تحليل پرتیراژترین روزنامه عرب زبان از عکس روحانی در کنار جوانان
«محمد برهومه» تحلیلگر سیاسی اردنی در یادداشتی تحت عنوان «درباره عکس روحانی درکنار دو دختر» اشاره می کند که واکنش مثبت جوانان ایرانی به این عکس در شبکه های اجتماعی نشان از تغییر و تحولات عمیقی در جامعه ایران دارد.
به گزارش سايت روزنو، این تحلیلگر سیاسی عرب زبان در «الحیات» می نویسد:«همزمان با نوروز تصویری منتشر شده از حسن روحانی رییس جمهوری ایران در جریان کوهنوردی در شبکه های اجتماعی جنجال افرین شد. روحانی در عکس با لباس ورزشی و کلاه بود و تیپ جوان پسندی داشت.
برخی گفتند که این عکس برای جذب جوانان برای شرکت در انتخابات ریاست جمهوری در تاریخ ۱۹ مه و جذب رای از سوی روحانی بوده است. با این حال، بحثی که این عکس ساده در میان میانه روها و تندروها موجب شد را نباید دست کم گرفت چرا که از نظر سیاسی و فکری نشان از شکاف عمیق میان این دو جریان با یکدیگر دارد.
این عکس نشان داد که جوانان ایرانی خواستار آزادی و حق انتخاب نوع پوشش و تقدس زدایی از فرد و افراد هستند و حس زیبادوستی قوی ای دارند.
برخی از آنان در نظراتی خطاب به روحانی گفتند که آقای روحانی شما بدون عمامه خیلی خوشتیپ هستید. نظردهنده دیگری نوشته بود که روحانی می خواست به مردم ایران بگوید که هیچ مشکلی با دخترانی که حجاب شان متناسب با معیارهای رسمی نیست ندارد و نوع لباس آنان برایش اولویت ندارد».
تحلیلگر «الحیات» در ادامه می نویسد:«با این حال، تندروها ساکت نیستند. آنان می داند در صورت سکوت به حاشیه رانده می شوند. آنان در اینستاگرام نوشتند که اگر گشت ارشاد در ارتفاعات کوهستانی بود ممکن بود روحانی را بازداشت کند چرا که با عکس انداختن در کنار دختران بدحجاب از دید آنان بدحجابی را تشویق و ترویج می کرد و این موضوع در تضاد با ارزش های مشروع و پذیرفته شده از دید آنان است. آنان نوشتند که روحانی جوانان و شهروندان را به شورش علیه سنت های مذهبی فراخوانده است».
الحیات در ادامه می نویسد:«باراک اوباما رییس جمهوری سابق امریکا و مقام های اروپایی با امضای قرارداد هسته ای ایران سبب شدند تا مقام رییس جمهوری در ایران در برابر نهادهای خاص غیر پاسخگو خود را نشان دهد و پس از چند دهه، اعتدال جای ستیزه جویی و اظهارات تند را بگیرد. با این حال، در عمل در داخل در فضای سیاسی ایران تغییر گسترده ای ایجاد نشده و در منطقه نیز ایران کماکان به حمایت از شبه نظامیان شیعه ادامه می دهد».
برهومه معتقد است که درشرایط فقدان ایت الله هاشمی احتمال احیای جنبش تندروی افراط گرا در ایران و قدرت گیری بیش تر آن وجود دارد. او می نوبسد:«نهادهایی خاص اکنون نیز دست بالا را در ایران دارند و می خواهند هژمونی کاملی بر قدرت و ثروت در ایران داشته باشند .
تحلیلگر این روزنامه در پایان می نویسد:«در چنین فضایی است که پس از آن که روحانی به تازگی در تلویزیون دولتی ایران درباره ازادی های اجتماعی بیش تر گفت خشم افراط گرایان تندرو را موجب شد و آنان گفتند که چگونه می توان به حلال و حرام خندید»؟
انتهای پیام