«درخواست از رهبری برای تقویت راه میانه»
انصاف نیوز: خاطرات روزنوشت آیتالله اکبر هاشمی در آذر سال ۱۳۸۰ را در ادامه میخوانید:
سهشنبه 27 آذر 1380 | 3 شوال 1422 18 دسامبر 2001
«از سازمان عمران رفسنجان، آقایان محمد مرعشی و هجری با جمعی از کارشناسان [شرکت] مهاب قدس آمدند. از روی ماکت، موقعیت منابع آب، سد، تونل و خطوط لوله انتقال سالیانه 220 میلیون مترمکعب آب تا انار رفسنجان را نشان و توضیحات اجرایی، اقتصادی و امکانسنجی دادند.
حدود 500 میلیارد تومان به نرخ سال 1380 هزینه دارد؛ 53 کیلومتر تونل در عمق 200 متری زمین [که با دستگاه حفار TBM ساخته میشود] و بقیه لوله و دو مرکز پمپاژ. معتقدند، برداشت این آب، مشکلی برای خوزستان ایجاد نمیکند. کارشناسان مهاب قدس، توضیحاتی در مورد سد و تونل گاومیشان و انتقال آب به قم دادند.
از نشریه آذر به سردبیری فؤاد صادقی- گروه دانشجویانی که پیشنهادهایی برای اصلاحات اساسی دارند- آمدند و گفتند، پس از بررسی همهجانبه و مذاکره با شخصیتهای کشور، به این نتیجه رسیدهاند که رهبری این حرکت اصلاحی را داشته باشم. آخرین شماره نشریه را نیز آورده بودند. در سرمقاله آن، اشکالات را زیر سر دو گروه افراطی چپ و راست دانستهاند و از رهبری خواستهاند که راه میانه را تقویت کنند.
آقای ناصر نوری، [مدیر مؤسسه تحقیقات فرهنگی در راه نور] آمد. گفت، نمایندگی دانشگاه معتبری از انگلستان برای تأسیس شعبه در ایران را گرفته و خواست، برای صدور اجازه داخلی کمک کنم. به آقای [حسین] قاسمی، مدیرعامل [منطقه آزاد] کیش گفتم، برای کیش بررسی شود.
عصر [آقای محسن قائمینسب، مدیر شبکه معارف با] جمعی از مدیران رادیو معارف قم آمدند. با توضیح برنامهها و نیازها، از من خواستند که برنامه تفسیر قرآن و تحلیل اوضاع سیاست جهانی و منطقهای را به عهده بگیرم و برای تقویت بودجه حمایت کنم.
در رسانههای ضدانقلاب، از خطبههای جمعه من، به نفع اسراییل ابراز خشم میشود و از اینکه گفتهام، اگر اسراییل خلع سلاح اتمی و شیمیایی نشود، ممکن است دنیای اسلام هم خود را مجهز به این سلاحها کند و در این صورت، خطر برای اسراییل بیشتر است، انتقاد میکنند که چرا تهدید به سلاح هستهای کردم و از راهحلی که ارائه دادهام، تغافل مینمایند.[1] غربیها، برای اعزام نیروی حافظ صلح به افغانستان، آماده میشوند.
[1] – آقای هاشمی در بخشی از خطبه اول نمازجمعه این هفته گفت: «تداوم [حیات] اسراییل، بستگی به منافع استکباری و استعمار دارد. اینها با هم هستند؛ تا زمانی که این پایگاه برای استعمار لازم است، اینجا را حفظ میکنند. اینکه بتوانند یا نتوانند بحث دیگری است. استعمار و استکبار بهآسانی از جان ملتهای دنیا دست برنخواهد داشت. لذا میبینید که بهگونهای تنظیم کردهاند که توازن قوا به نفع اسراییل باشد.
از لحاظ عددی، نمیتواند به اندازه مسلمانها و عربها نیرو داشته باشد. کیفیت را بالا بردند. سلاحهای کشتار جمعی و غیرمتعارف را بهوفور در اختیار اسراییل گذاشتند و اجازه دادند – چشمهایشان را بستند – سلاحهای هستهای، شیمیایی، میکروبی، موشکهای دوربرد و چیزهایی از این قبیل در اختیار اسراییل قرار گیرد.
اگر روزی دنیای اسلام، متقابلاً به این سلاحهایی که امروز اسراییل دارد، مجهز شود، آن روز استراتژی استکبار به بنبست میرسد؛ چون استعمال یک بمب اتم در داخل اسراییل چیزی باقی نمیگذارد، به دنیای اسلام فقط آسیب میزند. این اتفاق دور از عقل نیست. البته میبینید، آمریکاییها چهارچشمی مواظب هستند که هر جا بوی حرکت فنی ببینند که یک کشور مستقل اسلامی به فکر سلاحهای دیگری باشد، آنها با همه وجود میآیند و جلوگیری میکنند.
منتها بحثهایی است که نه میتوان وارد آن شد و نه ما میتوانیم این کارها را تشویق کنیم. من به استکبار هشدار میدهم و میگویم از ایجاد موازنه و هزینههای فشار روی مردم فلسطین و حمایت از اسراییل بترسید که میتواند برای شما خیلی سنگین شود. اگر روزی این انسانهای خسته و مؤمن و عاشق شهادت تصمیم بگیرند، منافع حیاتی استکبار را در هر جا که هست ضربه بزنند، این کار مقدور است.
شاید جلوی نصف یا دوسوم آن را بگیرید که میتوانید، ولی هزینه این کار خیلی گران است. حوادث نیویورک میتواند (برای آمریکاییها درس باشد؛ بهخصوص امروز که با تجاوزات و با اشتباهات خود، راه مسلحشدن نیروهای کوچک را به سلاحهای غیرمتعارف هموارکردند.» رجوعکنید ← کتاب «هاشمی رفسنجانی، خطبههای جمعه 1380»، دفتر نشر معارف انقلاب، 1402.»
منبع: کتاب خاطرات هاشمی در سال ۱۳۸۰؛ «افراط در اختلاف»
انتهای پیام