معمای قاچاق سوخت | ‘تا تهش برو ولی مراقب خودت باش!’
رییس جمهور پزشکیان از قاچاق روزانهی ۲۰ میلیون لیتر سوخت خبر داده و گفته است که چطور ممکن است وقتی تولیدکننده و توزیعکننده خودمان هستیم این میزان بنزین ‘گم شود’
بنا بر آنچه او گفته همین وضعیت در آب، برق، گاز و… هم وجود دارد.
چند روز قبل از او، رییس مجلس هم از قاچاق سوخت گفته بود اما با این تفاوت که آمار محمدباقر قالیباف اختلافی ۱۰ میلیون لیتری با آمار آقای پزشکیان داشته است.
به گفتهی آقای قالیباف، روزانه ۳۰ میلیون لیتر سوخت از کشور قاچاق میشود. او تاکید دارد که این حجم قاچاق ‘سازماندهی شده است’
با کنار هم قرار دادن آنچه پزشکیان و قالیباف اعلام کردهاند میتوان نتیجه گرفت که ‘خودمان’ تولید، توزیع و قاچاق میکنیم.
حسامالدین آشنا، مشاور رییس جمهور در دولت حسن روحانی با اشاره به اظهارات پزشکیان در ایکس نوشت: برادر با غیرت!
خدا وکیلی تو رو به اون رگ گردنت؛ همین یکی رو تا تهش برو ولی خیلی مراقب خودت باش!
۶ سال قبل نیز خبری دربارهی گم شدن روزانهی ۲۰ میلیون لیتر بنزین در رسانهها منتشر شده بود.
حسن خسروجردی، عضو اتحادیهی صادرکنندگان نفت، گاز و پتروشیمی ایران در شهریور ۹۷ گفته بود: دستکم ۲۰ میلیون لیتر بنزین به کشورهای همسایه به شکل روزانه قاچاق میشود.
با این وجود یک فرمانده ارشد فراجا آمارهای مطرح شده دربارهی قاچاق بنزین را تکذیب کرده است.
سردار احمدعلی گودرزی، رئیس پلیس امنیت اقتصادی فراجا در مهر ۱۴۰۳ گفته بود: اعداد مطرحشده دربارهی قاچاق بنزین به هیچ وجه درست نیستند و با توجه به افزایش روزافزون خودروهای داخلی، عمده بنزین تولیدی در کشور از سوی خودروهای داخلی مصرف میشود.
او البته آمار قاچاق روزانهی ۲۰ میلیون لیتر گازوئیل را تایید میکند و میگوید: حجم کشفیات کشور در حوزه قاچاق سوخت حاکی از قاچاق روزانه حدود ۲۰ میلیون لیتر نفتگاز در کشور است.
دربارهی نحوهی ‘قاچاق سازمانیافته’ همواره حرف و حدیثهای بسیاری مطرح بوده که یکی از جنجالبرانگیزترینهای آن به دوران دولت محمود احمدینژاد و جدال رسانهای رییس آن دولت و فرمانده وقت سپاه بازمیگردد.
آقای احمدینژاد در یک سخنرانی با اشاره به حجم بالای قاچاق در کشور گفته بود: تمام مرزهای غيرقانونی بايد بسته شود. مال فلان سازمان است، مال فلان نهاد است، مال فلان دستگاه است. هر کس يک جايی رو سوراخ کرده و برای خودش می برد و می آورد.
سردار عزیز جعفری یک روز بعد در واکنش به این اظهارات که برخی آن را کنایهی رییس جمهور وقت به سپاه خوانده بودند گفته بود: بحث اسکلههای سپاه بحثی انحرافی است که توسط افرادی که به نظر ما، ذینفع هستند، مطرح میشود.این افراد با مطرح کردن چنین بحثهایی، قصد دارند توجه دولت و دستگاههای دیگر را از جایی که قاچاق اصلی کالا اتفاق میافتد، منحرف کنند.
آقای جعفری تاکید داشت که در اسکلههای نظامی تبادل کالا صورت نمیگیرد.
انتهای پیام