خشکترین پاییز در ۸ سال اخیر سیستانوبلوچستان
مدیرکل هواشناسی سیستان و بلوچستان گفت: از ابتدای سال زراعی جاری تاکنون، میانگین بارش استان تنها ۱ میلیمتر ثبت شده است که ۹۳ درصد کمتر از میانگین بلندمدت این دوره است. میانگین بلندمدت بارش استان در این مدت ۱۳.۹ میلیمتر بوده است و سیستان و بلوچستان رکورددار کاهش بارشهای پاییز در کشور بوده است.
به گزارش سایت عصرهامون (زاهدان) به نقل از روابطعمومی اداره هواشناسی سیستان و بلوچستان، «محسن حیدری بیان کرد: ۹۷.۸ درصد مساحت استان تحتتأثیر خشکسالی قرار دارد. از این میزان، ۷.۶ درصد با خشکسالی خفیف، ۱۸.۷ درصد با خشکسالی متوسط، ۲۶.۶ درصد با خشکسالی شدید و ۴۴.۹ درصد با خشکسالی بسیار شدید مواجه هستند.
او درباره تأثیرات خشکسالی بر استان اظهار داشت: خشکسالی گسترده پیامدهای جدی بر منابع آبی، کشاورزی و معیشت مردم بهویژه در مناطق روستایی داشته است. کاهش بارشها به افت شدید سطح آبهای زیرزمینی، کاهش دبی چشمهها و قناتها، و پایین آمدن کیفیت آب آشامیدنی منجر شده است.
این وضعیت، علاوه بر تهدید جدی تولیدات کشاورزی، موجب مهاجرت بسیاری از ساکنان روستاها به شهرها شده است.
حیدری افزود: سیستان و بلوچستان بیش از دو دهه است که با خشکسالیهای متوالی مواجه است و بر اساس شاخص بارش تبخیر و تعرق استاندارد شده (SPEI) در بازه ۱۰ساله ۹۹.۷ درصد از مساحت استان تحتتأثیر خشکسالی قرار دارد و این شرایط یکی از طولانیترین دورههای خشکسالی در کشور را رقم زده است.
مدیرکل هواشناسی سیستان و بلوچستان درباره پیشبینیهای فصلی استان گفت: بر اساس الگوهای همدیدی، شرایط دور پیوندها و مدلهای پیشبینی مختلف، میانگین بارش استان تا نیمه دیماه کمتر از نرمال خواهد بود. از نیمه دی تا اسفند نیز بارشها با نوساناتی در محدوده نرمال بلندمدت پیشبینی میشود.
او عنوان کرد: میانگین دمای استان تا نیمه بهمن در نیمه شمالی در محدوده نرمال و در نیمه جنوبی حدود ۰.۵ تا ۱ درجه بیشتر از نرمال خواهد بود. از نیمه بهمن تا اردیبهشت نیز انتظار میرود میانگین دمای استان ۱ تا ۲ درجه بیشتر از نرمال باشد.»
انتهای پیام