خرید تور نوروزی

گزارش: حلقه‌های قاچاق سوخت در ایران

رضا صادقیان، عضو بخش تحلیلی انصاف نیوز: در حالی که همه دنبال مهندسی پوشش شهروندان و حتی استفاده از دوربین‌های مراکز حساس برای این پروژه مجاز شده است، اما به گفته‌ی رئیس جمهور پزشکیان، در روز روشن و جلوی چشم همگان روزانه 20 میلیون لیتر سوخت در داخل کشور غیب می‌شود. اما از چه طریقی این اتفاق می‌افتد؟

این گزارش پس از گفتگوی انصاف نیوز با برخی از افرادی که به عنوان مصرف کننده نهایی سوخت گازوییل هستند تهیه شده است. به نظر می‌رسد برای مسدود کردن راه‌های سوء استفاده از کارت‌های سوخت، نحوه رفتار شمار گسترده‌ای از رانندگان، قاچاق‌چیان و ذینفعان، باید نظارت را در گام نخست بیشتر و همزمان زمینه‌ی فساد بی‌اندازه گسترده‌ی قاچاق سوخت چاره شود.

اول: یکی از مهمترین کانال‌های ارایه سوخت، صدور حواله‌های سوخت به افراد صاحب نفوذ است. برخی از واحدهای صنعتی، شرکت‌های حمل و نقل، معادن، شرکت‌هایی که دارای خودروهای سنگین هستند با لابی حواله سوخت را از شرکت نفت می‌گیرند. صدور این مجوزها در شرایط خاص رخ می‌دهد، اما بخش زیادی از این سوخت به سمت بازار آزاد و بدتر از آن قاچاق سوخت روانه می‌شود.

این حواله‌ها توسط پخش فرآورده‌های نفتی برای دریافت سهمیه گازوئیل صادر می‌شود. در این روش رابطه‌ها بیش از هر چیزی کاربردی است. ماشین پخش گازوئیل به صورت کاملا قانونی محموله سوخت را تحویل صاحب حواله می‌دهند. بازداشت شماری از کارکنان شرکت نفت و مدیران شرکت ملی فراوردهای نفتی طی سال‌های گذشته و امروز به همین دلیل است.

در میان خبرها گستره این بازداشت‌ها بسیار عجیب است؛ کارکنان شرکت پخش فراورده‌های نفتی، صنایع و معادن، نیروگاه‌های برق در جازموریان، کرمان، گهنوج، شهر بندرعباس، اصفهان، چهارمحال و بختیاری، قصر شیرین، شهر کرج، جیرفت، رودبار و… حکایت از آن دارد که بخشی از فساد سازمان یافته و کمک رسانی به قاچاقچیان سوخت در داخل نهاد دولت و کارکنان رشوه‌خوار در حال انجام است.

دوم: معضل دیگر تبدیل شدن سوخت به یک کالای قاچاق به مشاغل تعطیل شده مرتبط است. برخی از کارخانه‌ها و گلخانه‌ها در عمل تعطیل هستند و هیچ کاری نمی‌کنند، اما سهمیه سوخت ماهیانه را همچنان دریافت می‌کنند. این مسئله برای لنج‌های باری، کامیون‌ها، شرکت‌های دارای ژنراتور برق، قایق‌های موتوری و معدن‌ها نیز وجود دارد. به عبارتی مشخص‌تر؛ تمام کسب و کار مربوطه اعم از کامیون، گلخانه، معدن و… به هر دلیل مشخص و نامشخص غیر فعال است، اما سهمیه سوخت تقریبا برای هر گلخانه‌ای و معدن به صورت ماهیانه صادر و تحویل صاحب مجوز می‌شود. این بار به صورت شبکه‌ای و از مبدا پالایشگاه‌ها تحویل مصرف کننده نهایی می‌رسد، ابتدا از مخازن خودروهای تحت قرارداد پخش فراوردهای نفتی تخلیه و سپس به مشتری بعدی به قیمت 8 الی 12 هزار تومان تحویل داده می‌شود.

مشکل اول در بحث نظارت و بازرسی اتفاق می‌افتد که به صورت خیلی ساده امکان صدور حواله سوخت را برای واحدهای تعطیل شده فراهم می‌کند؛ بدون شک در این مرحله نیازمند بازرسی‌های دقیق‌تر هستیم.

مهمتر آنکه سود حاصل از فروش 30 هزار لیتر گازوئیل قاچاق بیش از 220 میلیون تومان در ماه می‌شود. این مبلغ را با حقوق دریافتی اکثر کارکنان دولت مقایسه کنید، بدون شک به عنوان یک مبلغ ماهیانه برای اکثر انسان‌های گرفتار آمده در شرایط اقتصادی نامطلوب و ناامید کننده وسوسه کننده است.

سوم: روش بعدی که امکان هرگونه فسادی در آن ممکن است، تحویل تمام کارت‌های سوخت به شرکت پخش فرآورده‌های نفتی و دریافت سهمیه سوخت ماهیانه است. یک شرکت به اختیار و انتخاب خودش تمام کارت‌ها را تحویل شرکت نفت می‌دهد و کل سهیمه که گفته می‌شود کمترین میزان مصرف سوخت یک خودرو است را با خودرو پخش گازوییل تحویل می‌گیرد.

بدون شک هیچ کارخانه‌دار، ماشین‌دار و شرکتی قبول نمی‌کند که سهمیه سوخت کمتری را دریافت کند، بلکه تلاش دارد میزان سهمیه دریافتی به گونه‌ای باشد که نیاز کمتری به تامین نیاز از بازار قاچاق داشته باشد. بنابراین شرکتی که برای یک خودرو سنگین 10 چرخ ماهیانه 1000 لیتر سوخت تحویل می‌گیرد، هیچگاه به سوی تحویل کارت‌های سوخت و دریافت سهمیه کمتر اقدام نخواهد کرد. مگر استفاده‌ای خاص و سودده‌تر در این روش باشد.

متاسفانه این روش بدون ذره‌ای استثنا با انجام خطا از سوی کارکنان انجام می‌شود. برای یک معدن با 40 خودرو سنگین هر کارت 1000 الی 1200 لیتر شارژ می‌شود؛ تجربه ثبت کاربرگ و نصب سخت افزار سیپاد روی خودروها چنین حکایتی را اثبات کند.

بنابراین برای چنین معدنی 45000 لیتر تحویل داده می‌شود، اما همین شرکت‌ها وقتی کارت‌های سوخت را تحویل ‌می‌دهند تا 100 هزار لیتر یعنی دو برابر سوخت مصرفی حواله دریافت می‌کنند و مازاد مصرف را به صورت قاچاق در بازار آزاد می‌فروشند.

چهارم: با وجودی که دوربین‌های مدار بسته در جایگاه‌های سوخت نصب شده و باید پلاک خودرو و کارت سوخت هم‌خوانی داشته باشد، در عمل جایگاه داران سهمیه سوخت کارت‌های خودروهای دیگران را با هماهنگی صاحب کارت، به متقاضیان می‌فروشند و عدم مغايرت را حذف می‌کنند.

در این روش و با وجودی که جایگاه‌داران به خوبی می‌دانند جرایم سنگینی شامل حالشان می‌شود، با این حال شاهد تکرار این رویه در جایگاه‌های سوخت هستیم. رئیس کانون جایگاه‌داران کشور معتقد است که قاچاق سوخت در کشور سازمان یافته است و جابجایی 30 میلیون لیتر به صورت روزانه کار موتور و خودرو نیست، بلکه این میزان از سوخت به صورت هماهنگ از کشور خارج می‌شود و یا به افرادی داده که آنها به نرخ‌های آزاد در بازار به فروش برسانند. تردد روزانه صدها و بلکه هزاران نیسان حمل سوخت در شهرهای مختلف و خصوصا در شهرهای مرزی کشورمان پدیده‌ای عادی نیست.

پنجم: کشف مخازن بزرگ در شهرهای مرزی، بازداشت مدیران ریز و درشت در برخی شهرها، کشف صدها مخزن ماری در بندرعباس، بوشهر، بندر گناوه و… حکایت از آن دارد که خودروهای حمل سوخت به طرق مختلف به این نقطه از کشور می‌رسند و سوخت را به شبکه قاچاق چیان تحویل می‌دهند.

پرسش اینجاست چگونه می‌شود که بیش از 1 میلیون لیتر سوخت در منطقه‌ای مشخص در شهرهای زاهدان و بندرعباس در روز روشن قاچاق می‌شود و مسئولان انتظامی هیچ برخوردی با این پدیده ویرانگر ندارند؟ عضو کمیسیون امنیت ملی می‌گوید به صورت سالیانه 10 میلیارد دلار زیان تحمیل شده قاچاق سوخت به کشورمان است. آیا به خوبی درباره این ویرانی اندیشه شده است؟

به نظر می‌رسد تا این ساعت به غیر از طرح مسئله و گفتگوهای بسیار زیاد درباره این پدیده شوم و سرمایه سوز اقدام اساسی و کاربردی انجام نشده است.

توضیح تکمیلی این که: البته تمام ماجرای قاچاق، متوجه توزیع کننده سوخت نیست. قاچاق شبکه‌ی گسترده‌ای است که کسانی در بدنه‌ی وزارت صمت، وزارت جهاد کشاورزی، حتی یک سری نهادهایی که باید متولی برخورد باشند هم در آن درگیر هستند. ماجرا ابعادی بسیار گسترده و پیچیده‌ دارد. به گفته‌ی یک فرد مطلع، ترنول مالی این شبکه به‌قدری بالاست که برای آنها ایجاد بلوا در ماجرای سوخت هزینه‌ی بالایی نیست!

هفته گذشته، رئیس جمهور در جلسه با کارشناسان سازمان برنامه و بودجه گفت: «تولیدکننده و عرضه‌کننده ما هستیم، این ۲۰ میلیون لیتر چگونه گم می‌شود؟ ما را دار هم بزنند کم کاری نکردند. یک، صد یا هزار لیتر که نیست! حتماً من بلد نیستم نظارت کنم. بعد هم راحت می‌آییم پشت تریبون می‌گوییم این اتفاق افتاد. عین همین [مسئله] در برق و آب نیز هست. هر جا را که نگاه می‌کنیم، مشکل داریم. در دنیایی که همه چیز تحت کنترل و رصد است، ما بیست میلیون لیتر روزانه گم می‌کنیم و نمی‌فهمیم چگونه این اتفاق می‌افتد

انصاف نیوز در تلاش است که گزارشی تفصیلی در این باره تهیه کند.

انتهای پیام

بانک صادرات

نوشته های مشابه

پیام

  1. چرا فقط دزدی اندک ویا برچسب زدن شورای شهرداران مشخص است متاسفانه مددتی است سازمانهای امنیتی تنها برای مانور دادن برای پیگیری دزدیها ورشوه کلان کشور پیگیر صرف افراد شوراها بوده وبا اشد مجازات و فشارهای روحی جسمی بر آنان روانه زندانها می نمایند ومتاسفانه قضات دادگاهها هم با شیوه دستورات پنهانی از آنها ادامه این رویه بوده‌.

  2. چه کسی مقصره؟
    مردم؟
    نه داداش نیروی انتظامی که نمیتونه جلوی قاچاق رو بگیره.
    امان از گرسنگی شکم.

  3. رئیس مجلس و جمهور میگویند که روزی سی میلیون لیتر سوخت از ایران قاچاق میشود هر عقل سلیمی میداند که با نیسان نمیشود جابجا کرد و مردم ابران معتقدند که قاچاق زیر نظر مافیای دربار انجام میشود منتهی رئیس جمهور و مجلس قدرت بارگو کردن این مافیاها را ندارند

  4. زنده باد دکتر پزشکیان ،انشاالله در همه ادارات فاسدان را به سزای عملشان برسانی،وملت با فکر، بدون توجه به شایعه سازی هایی که از این پس برای شما درست می کنند،پیروز باشید انشاالله،،افراطیون به جای بسیج شدن وبه جان زن و دختر مردم افتادن برای فاسدان بسیج شند.

  5. زهی خیال باطل
    آخه مردم رو چی فرض کردید
    تماما با هماهنگی مسئولین و به جیب آقا زاده هاست

  6. من جنوب زندگی میکنم مرزبانی خود بزرگترین نفرات در قاچاق سوخت هستند ، حقوق های روزانه از لنج های سوخت بر می‌گیرند مثلا هر لنج بک میلیارد

  7. جالب اینجاست که کسی توان جلوگیری از حرکت این کاروان را ندارد عجیب نیست ؟؟!!!

  8. سلام.متاسفانه من در حومه استان تهران در رودهن کار میکنم وبرای تأمین گازوئیل کمپرسور که روزانه ۲۰ لیتر مصرف دارم باید به قیمت ۱۵ هزار تومن بخرم .تا زندگیم رو تأمین کنم اون وقت خیلی راحت تا مرز سوخت قاچاق میره.انگار یک بطری آب معدنی نیم لیتری رو بزاری تو کیفت وببری.خنده دار نیست.خوده جایگاه دار کارت رو میگیره وآزاد میفروشه.مگرجلو فساد گرفتن کار نشدنیه.فعل نخواستن وانت پول یامفت مزه میده.اون وقت دنبال این هستیم که به بچه هامون امر به معروف و نهی از منکر یاد بدیم.اولین عکس العمل جوانان میشه.حلال حروم مال ما ست.واز ما بهترون اشکالی نداره.

  9. این انتقادنیست بلکه عادی سازی فساد هست این خبررارئیس جمهورباید بعدازاینکه همه عوامل رابازداشت وتحت نظردستگاه قضایی قراردادآنوقت همه جریانراشفاف به اطلاع عموم احادجامعه میرسانید اعلام چنین خبری ازطرف شخص رییس جمهورضعف مطلق اورادرمقابل قانون شکنان میرساندکسیکه نمیتواند ازقدرتی که ملت به اوتفویض کرده استفاده کند صلاحیت ریاست جمهوری مملکت ۸۵میلیونی ماراندارد بااینهمه ضعف که علنی درمقابلیک عده قانون شکن نشون میده چطورمیخواد باابرقدرها دربیفتد

  10. این واقعا مشکل بزرگی برای آبروی دولت ملت وکشور ماست وبرای جمعکردن این مشکل بزرگ باید متخصصان اقتصادی قضایی کشور با کمک همدیگر راحلی درستی پیدا کنن بهرحال در شرایت حال حاضر کشور را دچار مشکلات بزرگی کرده وقتی هم دولت به مشکل بربخوره تنها کسانی که باید تاوان آن را بدن خودمان هستیم چند نفر در بک سازمان یک اداره یک مغازه باهم دست بدست می‌شوند وراحت با پشتیبانی چنتا آدم کلفت ومعفت خور از این راه برای خودشان تشکیلاتی راه انداختن وارن حسابی میچرن واقعا”اینها تا این حد باوجدان بیشرم هستن باتوجه باینکه میدادین تاوان اینپولها رو از من وتو وما میگیرین برایشان فرقی نمی‌کند واقعا”انسانها که دربینیازی زندکی میکنن از زندگی من وما چرا بلید خبر داشته باشن آن پدری که وقت رفتن بخانه چندین پلاستیک وسایل برای اهل خانه گرفته فکر نمیکنه همسایه اش نداره چون داره تاوان چیزهای که تو برای خانواده گرفتی رو میده چطور میخورین اخه چه آدمی هستی چه پدری هستی چه مادری هستی نمیگه پول حرام به‌این بچها میدین بفردا همین بچه باید تاوان پدر نادانشو بده بدونه اینکه خبر داشته باشه مدام باخودش میگه خدای اخه من چه کاری کردم وتاوان چی رو میدم واگر روزی بفهمه که پدرش باعث این بدبختی‌های هست دیگر ارزشی برایت غایل نمی‌شود. بخدا کمی فکر کردن بدنیست فکر نکنید اینکارها رو فقط شما میتوانید انجام بدین همه میتونن ولی فکر عاقبت کار هم میکنن .

  11. هر روشی باشد

    چرا مرزها آنقدر ازادهستند برای انتقال این همه خودرو…

    اگر مورچه باشد این تعداد قابل رویت است.

    جز هماهنگی مرزها وانتقال دهندگان و حواله صادرکنندگان. نیست

  12. سلام اگر اراده ای برای جلوگیری از هرگونه اختلاس و رانت و رشوه و فساد و…. در کشور وجود می‌داشت تمامی موارد اشاره شده در متن به سادگی و با ارزانترین روش جلوگیری می‌شد نگارنده آیا نمی‌داند با ابتدائی ترین تکنولوژی قابلیت کنترل وجود دارد فقط اراده و دستور قاطع رئیس جمهور و بکارگیری نخبگان و باتجربه ها البته تامین امنیت شغلی و جانی نیاز اولیه است !!!! به امید روزی که رئیس جمهور کشور به این نتیجه برسند

  13. چرا اعدامشون نمیکنید ؟ یکی رو اعدام کنید بقیه ماست هاشون رو کیسه میکنند !!! خدا شاهده نتیجه شو خواهید دید ،

  14. پس این دیوارمرزی ومرزداران کجاهستندیاباجی است که به بلوجهابرای ساکت شدنشان می دهید.چراانراساماندهی نمی کنید؟همانطورکه صادرات باکشتی داریدانراهم بعنوان صادرات قراردهیدهزینه حمل رابه رانندگانش بدهیدوسهمیه تعیین کنیدوعنوان قاچاق راازرویش بردارید

  15. نمیدانم چرا جناب رئیس جمهور نمی‌خواهند باور کنند که این حجم از قاچاق سوخت توسط افراد عادی و یا شرکت و معادن خرده پا اتفاق نمیفته و قطعا یک نهاد و ارگان خاص و قدرت مند پشت این فساد گسترده هست.. التماس تفکر

  16. تحلیل میدانی و دقیقی بود در حوزه کشاورزی خیلی تراکتور ها سهمیه را علنا با عامل توزیع معامله می کنن
    بستن یارانه با ضریب یک هزارم هست خودش رد پیدا می شه

  17. از،این تصویرها داخل شبکه های اجتماعی مدتها است که دیده می‌شود. به نظر من به این شدت واضحی را نمی‌شود قاچاق گفت . اینها سازمان داده شده و مشخص هستند. سالهاست در باره کالای قاچاق در تلویزیون صحبت می‌کنند و متولی و سازمان مخصوص هم دارد ولی همچنان ادامه دارد نتیجه میگیریم که مافیا دست خودشون است. حالا باید پیدا کنیم پرتقال فروش را

  18. سلام. یک کمپلکس بی نظیر که همه را به خود مشغول داشته است. قاچاق ۲۰ میلیون لیتر روزانه است! تنها راه حل قیمت برابر کشورهای همسایه ، بر اساس ظروف مرتبطه است. وقتی فاصله ای برای قیمت سوخت داخل و خارج نباشد. محال ممکن است قاچاق صورت بگیرد. افزایش قیمت سوخت متناسب با کشورهای همسایه ، به این شکل که مابه التفاوت قیمت افزوده به مردم نقدی پرداخت شود. در مورد خریداران سوخت کارخانجات و معادن و….خرید واقعی و مصرف واقعی برابر سازی شود.
    مقدار سوخت لازم توسط شرکت نفت و فرآورده های نفتی به مخازن کنترل شده تزریق شود و خروجی آن فقط به طرف دستگاه ها، یعنی باید به طریق مکانیکی قضیه حل شود. بطوری که ارزش قاچاق سوخت در سطح ریسک بالا باشد.

  19. اینهمه فساد و قاچاق خروجی عملکرد بد کیست؟ چه کسی توضیح می‌دهد، یا اینکار زمینه چینی گرانی است، مردم تحمل ندارند بخدا خجل خانواده ایم، مگر رحم ندارید، هر تصمیمی که میگیرید مخالف با منافع جامعه است، ارزش ریال کم شده تقصیر شماست یا مردم که من و ما باید تاوان بدهیم، آقای اژه ای میدانم ابوالفضل را دوست داری تو را به آبروی ابالفضل به مردم کمک کن.

  20. این کاروانی که بنده عکسش را دیدم بیشتر شبیه نقل و انتقالات یک لشکره تا قاچاق سوخت. نیروهای انتظامی به چه کاری بپردازند. ؟؟؟؟

  21. سوال اساسی این جاست که چرا دولت با عدم پرداخت حقوق واقعی کارگران و کارمندان خود را مجبور به پرداخت انواع یارانه ها مثل انرژی و نان و غیره میکند؟

  22. با سلام بنظرم این بندگان خدا از روی اجبار سوخت قاچاق میکنن برای اینکه خرجی خانه باید بدهند اگر توی منطقه اینا کار بود یا کارخونه بود احتیاجی به کار ندارن سالانه بالای ۱۰۰نفر توی آتیش ماشین جونشون از دست میدن

  23. درآمد های نامشروع و میلیاردی باعث شده که حقوق های ناچیز کارگران کارمندان و اقشاری که کار مفید انجام می دهند بی ارزش سود بنابر این هیج کس به وظایفش عمل نمی‌کند دولت باید جلو این درامد ها را بگیرد

  24. بله کاملا درسته با سایپا میشه اینکارو کرد روزانه 20میلیون لیتر حتی بیشتر میشه با سایپا به اونطرف مرز سوخت رسانی کرد ماهم قبلا ارومیه اینکارو میکردیم ولی الان مرز را بستن دیگه نمیتونیم دستمان بستن

  25. چرا دستتون دورگردنتون میچرخونیدچرا نمیخواید اعتراف کنید که از همه چیز خبر دارید خلق الله حالو گیر آوردید

  26. نه فقط برای سوخت بلکه تو تمام نهادهای دولتی قاچاق، رشوه، رانت، پول شویی وجود داره کشور از ریشه خراب، هرکی تو ایران راه راست میره نون شب نداره بقیه هر روز پولدار تر میشن لطفا منتشر کنین

  27. تا گازوئیل و بنزین به قیمت واقعی نرسند وضع همین خواهد بود. تنها راه جلوگیری از قاچاق سوخت اصلاح قیمت هاست

  28. با سلام. بیایید برای یکبار هم شده مخاطبان رو چیز فرض نکنید. فقط خدا میدونه دست چند صد نفر از مسئولین کشور تو قاچاق سوخت دخیل هستش و گرنه اینا همش حرفه. محال تا سبیل مسئولین چرب نشه اجازه قاچاق سوخت بدهند..

  29. مثل این‌که شرکت‌وانت‌زامیاد برای‌اینا‌کار‌میکنه‌وتولید‌میکنه نیسان‌را پس به این خاطرقیمت این‌وانت عهد بوق‌را‌رسوند به نزدیک یک میلیاردتوراخدا‌ با در امد قاچاقچی این‌وانتها‌را‌این‌همه‌گرون‌نکنید ما‌که‌قادر‌به‌قاچاق‌نیستیم نمیتوانیم بخریم

  30. حلقه ای وجود ندارد مگر خود گمرک واینها کارت سوختبری دوسال قبل صادر نکرد براشون ؟انکار صدساله قبله یادمون بره دوم مگر مجلس تصویب نکرده که نیروهای نظامی خودشون برای تامین بودجشون نفت بفروشند باهمین قانون میفروشند پس حلقه نیست مجوز است چون تحریم وجود داره نمیشه به صورت رسمی وجهانی فروخت خوددولتها میگن

  31. راه حل معضل سوخت که ۸۰ سال هست مملکت را دچار آسیب کرده وجلو پیشرفت را گرفته،همان راه حلی است که آقای رائفی پور گفتند،سوخت را به جای ماشین به نفرات واشخاص بدهید،در اینصورت هیچ کس تاوان آن میلیاردری که دهها خودرو دارد را نمیدهد،در ضمن آنکه خودرو ندارد با فروش سهمیه بنزینش در آمدی کسب می‌کند وآنکه دارد آن سهمیه آدم بی خودرو را میخرد،این تنها راه جلوگیری از قاچاق سوخت وتوزیع عادلانه تورهای ملی هست.البته اگر مافیای واردات بنزین قاچاقچیان بگذارند

  32. سلام
    چند نکته حائز اهمیت:
    ۱رانندگان وسائط نقلیه هر سوختی در کارت آنها تعریف شود آنرا می‌گیرند و شاید در ماه یک بشکه اضافه بیاییدپس این رقم نمی‌شود از آن پر شود
    ۲تمام حواله ها زیر نظر بازرسی صادر و به نوعی بیش از ۷۰ درصد قانونی هست پس این فرضیه باطل
    ۳****دنبال کنترل لوله های پالایشگاهها و منابع نفتی و .‌‌بگردید این حجم عظیم از دزدی تنها می‌تواند با شراکت مدیران ارشد و برخی مدیران میانی صورت گرفته که با بازجویی میشه ردش رو زد
    پس برای قطع این هیولای هشت پا اول پای قوی‌تر بعد سایر پاها با آرزوی موفقیت

  33. نمایندگان دولت و‌دیگر نهادها از قاچاق سوخت اگاهند اما اراده وعزم لازم برای جلوگیری از ان وجود ندارد

  34. ای بابا این قاچاق چیان زحمت کش زمینی در شهرهای مرزی مگر چقدر سوخت میبرن شما عدد بده :\ اینا همش بهانه برای گران کردن قیمت سوخت:/ شما مث بقیه دنیا گمرکی ماشین بکن ۱ درصد بعدش سوخت گرون کن والا

  35. قاچاق سوخت یکی یا شاید کوچکترین فساد هست،، قاچاق ارز و طلا و رانت های بزرگ و اختلاس های بزرگ تر،، اونها را هم بزار بغلش،، می‌شود،، خانه از پای بست ویرانست،،

  36. طرح رزاق و اجازه نامه قاچاق رو یادت رفت بگی که دست گل جدید سپاه برای ساکت کردن بلوچ‌هاست. آقا برید ببینید داستان چیه بعد بلند بخندین

  37. سلام، موندم چطورچندباربه فرمانداری، ستادسوخت، جهادکشاورزی، ووورفتم برادوگالن نفت، یاگازوأیل، براخانه باغ بگیرم ازهفت خان رستم عبورکردم آخرشم نشدبگیرم، هزاران دلیلومدرک ازم خواستن،ولکردم، چطورخیلیارودیدم نه دامداری دارن، نه تولیدی، نه کامیون، هیچ ندارن که به نفتوسوخت مربوت باشه ولی بایک تلفن، یایک سفارش تانکرپرکردن، دستشانم دردنکنه بازهمیناکارموراه انداختن، ولی دولت دردی ازدردام دوانکرده، انگارمابیگانه، اجنوی هستیم، چراسراغ دست اندرکاران شرکت نفتو، ستادسوخت، نهادهای مربوطه نمیرید، سراغ قاچاقچی میرید، بایدسرافعی کوبیدنه دمش، ازماست که برماست

  38. خیلی واضح و گویا بود.نه مثل خیلی سایتها هر جمله الکی رو صد بار تکرار کنن.
    ممنون از کار دقیق شما

  39. دولت باید قبل از اینکه دیر بشود در رسانه های اصلی وملی واقعیت هارا به مردم بگوید و از مردم کمک و همراهی بخواهد بدون هیچ ملاحظه و ترسی تا بتواند جلوی مافیای اصلی این خیانتها به مردم ایران را با پشتوانه مردم بگیرد بی شک محبوبیت افراد دلسوز و فداکار در نزد ملت ایران پنهان نخواهد شدو حمایت همگان را در پی خواهد داشت .از رئیس جمهور محترم خواهشمندیم با شرافت و مقتدرانه به راه حقیقی خود ادامه دهد تا پلیدی ها در این مملکت نابود گردد ان شاءالله
    . آرزوی سلامتی و فرجامی نیک برای همه دلسوزان این وطن را از درگاه ایزد متعال خواهانم .

  40. اگه دلشون بخواد ،سه سوته جلوش رو میگیرن و توقیف میکنن.پس دست اندر کارن.جریان کی بود کی بود من نبودم.

  41. همانطوریکه می خواهید یارانه بنزین به افراد بدید ، یارانه گازوئیل و نفت هم بدهید.

  42. چند تا از اون مدیران رو اعدام کنید اونوقت می بینید که درست می شه حداقل دستشون رو قطع کنید چون اینا خاعن هستند

  43. بعضی وقتا یه سری از مسئولان از اسقاطیل هم خطرشون بیشتره. باید تغییر تحول اساسی در خصوص فساد داخلی انجام بگیره. داخل رو درست کنیم، اعتماد مردم به نظام بیشتر میشه، اون موقع هیچ دشمن خارجی نمیتونه در مقابل ایران حرف مفت بزنه و یا بخواد حمله نظامی بکنه.
    دشمن روی آشوب های داخلی حساب باز کرده و این با فساد اقتصادی داخلی ارتباط مستقیم داره.

  44. شما ها به جای نون بری برید از اینا باد بگیرید چطوری صادر میکنند که تحریم گلوشونو نمیگیره شمام صادر کنید تو دولتیا یه مشت نون بر نون خالی خور نشستن ببینن کی دو زار بیشتر گیرش میاد بگیرن ببرن دارش بزنن

  45. اصلاح باید از بنگاه دارانی شروع شود که اقتصاد را خصولتی کرده و قبضه نموده اند اقتصادی که هیچ کس جرات ورود به ان را ندارد انحصار و استعمار و فساد زا ست و در حاشیه امن رانت به کاری مبادرت میورزند قاچاق سازمان یافته توسط بنبادها و سازمانها و ارگاننها و تشکل‌ها و احزاب و گروه‌ها برای منافع خواص است و وقتی مفسدین و بیسودان سهمیه‌ای وارد شوند و ارزش های انسانی و ملی به ارزش های الیگارشی و دینی نامفهوم و نامربوط منتهی گردد اوضاع ملت و کشور بهتر نخواهد شد فساد قاچاق سوخت باید از نظام شروع و پیگیری گردد زمان جنگ هم همینطور بود اما صداقت و شرافت مسئولان و وابستگان از امروز خیلی بیشتر بود

  46. قاچاق سوخت و مافیای تشکیلات معظم و منسجم شده در عکس ، مصداق سرقت حمایت و کنترل شده .. اموال عمومی است و مجازات دزدی از یکنفر با دزدی از بیت المال و سرمایه های کشور، تفاوتهای زیاد داشته و اشد مجازات را باید در پی داشته باشد. فریب ننه من غریبم بازی و مظلومنمایی قاچاقچیان را نخورید .اگر فقط ،صد وانت و دیزلشان و راننده های موذی پست فطرت.. را هدف تیربار قرار دهید دیگر از این غلطها نمیکنند.. اگر البته با مردم هستید و برای مردم ..با نقل مشکلات ، مشکلی تا کنون حل نشده و حل نخواهد شد چرا که این مسائل ..بر همگان مبرهنه..فقط اعمال طریقه چماق و هویج مشهور و اقتدار نیروهای اجرایی.. راهکار است

  47. الان این عکسی که گذاشتین فک میکنین مردمن
    اینا خودشونن
    میدونین منظورم کیه
    از دولت گردن کلفت تر
    واقعا جای تاسف داره

  48. نیروهای مسلح به راحتی میتوانندقاچاقچیان راتارومارکنندوجلوی قاچاق سوخت رابگیرند….

  49. بهترین کاربرای پایان دادن بهرفسادورانت ورشوه درادارات فعالکردن بسیج درهمان اداره وسازمانه،بعدفتنه سال۸۸ بسیاری ازبسیجهای ادارات راببهانه های واهی تقریباغیرفعالکردن وهمین سبب رشدفسادورشوه وضعفهای مدیریتی شد،اخیراجناب پزشکیانهم بهترین راه برای پیشرفت کشور رافرهنگ بسیجی خواندن.

  50. همش باهماهنگی است مگرمیشه این همه خودرو قاچاق کنن هیچ پایگاهی نبینه دزد درمیان خودمان است

  51. همه چی مشخصه که هماهنگی مگه میشه این همه خودرو نیرو نفهمه حالا جالبه شهید میدیم بیگناه ولی مسول دزد براش مهم نیس

  52. در زمینی قاچاق سوخت همه چیز مشخص و واضح هست،اون وقت مسولین هرمزگان برای سیاه نمایی ،ایست و بازرسی جاده میناب میزنند

  53. باسلام علت قاچاق سوخت قیمت پایین است مسئولان محترم لطفاً قیمت بالا ببرید در عوضش یارانه آنرا به مردم بدهید 90درصد قاچاق سوخت ازبین میرود متشکرم

  54. از طریق مرزهایی مثل مرز باشماق ، هزاران کامیون‌ حمل سوخت رو بررسی کنید می فهمید کجا می‌ره چطوری گم میشه

  55. جایگاه داران سوخت به کامیون‌های بارمش در جنوب شرقی سوخت نمیدهند به شرطی که نصف سهمیه به آنها داده نشود تازه صد لیتر به کامیون صد لیتر هم بخودشان ورمیدارند علاوه بر نصف سوخت لیتری هزارپانصد تا دو تومن بعنوان انعام برای یک کارت دیگر میکشند و پول سوخت هم به کارت پمپ بنزین میکشند آلنی جلو چشم همه …کمترین اعتراض کنی سوخت بهت نمی‌دن و زنگ می‌زنند پمپهای دیگر انطرفها دیگر در لیست سیاه. میری گازوییل نمیدهند

  56. شرکت‌ها را باید پوشش مالی داد تا سرپا باشند اما مدیریت لوکس خواه هایند که از درآمد مفتی فقط برای خودشون میخاهند نه کارکنانشان باید جریمه شوند یا سوخت مفتی را بخود شرکت بدهند با نظارت

  57. دولت باید با هلی کوپتر جنگی همه این خودرو ها را باید نابود کند تا عبرت سایرین باشد

  58. سهمیه بندی سوخت در مورد این موضوع باید قطع شده و نسبت به کارکرد دقیق و اصولی سهمیه بندی کرد حال چه در کارت سوخت و یا پمپ های سوخت در شرکت ها..

  59. مگه بده سوخت میفروشن پول وارد ایران میشه شهرها
    آباد میشه رندگی مردم روبراه میشه مثل آنها که پولا
    میبرن امریکاه کانادا وو

  60. سلام جا دارد که مسوولان محترم شب و روز نگهبانی بدهند و جلوی قاچاق بنزین و سایر کالاها را بگیرند . بخاطر کسری بودجه کشور در پرتگاه سقوط قرار دارد.‌روحانیت محترم بفکر مردم و خودتان باشید .روسری را رها کنید بنزین را مواظب باشید. بسیج و جهاد باید وارد میدان بشوند. دولت دفتر تهران را رها کند و مواظب قاچاق بشود کسری بودجه حل می شود. مگر شما نمی گویید مردم راه حل نشان بدهند. واردات خودرو را با ارز شخصی بدون نیاز به ارز دولتی آزاد کنید و آنرا از انحصار رانت خواران رها کنید.

  61. سلام این همه سوخت کامیون ها سوخت دادن ببینید کامیون ها روزی چقدر سوخت می فروشند پول دارها پول دارید کامیون بخرید هم ماشین بالا میره هم سوخت بفروش درامد خوبی داره

  62. سلام
    وقت بخیر
    واقعا این حجم از مواد سوختی در حال جابجا هست. مرزبانان بخش ارتش و نیروی انتظامی و نیروی سپاه کجا و چه کار می‌کنند.
    سلام درود خدا بر سردار باقری عزیز و بزرگوار، سردار.! موادسوختی که به راحتی به سرقت میرود، تجهیزات پهبادی و مونتاژ کردن در داخل و هدف قراردادن عزیزان وسرمایه مملکت هم پس امکان‌پذیر است.
    حاجی تو رو خدا جان مادرت یه راهی یه روشی یه تصمیمی.

  63. بعد همتی و پزشکیان و اون عارف به جای اینکه جلوی این قاچاقچي هارو بگیره که دارند مملکت رو‌فلج می‌کنند میخوادبنزین رو دو نرخی کنه تا از مردم بدبخت جبران خسارت قاچاق سازمان یافتش بشه.اخه پزشکیان نامرد تو که از روحانی بدتری .حداقل اون با نام حضرت علی و نهج‌البلاغه نیومد روی کار که هم دنیا و هم اخرت مردم رو بدزده.ظریف رو کرده همه کاره خودش که اصلا این ظریف یه […] است

  64. به جای گران کردن سوخت نیروهای مرزبانی رو عوض کنید و مرزها رو تقویت کنید

  65. سلام کسانی چندین خونه قولنامه دارند وچندین کیلو طلا داره در هیچ سیستمی ثبت نمیشه و دهکشم سه و چهاره این دهک بندی غیر اصولیه

  66. انصاف نیوز.خدا پدر پزشکیان را بیامرزه که حداقل به زبون اومد . انصافا هر جای دنیا این جرایم می‌تونه رئیس جمهور عوض کنه و یا حتی حکومت را تغییر بده. واقعا تو این همه شعار پوچ و توخالی ،این دزدی‌های کاملا سازمان یافته چه معنی میده . چرا نمیشه جای این آدم‌ها را به آدمهای باسواد و متعهد داد . مردم خیلی از مسئولینشان باهوش ترند و با پنهان کاری نمیشه حکومت کرد و آن موقع است که نه تو مانی و نه …….
    از خواب غفلت بیدار شوید که جامعه بسیار ملتهبه واقعا خون شهدا داره از بین می‌ره و مسئول آن فقط نظامه.ما آن‌چه شرط بلاغ بود گفتیم ای حکومت اسلام تو خواه پند گیر و خواه ملال .
    خیلی فرصتی برای تغییرات ندارید

  67. چه عجب. خداوکیلی چطور دلتون اومدبه فیلمهای پرافتخار کاروان قاچاق سوخت درفضای مجازی نگاه کنید که قاچاقچیان به خودشون میبالند وبایک آهنگ دیشدان دیشدان یا اهنگ سوزناک اظهار مردانگی یا افراد ازجان گذشته برای تامین معاش میکنند.خداوکیلی خودتون یا مارو چی فرض کردید؟واقعاخبرنداشتید؟اگرخبرنداشتید که وامصیبتا اگرهم خبرداشتیدوبیخیال بودید که وااصفا
    یاحق

  68. در این عکس قطار قاچاقچیان نشان داده شده ، پس چرا مسئولان برای پیدا کردن قاچاقچیان ذره بین به دست می گیرند و شهر به شهر می گردند و دادشان به آسمان‌است ؟!

  69. تمام قاچاق مواد نفتی وغیره بغیر از مسولین دولتی کسی نمیتواند باشد چون یک فرد عادی هم توان خرید وتهیه 2۰لیتر نفت یاگازوییل یابنزین راندارد لطفآ بامفسدان اقتصادی باجدیت برخورد باید شود بفکر آبادانی مملکتمان باشیم

  70. مردم تصویری از چپاول ثروت خودتان ملت را دیدید.
    جگر آدم میسوزه
    مسیولین اگر عرضه اداره مملکت و برخورد با هر شخص و گروه و باند را ندارید بیجا میکنید مسئولیت قبول میکنید . ثروت مردم رفت … سوخت تمامی کشورهای همسایه را ما داریم مفت تأمین میکنیم

  71. سود را این بیچاره ها نمیکنن اینها لقمه ای نان به چ بدبختی ها و خطره یعنی با عزرائیل همسفر میشوند برای چند غاز،آنهم ماشین ایرانی در برگشت چند برابر آن سود تو گوشی میزند ب سوختبران،اما رسانه های ما کلیک کردن بروی سوختبران،،شما آن هایی را ببینید ک با ارز دولتی سوخت را در بازار سیاه به قیمت خدا تومان میفروشند اینها فقط برای چند هزارتومان آنهم چند شبانه روز در راه با خطرات دزد تصادف مرزبانان ارتش پاکستان اینها ن خونه ای درست حسابی دارن ن غذای کافی شده ماشین را رها میکنن به تهران شیراز برای کارگری روز مزد رفته ک پولی ندارن ماشین را درست بکنن آن را پیدا کنید از جیب دولت بشکه ای ۵میلیون به ملت میفروشد وسلام ریس جمهور برساند و ویل کن این بدبختها بشید من قول میدم اگر ماهی پول یه بشکه رو به اینها بدید پول یک نان دیگر لیتری اینها جابجا نمیکنن و آن دزدان بیت المال دیگر نمیتوانند کاری بکنند

  72. اگر سودی داشت الان محرومترین فقیر ترین مردم نبودن از خانه هایشان بازدید کنید از پوشاک غذاشان،و از آن کسانی ک به راحتی سوخت دولتی در دستشان هست آن وقت واقعیت را میبینید

  73. سلام
    شما هر طرفی رو نگاه کنید از این عمل ناپسند که اقتصاد مملکت و فلج کرده حتما می بینید. مثلا اتوبوس های شرکت واحد ،واحد گشت همین اتوبوسرانی .وقتی گوشه ای پارک کرده ،خوب نگاه کنید ،پرده ها رو میکشن تا جلب توجه نکنن .پمپی به باک وصل کردن ،داخل اوتوبوس تعداد زیادی بشکه های ۲۰ لیتری صف کشیدن .حدود یکساعت طول میکشه ،۱ باک و خالی کنن از گازوئیل .وقتی انجام شد ،۱ پژو یا وانت مسقف میاد ،سریع بشکه هارو جابجا میکنن . من بشخصه ببینم گزارش میدم . اما بعد ۳ ماه همون اتوبوس ۲۰ متر جلوتر ساعت ۲ شب میاد ،باز کارشو انجام میده .باید راه حل اصولی و کارشناسی انجام داد .

  74. چطور این همه ماشین از دید ماموران سوخت قاچاق میکنند دولت باید برخورد کنه و هسته اصلی صدور حواله را باید مجازات کنه

  75. اصلاا سوخت را من ماشین سوار قاچاق می کنم با باک ۴۰ لیتری ماشینم واسه همینه هر ماه سهمیه کم تر میشه سوخت گیری سخت تر میشه و … وگرنه اینا که شما می گید قصه اس من با همین پرایدم ماهیانه ۱ میلیون لیتر بنزین قاچاق می کنم اونم فقط توی باک. از اصفهان به خارج مرز ها. واسه همینه سهمیه ام باید کم بشه. روزی ۲ بار بیشتر نتونم سوخت گیری کنم و … اصلا باید سهمیه ما قاچاق چیا بشه ماهی ۲ لیتر. و ماهی دوبار سوخت گیری تا مشکل رفع بشه.

  76. با عرض سلام.من اگه بجای پزشکیان بودم سوخت به قیمت بین المللی میدادم به مردم بعد تفاوت قیمت ۳هزار تومن تا مثلا ۴۰هزار تومن به هر فردی یارانه می‌ریختم به کارتش .حتی یه لیتر سوخت قاچاق نمیشد تمام این سازمان‌های عریَ وطویل نظارتی هم جمع میکردم قطعا در سال ۲۰میلیارد دلار به نفع کشور میشد .ولی متاسفانه قاچاقچیان بحدی خوردن که با پیراهن عثمان کردن مردم جلوی هر کاری میگیرن.اینکار یه مدیر مرد میخواد و پایگاه اجتماعی که در حال حاضر پزشکیان به نظر کم وبیش داره انشاالله که به همین مسیر بره

  77. اینا اومدن داخل نانوایی‌ها دستگاه گذاشتن ببینن مردم روزانه چنتا نون میخورن اونوقت چطوریه که نمیشه قاچاقچیان سوختو پیدا کرد!دوربر خودتون نگاه کنین فراوانن

  78. با توجه به این همه قاچاق سوخت.در مرحله اول خود جایگاه های سوخت با کارتهای که سهمیه جایگاه در آن هست. با اندکی دریافت رشوه ناقابل به پمپ چیان عزیز از طرف ماشینهای حمل قاچاق سوخت داده میشه و بعد از آن هم بیخیالی مسئولین.وقتی یک مسئول خودش با همکاری چندین نفر دزد هم کاسه میشه و بجای گالن تانکر قاچاق میکنه از مردم عادی چه انتظاری باید داشت..قاچاق سوخت ن تنها برای قاچاق چیان سود دارد بله برای مسولین محترم هم سود دارد..و آن هم دریافت وجه ناقابل بنام رشوه هست ..هم مسئول پولش از پارو بالا می‌رود و هم قاچاق چی…و از طرف دیگر بیکاری و نبود کشاورزی و کارخانه برای کار جوانان و بیکاران را روی به قاچاق سوخت آورده است..

  79. خوب قاچاق سوخت چه ربطی به پیگیری نظام‌های اجتماعی دیگر مانند پوشش دارد که به عنوان مهندسی پوشش مطرح کرده‌اید. کجای دنیا پوشش کلا رهاست؟
    ثانیا همه چیز را با هم قاطی کردهاید. سوء مدیریت در توزیع داخلی به مصرف کنندگان قاچاق نیست. بلکه به گفته رانندگان مثلا صرف نظر از مصرف بالای کامیونهای قدیمی و مصرف پایین تر کامیونهای جدید، به همه یک مقدار سهمیه می‌دهند. در این حالت کامیون فرسوده سوخت کم می‌آورد و مجبور است به قیمت توافقب از راننده کامیون نو که زیاد آورده بخرد. یا گلخانه ای که به هزار دلیل مسخره سهمیه نداده‌اند، یا دیر شده برای نجات سرمایه خود مجبور است به هر روشی گازوئیل فراهم کند. قاچاق لب مرز هم علنی و با هماهنگی خود آقایان است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا