خرید تور نوروزی

افزایش ۷۰ درصدی مسمومیت با مونوکسید کربن در زنجان

رئیس اورژانس پیش‌بیمارستانی دانشگاه علوم پزشکی زنجان گفت: از اوایل مهر تا کنون ۹۹ نفر با گاز مونوکسید کربن مسموم شدند که نسبت به سال گذشته افزایش ۷۰ درصدی داشته‌ایم. با شدت گرفتن سرما، شاهد افزایش آمار ماموریت‌های ناشی از مسمومیت با منوکسید کربن هستیم.

به گزارش سایت همدلی‌ زنجان، «خسروشاهی با بیان این مطلب، اظهار کرد: از اول مهر ماه تا کنون ۹۹ نفر نشانه‌های مصدومیت با گاز مونوکسید کربن داشته و با اورژانس تماس گرفته‌اند؛ که ۷۷ نفر نیازمند مراجعه به بیمارستان بودند. تعداد فوتی‌های ناشی از این مسمومیت نیز یک نفر بوده است. این آمار حاکی از افزایش ۷۰ درصدی مسمومیت با گاز مونوکسید کربن نسبت به مدت مشابه سال گذشته دارد.

او ادامه داد: مهمترین علت عدم رعایت استاندارد‌های ایمنی در استفاده از وسایل گرمایشی است. معمولا مسمومیت با مونوکسید کربن در بیشتر موارد در منازل مسکونی اتفاق می‌افتد.

خسروشاهی افزود: مونوکسید کربن گازی است که بی رنگ، بدون بو، بدون مزه است و فقط در صورت بروز عوارض آن می‌توان متوجه حضورش شد.

این مقام مسئول درباره نحوه برخورد با فرد مسموم گفت: علائم مسمومیت با گاز مونوکسید کربن شامل سردرد، تهوع، ضعف، بی‌حالی و اختلال هوشیاری است که اغلب شبیه به علائم سرماخوردگی هستند و تشخیص را دشوار می‌کنند. در صورت مشاهده این علائم، این اقدامات ضروری است. انتقال سریع تمامی افراد به محیط باز و دور از محل حادثه، تماس فوری با اورژانس (شماره ۱۱۵) و باز گذاشتن در‌ها برای تهویه و درخواست کمک از همسایگان.

او هشدار داد که هرگونه تأخیر در خروج افراد از محل حادثه ممکن است خطر مرگ را افزایش دهد. این توضیه ها مورد توجه قرار گیرد. استفاده از وسایل گرمایشی استاندارد در پیشگیری از این مسمومیت از اهمیت بالایی برخوردار است و بخاری‌های بدون دودکش به هیچ عنوان از تولید گاز CO جلوگیری نمی‌کند.

کنترل و انسداد منافذ مسیر دودکش قبل از راه اندازی بخاری بهترین راه پیشگیری از بروز حوادث مسمومیت به شمار می‌رود.

دقت و توجه به داغ بودن دودکش نیز بهترین آزمایش سلامت دودکش است. اگر لوله دودکش بخاری شما سرد است دلیل آن خارج نشدن محصولات احتراق وگاز‌های سمی ازدودکش است

داشتن کلاهک مخصوص برای دودکش در پشت بام‌ها برای جلوگیری از عدم بروز خاموشی بخاری و به دنبال آن انتشار گاز CO اهمیت بالایی دارد.رنگ شعله بخاری و وسایل پخت و پز باید آبی باشد، و چنانچه رنگ شعله قرمز، زرد و یا نارنجی باشد، حتما نقص در سوخت رسانی و کمبود اکسیژن در محیط است که سریعا باید تعمیر و سوخت رسانی شود.

در صورت استفاده از وسایل گرمایشی مانند بخاری و شومینه، نباید تمامی روزنه‌های جریان هوا در منزل و به ویژه اتاق خواب مسدود شود.از نصب آبگرمکن در حمام، روشن کردن شعله‌های اجاق گاز در آشپزخانه جهت گرم نگه داشتن محیط داخل خانه، جدا خودداری کرد

انتهای کلیه دودکش‌ها باید حداقل یک متر ازسطح بام وحداقل یک متر ازدیوار جانبی بام فاصله داشته ودارای کلاهک مخصوص (به شکل H) باشد.

دودکش واتصالات آن باید ازجنس مقاوم وبدون هیچگونه منفذ یا نشتی درسرتاسر آن باشد و به کارگیری لوله‌های آکاردئونی آلومینیومی مجاز نیست ازقراردادن لوله خروجی بخاری به داخل ظرف آب جدا خود داری کنید.

آب گرمکن‌های دیواری گازی اگر به مدت طولانی روشن باشند خطرناک می‌شوند.به کارگیری آب گرمکن‌های دیواری درفضا‌های بسته یا مکان‌های فاقد جریان هوا، مجاز نیست.

هروسیله گازسوز باید دارای یک دودکش مستقل ومنتهی به فضای بیرون باشد.هیچگاه از کباب‌پز یا منقل را درون خانه، گاراژ یا محوطه بسته استفاده نکنید.

درون خانه، به خصوص در محل خواب‌تان دستگاه هشدار مونوکسید کربن نصب کنید.»

انتهای پیام

بانک صادرات

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا