چرا مردم در بوشهر کمتر شیرینی میخرند؟
رئیس اتحادیه قنادان، نانوایان و کافه داران شهرستان بوشهر ضمن اشاره به بی ثباتی قیمت ها در بازار گفت: هر روز با افزایش قیمت اقلام مصرفی و کاهش حاشیه سود شیرینی فروشی ها مواجه ایم و توان مردم برای خرید شیرینی هم کمتر می شود.
به گزارش سایت خلیج فارس (بوشهر)، «به نقل از روابط عمومی اتاق اصناف مرکز استان بوشهر؛ فوزیه جهان بخت افزود: در ماههای اخیر در چند مرحله با افزایش قیمت آرد، روغن، شکر، تخم مرغ و… سایر اقلام قنادی ها مواجه بوده ایم. اگر این افزایش قیمتها را در کنار افزایش حقوق و دستمزد و بیمه شاغلین در قنادی ها بگذاریم می بینیم که هم حاشیه سود محصولات قنادی کاهش یافته و هم مردم توان خرید ندارند و به قنادی نمی روند.
جهان بخت تاکید کرد: این ها بخشی از مشکلات قنادی های بوشهر است. بخش دیگر مشکلات شامل کاهش عرضه روغن قنادی، خمیرمایه، شکر و حتی تخم مرغ در بازار است. این موضوع باعث شده قنادهای بوشهر از صبح در تکاپوی تهیه این اقلام باشند و با زحمت بسیار زیاد بتوانند مواد اولیه مورد نیاز خود را تهیه کنند.
رئیس اتحادیه قنادان، نانوایان و کافه داران شهرستان بوشهر گفت: به دلیل افزایش قیمت شیرینی و کاهش توان خرید مردم در ماههای اخیر شاهد ابطال تعدادی پروانه کسب فعالان این عرصه بوده ایم.
جهان بخت ابراز داشت: علاوه بر مشکلات بالا بحث جعبه شیرینی نیز یکی از مشکلات اساسی واحدهای صنفی است. جعبه شیرینی حجیم است و تقریبا همه واحدهای صنفی برای تهیه آن دچار چند مشکل خاص هستند که کسی این مشکلات را نمی بیند.
این مقام صنفی ادامه داد: مشکلات جعبه شیرینی از خرید آن شروع می شود که یک قناد مجبور است مقدار زیادی از سرمایه خود را به صورت نقد به خرید این جعبه ها اختصاص دهد. برای نگهداری و آماده سازی جعبه شیرینی دو نفر کارگر، یک مکان اختصاصی و یک وانت باید در اختیار واحد صنفی قرار بگیرد. این موارد هزینه بر است.
از طرفی چون مراکز توزیع جعبه شیرینی در سطح کشور محدود است وقتی یک قناد سفارش مثلا 500 کیلوگرم جعبه می دهد، می بیند که 280 کیلوگرم زیر جعبه و 220 کیلوگرم روی جعبه ارسال شده که عملا باعث زیان کاسب می شود. اما همین کاسب مجبور است طبق قانون این جعبه ها را به صورت رایگان در اختیار مشتری قرار دهد.
رئیس اتحادیه قنادان، نانوایان و کافه داران شهرستان بوشهر ابراز داشت: در این اوضاع بسیار بد کار و کسب شاهد افزایش بی رویه قنادی ها و شیرینی فروشی های خانگی هستیم که به دلیل نوع کاری که انجام می دهند هیچ نظارتی از طرف بهداشت، تعزیرات، بازرسی اتاق اصناف و یا اتحادیه روی آنها نیست. رشد تعداد این کار و کسب ها امنیت غذایی و بهداشت عمومی را به شدت تهدید می کند.
او در پایان ابراز داشت: هزینه انرژی شامل آب، برق و گاز شیرینی فروشی ها و بیمه کارکنان این واحدهای صنفی هم بسیار بالا و کمرشکن است که می بایست در دفاع از اشتغال افراد در این رسته ها فکری به حال این موارد هم کرد. امیدواریم بقیه مسئولان شهرستان نیز مثل فرماندار بوشهر که ساعتها پای حرف و نگرانی کافهداران نشست و از مشکلات آنها مشکلگشایی کرد پای کار فعالان صنفی باشند.»
انتهای پیام