله به هیچ وجه راضی کننده نیست.
6 : آقای روحانی در سال 92 با حمایت چه جریانی انتخاب شد؟ پس چرا از نیروهای آن جریان به خوبی استفاده نشد؟ بالاخره برای پیشبرد دیدگاهی که در سال 92 پیروز شد، میبایست از نیروهای توانمند گستردهتری استفاده میشد که نشد. اینها هم سرعت رسیدن به انتظارات را پایین میآورد و هم دلسرد کننده است برای هواداران و رای دهندگان.
اینها فقط بخشی از انتقاداتی است که به دولت وارد است و بخشی از هواداران البته بنا ندارند که بنا به مصلحت، به آن بپردازند. با این حال بخشی از آنهایی که چنین دغدغههایی دارند در این مدت به آقای پزشکیان مراجعه کرده و از او خواستهاند که وارد میدان شود.
البته یک نکته همیشه مورد تاکید اوست؛ این که تفرقه خوب نیست. شاید همین تاکید باعث شده تصمیم گیری برای کاندیداتوری سخت شود وگرنه پزشکیان یکی از کاندیداهای پای صندوق رای است برای بالا نگه داشتن پرچم اصلاحات.
انتهای پیام
چراآقایانیکه دربالانشستندوپرچم تحولخواهی واصلاحات رادردست دارندبه خواست توده مردم وبدنه اصلاح طلبان التفات ندارند؟والله وبالله روحانی باچالش جدی محبوبیت روبروست .بارهاگفته ایم پاشنه آشیل روحانی ضعف مدیریتی درهمه ابعاداست هم دربخش اقتصادی وهم درسیاسی.مامیدانیم دولتهای سایه اقتصادی وسیاسی دراین کشورهست که حتی خصوصی سازی واجراگشتن اصل 44راابترمیکندومیدانیم اگرهمه چیزخصوصی نشوداصل 44تحقق نمی یابداماآقای روحانی درزیرمجموعه اش حرفی برای گفتن نداردومردم قیاس این دولت بادولت متوهم وهاله ای ازنورراقبول ندارند!ملت میگویدشماکه اهل تدبیروتحول وواقع گرابوده ایدچکارکردین؟حقیقتاًاین دولت هم کم وبیش مثل دولتهای قبل دورتسلسل کم نتیجه راطی کرده وغالباًکسانی رابکارگرفته که درستادانتخاباتش یارش بوده اندوبه توانایی ونوگرایی آنهاعنایتی نداشتندودرادامه کاربسیارمنفعل وتاسف بارتراینکه غالب مدیران دولتهای قبل سرکاربوده اند!باباجان:اداره این مملکت وراضی نگهداشتن ملت بااین همه ثروت کارسختی نیست کافیست مدیران اهل دانش ونوگراوشجاع وعزت نفس باشندودرتحول مدیریت واموراداری مماشات راکناربگذارندوفقط خواست ملت ودانشگاهیان رالحاظ نه به اصطلاح نافذین سیاسی ومذهبی!!!دراین ارتباط پزشکیان ومطهری گزینه مناسبی هستند.والاروحانی بایدخانه تکانی بکندومتعهدبشوددرراستای فرمایشات اخیر رهبری درمشهدهمه چیزرامتحول خواهدساخت بویژه ساختارمدیریت کشورراونیزهمه چالشهای پیش روی پیشرفت کشوررابخصوص دولتهای سایه وخصولتیهارابرملامیکندوافشای دستهای پنهان وآشکارودورساختن قرابتهاودوستیهاومنتسبین ازعرصه مدیریت ونیزبه صحنه آوردن پاکدستهاوقانع نه زیاده خواهان ومعرفی هرمتخلف ریزودرشت به مراجع قضایی.دراین صورت میتوان امیدواربود!
آقای انصاف نیوز تا قبل از اینکه این مقاله را بخوانم از بعضی از مقالات شما شک داشتم که شما واقعا اصلاح طلبید؟ اما با این مقاله یقین پیدا کردم نفوذی هستید.
عبکریم جان ، جناب پزشکیان با هماهنگی جناب روحانی کاندید میشود،
این تیتر صفحه اول روز نامه آرمان چاپ امروز ۱۶ فروردین است.
خودت رو ناراحت نکن و تند نرو دوست عزیز !
در آن تیتر روزنامه ی آرمان یک علامت سوال جا افتاده است، از متن آن هم مشخص است
اینکه اصلاح طلبان در حین انتقاد به دولت روحانی و دوباره رای دادن به وی هست ، کار درست و منطقی است .
تمام انتقادهای جناب شفیغیان به دولت روحانی هم قابل قبول ، و باید برای دور دوم جناب روحانی یک خانه تکانی حسابی انجام دهد و چیدمان کابینه دولت خود و همچنین استانداران را تغییر دهد و از شخصیت های اصلاح طلب و کاردان ببشتر استفاده کند .
این کار در دور دوم برای جناب روحانی راحت تر و امکان پذیرتر است .
با وجود همه انتقادها , در این چهار کارهای خوب و اساسی که نمیشود منکر آن شد صورت گرفته ، و بقولی آوار برداری اون هست سال سیاه و شوم انجام شده و پی ریزی و فونداسیون نسبتا خوبی صورت گرفته که میتواند در ۴ سال آینده با تدبیر و امید ، سازندگی و پیشرفت سرعت بیشتری به خود گیرد.
و مطرح کردن کاندیداتوری چناب پزشکیان عزیز هم خوب و پسندیده است ، و حتی من معتقدم که شخصیت های دیگر اصلاح طلب هم بایستی مطرح گردنند ، چون شخصیت های در قد و قواره پست ریاست جمهوری ، در جناح اصلاح طلبان کم نیستند و باید اینها را مطرح و آماده
برای انتخابات سال ۱۴۰۰ کرد .
مگر رئیس جمهور چقدر قدرت دارد که انتظار رفع حصر و بهبود اقتصاد از او داریم ، همین دیروز خاتمی را از دید و بازدید عید محروم کردند ، …
به نظرم شیخ اعتدال وامدار غالب وزراء و مدیران کابینه اش است که علیرغم کمتوانی های مشهود ، قادر به تغییر آنها نبوده !
متاسفانه این ضعف های مدیریتی آنقدر مشهود است که برای تحلیل آنها ضرورت ندارد که دانش آنچنانی داشت ، شخصا طی این چند سال از نزدیک با برخی مدیران استانی کار کرده ام ، دانس و توان مدیریتی اکثر این نفرات با مشخصات جایگاهشان به رقم تأسف باری فاصله دارد و از اندک ظرفیت های پست شان بهره برداری نکرده اند و یا اگر تدبیری و یا دستاوردی هم داشته اند عاجز از ارایه آن بوده اند !
سرگرم شدن به لهو و لعب حزبی به جای کسب حمایت مردمی ، غرور مسند به جای خضوع خدمت ، انتصابات سلیقه ای عوض شایستگی که بالاخص در مدیریت های روابط عمومی به طرز اسف باری جلوه نموده از دیگر ضعف های مدیریتی است ، آنچنان که اینگونه تصور میشود که دولت اعتدال بنای مدیریت چهار سال داشته و نه ۸ سال !!!
در مورد کابینه به تعمیم از کارایی مدیران استانی ، بازنگری اساسی و زیر بنایی در ساختار مدیریتی ۱۱ وزارتخانه از همان شروع سال سوم ریاست دکتر روحانی برای عوام هم واضح بود ، اینکه چرا ایشان اقدامی نکرد ، به نظر استدلالی که قبلا بدان اشاره شد ، صدق میکند !
به هر حال ، شخصا بر مبنای عملکرد چهارساله دولت بالاخص در مورد گزارش مضحک حقوق های نجومی و دفاع انقلابی بودن از نجومی بگیران ، آزموده را آزمودن خطاست !