خرید تور نوروزی

خاطرات هاشمی ۶ دی سال ۸۰ | شکایت اسرائیل از رفسنجانی به دبیرکل سازمان ملل

انصاف نیوز: خاطرات روزنوشت آیت‌الله اکبر هاشمی در دی سال ۱۳۸۰ را در ادامه می‌خوانید:

پنج‌شنبه 6 دی 1380 | 11 شوال 1422 27 دسامبر 2001

«ساعت هفت صبح از خانه به سوی قم [به منظور شرکت در مراسم نشست علمای سراسر کشور] حرکت‌ کردیم. ساعت هشت و نیم، دروازه ورودی قم بودیم. مستقیماً به محل جامعه مدرسین [حوزه علمیه قم] رفتیم و به موقع رسیدیم. علمای بلاد جمع بودند و آقای [علی] مشکینی، [رئیس مجلس خبرگان]، خوش‌آمد گفتند.

ساعت نُه تا ده‌ونیم با توضیح موفقیت‌های انقلاب، پشت سرگذاشتن موانع و فایق‌آمدن به توطئه‌ها و مزاحمت‌های استکبار و توضیح شرایط جاری و توطئه جدید تبلیغاتی برای ناکارآمد نشان دادن اسلام برای مدیریت جامعه و تضعیف اعتماد مردم به روحانیت و سوءعملکردها، به عنوان اصلاحات سیاسی و اقتصادی که نوعی بدبین‌ کردن جوانان به گذشته انقلاب و مسئولان است، سخنرانی‌کردم.[1]

با ذکر خاطره اولین جلسه جامعه مدرسین در سال 1343 در منزل، تحت عنوان اصلاح حوزه، ولی در اصل برای شروع تلاش جهت رسیدن به حکومت اسلامی در جامعه، از مدرسین و مدیران حوزه خواستم که برای کار روی ابعاد حکومتی، سیاسی، اقتصادی، فرهنگی و هنری اسلام، برای تأمین نیاز حکومت اسلامی اقدام کنند و از عدم اکتفا به تحصیلات دوران انزوای روحانیت و حوزه گفتم [و خواستم]، برای تشکیل مرکز تحقیقات جامع که تمامی رشته‌های علوم انسانی، ریاضی و طبیعی در آن باشد و نیروهای کارآمد و دانشمند برای هر رشته تربیت کند، اهتمام کنند؛ پیشنهاد مورد استقبال قرارگرفت.

بعد از سخنرانی، بعضی از اعضای جامعه مدرسین، شورای شهر [قم] و تولیت آستانه [حضرت معصومه (س)]، برای مذاکره جهت راه‌های اجرایی مراجعه کردند. قطعنامه اجلاس را برای مشورت آوردند؛ خوب بود.

از ساعت ده‌ونیم تا ظهر با مدیران مرکز فرهنگ [و معارف] قرآن و سیره ائمه دفتر تبلیغات [اسلامی قم]، برای پیگیری کار «تفسیر راهنما»، «فرهنگ قرآن»، «دائره‌المعارف قرآن» و «دانشنامه ائمه و اهل بیت» جلسه داشتیم؛ توضیحات خوبی دادند. جلد 13 تفسیر راهنما را که اخیراً منتشر شده، آوردند وگفتند، تا جلد 16 برای چاپ ارسال شده و سه جلد فرهنگ قرآن آن هم آماده چاپ است. پس از کمی استراحت و ناهار و نماز، به زیارت حرم و قبور ابوی و والده رفتم. سپس از نمایشگاه قرآن و کتابخانه تخصصی علوم قرآنی بازدیدکردم.

به سوی تهران حرکت‌کردیم. غروب به خانه رسیدم. امروز در رسانه‌ها، مسأله بازداشت نمایندگان مجلس [ششم] و عکس‌العمل‌ها موردتوجه است و رسانه‌های‌غربی و ضدانقلاب، به شدت مشغول تحریک دوم‌ خردادی‌ها برای اقدامات تفرقه‌انگیز هستند. آقای احمد قابل، [شاگرد آیت‌الله منتظری] در مصاحبه با رادیو آزادی، تقصیر را به گردن رهبری انداخته و با صراحت گفته است، مقصر اصلی به خاطر حمایت از قوه قضاییه و شورای نگهبان، ایشان‌اند؛ حرکت تُند جدیدی است.

تنش‌ها بین پاکستان و هند ادامه دارد. در خبرها آمده که اسراییل از من به دبیرکل سازمان ملل، به خاطر مطالب خطبه جمعه اخیر و به بهانه اینکه تهدید به حمله اتمی‌ کرده‌ام، شکایت کرده است؛ در حالی‌که من اسراییل را نصیحت کردم، با توجه به کوچکی کشورش، مسابقه در تسلیحات کشتار جمعی به ضررش تمام می‌شود و با یک بمب هسته‌ای نابود می‌شود. تلویزیون الجزیره، موارد جدیدی از [اُسامه] بن‌لادن، [رهبر القاعده]، پخش‌کرده که ثابت می‌کند، شایعات مرگ او درست نیست و آمریکا آن را ترویج تروریسم خواند.

فائزه گفت، خانه دردست ساخت خود را فروخته و خانة کوچک‌تری خریده؛ چون هفتاد میلیون تومان، بابت هزینه‌های روزنامه زن، مقروض بوده است.


[1] – در بخشی از این سخنرانی آمده است: «باز این نغمه شوم دروغ را ساز کرده‌اند که اسلام کارساز نیست و کارآیی ندارد که کشور را اداره کند. اشتباهات استراتژیکی دارد اتفاق می‌افتد. افتخارات ایران دارد با تعبیراتی زیر سؤال می‌رود. اعتماد مردم دارد از شخصیت‌ها و قشری که ایران را نجات داد، سلب می‌شود. عناوینی مطرح می‌کنند که (Äهمه بیوت و شخصیت‌های روحانی را زیر سؤال ببرند.

به عنوان فرزندان و اطرافیانشان، رابطه مردم را با علما سست می‌کنند. متأسفانه خودی‌ها هم این کار را می‌کنند و نمی‌فهمند دارند چه کار می‌کنند. اگر این اسطوره‌های مورد اعتماد مردم در جامعه ضعیف شوند، نوبت به دست دومی نمی‌رسد، همه تلاش این است که به هر اسمی، حتی به اسم اصلاح اقتصادی، همه ارزش‌هایی که در این قشر وجود دارد، با عناوین دهان پرکنی زیر سؤال رود و مردم بی‌اعتماد شوند. با شعار مردم‌سالاری بیاییم بگوییم، گذشته ما مردم‌سالاری نبود. به خدا ظلمی از این بدتر نیست.

مگر روحانیت توپ و تانک داشت؟ مگر روحانیت با هلیکوپتر و هواپیما مردم را به صحنه آورد؟ این چه حرفی است؟ مردم خواستند و روحانیت آمد. حالا حوزه می‌خواهد چه کار کند؟ نمی‌توان از حوزه گله کرد. ولی الان مقطع حساسی است.

بنا بر این است که حکومت اسلامی، همانی که نامش را اسلام ناب می‌گذاریم، اجرا بشود. از این فرصت استفاده کنید و بیایید دانشگاهی درست کنید که بتواند هزار سال بعد را هم جواب بدهد. قوی‌تر از الازهر و جاهای دیگر باشد. این پیشنهاد است و آقایان اگر قبول کردید و تصمیم گرفتید، با مدیریت حوزه و با موافقت مراجع و البته موافقت رهبری که مهم‌تر از همه اینهاست، تصمیم بگیرند و بنیاد تحقیقی کامل و جامعی تأسیس‌کنند.» رجوع‌کنید←کتاب «هاشمی رفسنجانی، سخنرانی‌های 1380»، دفتر نشر معارف انقلاب، 1402.»

منبع: کتاب خاطرات هاشمی در سال ۱۳۸۰؛ «افراط در اختلاف»

انتهای پیام

بانک صادرات

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا