واکنش مولوی عبدالحمید به اتفاقات سوریه و سقوط اسد
مولوی عبدالحمید با اشاره به اتفاقات اخیر در سوریه و سقوط بشار اسد گفت: متاسفانه مسئولان سابق سوریه تجمعات و تظاهرات مسالمتآمیز مردم را تحمل نکردند و حرف مردم را نشنیدند و مردم را ندیدند و متوسل به خشونت شدند که در نتیجه معترضین هم سلاح در دست گرفتند و سوریه که کشوری آباد بود متضرر شد
به گزارش انصاف نیوز و به نقل از پایگاه اطلاعرسانی دفتر امامجمعه اهل سنت زاهدان، مولوی عبدالحمید گفت: تحولات اخیر سوریه باید مورد توجه تمام اندیشمندان و تحلیلگران جهان قرار گیرد. الله تعالی نیز میفرماید: «فاعتبروا یا اولی الالباب» یعنی از اتفاقات و تحولات و نشیبوفرازهای دنیا درس و عبرت بگیرید.
او در ادامه افزود: در «بهار عربی» که چند سال قبل در بسیاری از کشورهای عربی رخ داد و یک تحول جهانی بود، مردم سوریه نیز با خواستۀ مشارکت در سرنوشتشان در حاکمیت این کشور قیام کردند. البته خواستههای ابتدایی مردم سوریه خواستههای منطقی و آسانتری بودند؛ بهطوریکه حکومت و مسئولان سوریه میتوانستند آنها را بشنوند و برآورده کنند.
امامجمعه زاهدان گفت: متاسفانه مسئولان سابق سوریه تجمعات و تظاهرات مسالمتآمیز مردم را تحمل نکردند و حرف مردم را نشنیدند و مردم را ندیدند و متوسل به خشونت شدند که در نتیجه معترضین هم سلاح در دست گرفتند و سوریه که کشوری آباد بود متضرر شد؛ بسیاری از انسانها کشته شدند و بسیاری دیگر در زندانها گرفتار بدترین شرایط شدند و ظلم بزرگی بر مردم سوریه تحمیل شد.
🔹 اکثر مردم سوریه با تحولات اخیر در این کشور همراه شدند
مولوی عبدالحمید در ادامۀ سخنانش به سقوط حکومت بشار اسد در سوریه اشاره کرد و گفت: در قیامی که اخیرا در سوریه صورت گرفت گروهها و احزاب مختلفی حضور داشتند و به همین دلیل اکثریت مردم سوریه با این تحولات همراهی کردند و این تحولات تا اینجا مسیر منطقی و صحیحی را طی کرده است؛ بهطوریکه تلاش کردند با حداقل تلفات و بهصورت مسالمتآمیز به پیش بروند و کشور در دست خودِ مردم سوریه بیفتد.
🔹این گروه توانست با کمترین تلفات و آسانترین روش، سوریه را بگیرد
امامجمعه زاهدان اظهار داشت: دغدغهای که ما و تمام جهانیان داشتیم این بود که وقتی این گروه در سوریه روی کار بیاید چه نوع برخورد و روشی خواهد داشت، اما موضوعی که سبب تعجب جهانیان شد این است که این گروه چگونه توانست بدون تلفات سنگین و با آسانترین روش، کشور را بگیرد.
او افزود: تمام سیاستمداران و کارشناسان پیشبینی میکردند که در این گروهها افراد افراطی هستند که وقتی وارد مناطق بشوند انسانهای زیادی را قتلعام خواهند کرد، اما بر خلاف تمام این تحلیلها و پیشبینیها این گروهها وقتی بر اوضاع مسلط شدند همان جملهای را اعلام کردند که پیامبر اکرم صلیاللهعلیهوسلم در فتح مکه اعلام کرد و خطاب به تمام دشمنان و مخالفان فرمود: «إذهبوا، أنتم الطلقاء» بروید؛ همۀ شما آزاد هستید و کسی با شما کاری ندارد. گروههای سوری فقط اعلام کردند بعدها کسانی را که مرتکب جنایت شده و دستشان به خون مردم آغشته است، محاکمه و مجازات خواهند کرد.
🔹 از زندانهای سوریه گزارشهایی میرسد که انسان نمیتواند بر زبان بیاورد
امامجمعه زاهدان اشارهای هم به وضعیت زندانیان در دوران حکومت بشار اسد کرد و گفت: بعد از تسلط حرکت جدید بر سوریه، زندانها را نیز باز کردند که از وضعیت این زندانها گزارشها و روایتهایی موجود است که انسان نمیتواند بر زبان بیاورد که چه بر سر زندانیان آمده است.
🔹در حرکت اخیر سوریه به مردم و مقدسات ادیان و مذاهب توجه شد
مولوی عبدالحمید ادامه داد: نکتۀ قابل توجه دیگر اینکه این گروهها به مردم توجه کردند. معمولا در دنیا وقتی کودتایی در یک کشور صورت میگیرد کودتاچیان محکم بر کرسی قدرت مینشیند و چندین سال میگذرد و انتخاباتی برگزار نمیشود، اما در تحولات اخیر سوریه این گروهها وقتی کشور را در دست گرفتند ارتش را سرمایۀ ملی معرفی کردند و اعلام کردند که کارمندان بر وظایف خودشان باقی بمانند تا زمانی که دولت جدید توسط مردم انتخاب شود. همچنین اعلام کردند که ما دولت نیستیم و دولت بعدی منتخب مردم خواهد بود.
او نوع برخورد با ادیان و مذاهب در تحولات اخیر سوریه را نیز مورد اشاره قرار داد و گفت: دغدغۀ دیگری که بسیاری داشتند این بود که گروه جدیدی که کنترل کشور را در دست میگیرد با سایر ادیان و مذاهب چه برخوردی خواهد داشت و سرنوشت قبور و مزار بزرگانی که مذاهب مختلف برای آنها تقدس و احترام قایل هستند چه خواهد شد. اما گروههای جدید وقتی روی کار آمدند اعلام کردند که سوریه متعلق به تمام اقوام و ادیان و مذاهب است و تمام مذاهب و ادیان آزادی دارند و منافع همه در این کشور محفوظ است. همچنین اعلام کردند که با کشورهای همجوار و سایر کشورها و ملتها نیز روابط حسنه خواهند داشت.
🔹 باید منصفانه قضاوت کنیم؛ حرکت اخیر در سوریه بر مسیر درست است
امامجمعه زاهدان تصریح کرد: ما باید عادلانه و منصفانه قضاوت کنیم. تمام این مسائل نشان میدهند که حرکتی که در سوریه ایجاد شد بر مسیر درست است. تحلیل تمام دنیا ازجمله تفسیر و تحلیل کارشناسان و رسانههای کشور ما نیز همین است که این حرکت بر مسیر عاقلانهای قرار دارد و تا این لحظه نقطهضعفی نداشته که اگر ضعفی میداشت ما نسبت به اصلاح آن تذکر میدادیم.
او ادامه داد: حکمت تاخیر پیروزی انقلاب و حرکت مردم سوریه این بود که تجربه کسب کرده و در مسیر درست قرار گیرد؛ چنانکه در حرکت اخیر هم قوانین و عرف بینالمللی و هم حقوق بشر در نظر گرفته شد.
🔹 باید از تحولات تاریخ درس گرفت و به ملت توجه کرد
مولوی عبدالحمید در ادامه بر لزوم «درسگرفتن از تاریخ» و «توجه به ملت» تاکید کرد و اظهار داشتند: برخی از مسئولان کشور گفته بودند که ما قبلا به بشار اسد تذکر داده بودیم که با ملت خودتان بنشینید و به خواستههای مردم توجه کنید، اما بشار اسد به این تذکر توجه نکرد و با این سرنوشت دچار شد. معنای این حرف آن است که بعضی از مسئولان ما نیز به همین نتیجه رسیدهاند که ملت اصل است و باید حرف ملت را شنید و به خواستههایش رسیدگی کرد. همه باید از تاریخ و از چنین جریانات و تحولاتی درس بگیرند.
🔹 مردم صاحبان اصلی کشور هستند؛ باید حرفشان را شنید و به خواستههایشان رسیدگی کرد
🔹 منافع و مشکلات مردم ایران بر مشکلات سایر کشورها اولویت دارند
امامجمعه زاهدان در ادامه افزود: معتقدیم همه باید به مردم توجه کنند. هیچ کشوری مال یک طیف نیست، بلکه متعلق به تمام ملت است. مردم صاحبان اصلی کشور هستند و حکومت و دولت و مجلس هرچه دارند از ملت دارند و باید ملت در نظر گرفته شود. حرف ما در گذشته که در آن افراط و تندروی نبوده، نیز همین بوده که خواستههای زنان و جوان و دانشگاهیان و تودۀ مردم شنیده شوند و مسئولان فرصت را از دست ندهند و حرف مردم را بشنوند.
امامجمعه زاهدان خاطرنشان ساخت: بارها این موضوع گفته شده که شما بر منافع ملت ایران تمرکز کنید، زیرا مردم ایران هستند که برای شما میمانند. این ملت و این خاک سرمایه و دارایی شماست و شما قبل از هر کسی و هر جایی به این ملت و این خاک توجه کنید. باید با این ملت محبت و به مشکلاتش رسیدگی شود. مشکلات مردم ایران بر مشکلات مردم سایر کشورها اولویت دارند.
🔹 ملت ایران در دولت سیزدهم بیشترین فشارها را متحمل شد
مولوی عبدالحمید گفت: ملت ایران در دولت سیزدهم بیشترین فشارها و ضررها را متحمل شد. اقوام و مذاهب در آن دولت متضرر شدند و بسیاری از نمازخانهها بسته شدند و بعضی از نمازخانههای مهم را کاملا تصرف کردند. برخی از نهادها و ارگانها بر مردم فشار وارد کردند و این فشارها هنوز ادامه دارند، درحالیکه فشار جواب نمیدهد.
او افزود: مردم ایران مردم فهیمی هستند. باید با این مردم بنشینید و با گفتمان و سعهصدر و دوراندیشی به خواستههایشان رسیدگی کنید. دولتها با توجه و رسیدگی به خواستههای مردم میتوانند مشکلات خودشان را حل کنند.
انتهای پیام
دمتگرم مولوی حق گو و مردمی مولانا همیشه کنار حق می ایستد حتی اگر حق با غیر مسلمان و مخالفش باشد
آنچه اسماعیل زهی می گوید تنها ظاهر ماجراست، نه حقیقت! و او از این ظاهر برای طمع های خود استفاده می کند. فردی که خود مهره است، مهره یک ” بازی بزرگ”.
مطمئنا آنچه موجب مطرح شدن فردی … مانند اسماعیل زهی به عنوان رهبر اهل سنت ایران شد، سیاستهای اشتباه نظام از ابتدا در مورد استان سیستان و بلوچستان و دیگر مناطق ایران بوده است.
مطلب آقای عبدالحمیدافرادساده روراضی می کنه اما به این سوال جواب بده که ازطرفی بحجاب اختیاری اعتقاد داره وازطرف دیگرطالبان روهم تاییدمیکنه در حالیکه طالبان حجاب حداکثری رو باضرب وشتم و شلاق پیاده می کنندچرایکبا هم طالبان رو محکوم نمیکنه؟
سخنان مولوی از دل بر می خیزد لاجرم بر دل می نشیند
یک سوال:
سیستم حکومت عرستان دموکراتیک تر هست (پادشاهی) و یا سوریه (جمهوری)؟؟؟
زندان های سوریه وحشتناک تر است یا گردن زدن های سعودی ها و قتل خاشقچی؟؟
مردم در عربستان امکان یک اظهار مخالفت ساده دارند یا خیر؟؟؟
اینهمه تعریف و تمجیدی که تو صحبتهای جناب عبدالحمید ازبرادران هم مذهب و هم مسلک و انقلابی سوریه ایشون داشتند ؛فقط جای یک تبریک برای این پیروزی برق آسا وعجیبشون خالی بود.مثل پیام تبریکی که برای برادران طالبانشون موقع فتح کابل فرستادن
سربازان جولانی از مردم سوریه می خواهد خانه هایشان را ترک کنند و خانه و اموال مردم را به جنگجویان خارجی می دهد. در طالبان افغانستان هم اموال مردم از دست دولت در امان نیست. دولت زمین و خانه مردم را مصادره می کند و تخریب می کند. هر کس بیشتر از یک خانه داشته باشد از او می گیرد و به یک پاکستانی می دهد.
تا ابد نمی توان به مردم دروغ گفت.
مردم سوریه تحت حاکمیت تحریرالشام ذلتی را تجربه کردند که هیچ ملتی تا به حال تجربه نکرده بود. صهیونیست ها تا کنار پایتخت سوریه آمده اند و تروریست ها حتی یک بیانیه در محکومیت آن صادر نکرده اند. مملکت در حقیقت ناموس سلاطین است. سلطانی که نسبت به تمامیت ارضی کشور بی تفاوت باشد سلطان نیست.
کسانی توسط تحریرالشام اعدام می شوند که حتی نظامی هم نبودند. در روزهای اخیر لیست بلندبالایی از خبرنگاران زن و دختر منتشر شده که به قتل رسیده اند. ثبت احوال سوریه از اخراج و لغو تابعیت صدها هزار شیعه خبر داده و ادعا کرده آن ها عراقی یا ایرانی هستند!
به نظر می رسد فقط کشورهایی هدف تکفیری ها و آزادی خواهی قرار می گیرند که دشمن اسراییل هستند.
ضمنا انقلاب به قیام مردمی گفته می شود و هجوم ۲۰ هزار جنگجوی با تابعیت خارجی به اشغالگری شبیه است.